Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Muszáj odaadnom az apjának?

Muszáj odaadnom az apjának?

Figyelt kérdés

Ha a gyerek nem akar menni akkor is muszáj neki? 10 és 14 évesek.

Mondom nekik mindig hogy jól fogjátok érezni magatokat és szeret titeket apa( Amúgy utálom azt a parasztot de nyilván nem mondom a gyerekek előtt.) Mindig megy a sírás meg megint a nem ezért vártam a hétvégét" duzzogás.

18 éves korig mindenképp menniük kell ha akarnak ha nem?

2016. szept. 13. 09:38
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Ez így van. Csak hogy nekik van saját rossz tapasztalatuk is vele. Amugy meg nem lehet minden fintort" kiköszöbölni hidd el.
2016. szept. 13. 11:04
 12/28 A kérdező kommentje:

9 es te nagyon betegesen látod a dolgokat. Nem mondok mást mint amit érzek. Én nem vetítem rá a gyerekeimre a saját csalódásomat, ugyanis tudják hogy apa meg anya nem szereti egymást ,ezért váltak el.Ez aztán nagy ellenhangolás hallod e.

Hiszek abban hogy nekik attol még lehetne jó kapcsolatuk vele, mert mondjuk vannak apák akik attól hogy elválnak a feleségüktől, még igyekeznek a gyerekükkel jó kapcsolatot kialakítani. Gondolod hogy ha nem őket nézném akkor visszafognám magam?

Nem kell beleképzelni az ellenhangolást, ugyanis nincs szükségem mankókra ahhoz hogy egy tiszta képem legyen az apjukról. Annak hogy elváltunk oka volt. Az én okom meg az övé. Nem kell a gyerekekre levetíteni ezt és nem is teszem. Valamit nagyon félreértettél.

2016. szept. 13. 11:13
 13/28 anonim ***** válasza:
49%

A gyámhivatalba úgy érdemes menni, hogy ha előtte apával megpróbáltál beszélni erről a dologról.

Amúgy gyámhivatala válogatja. Az egyik barátnőm nem vitte a 8 éves lányát mert a kislány félelmében mindig bepisilt éjszaka, meg összehányta magát. Anyukát jól megbüntették pénzbüntetésre. A másik barátnőm sem vitte a gyereket, az ottani gyámhivatal semmit nem csinált.

2016. szept. 13. 12:47
 14/28 anonim ***** válasza:
54%

9-10.

Igen, nem hülye a gyerek, nem kell befolyásolni, látja magától is, hogy milyen az apja.

Én sem azért nem akartam menni, mert anyukámmal nem voltak jóban, hanem mert a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy milyen rossz. Nem véletlenül váltak el.

2016. szept. 13. 13:34
 15/28 anonim ***** válasza:
87%

Elvált nő és anya vagyok.

Nálunk működik a válás után is a kapcsolattartás és a gyermekemnek élő, szeretetteljes kapcsolata maradt az apjával.

(kis részben ugyan, de nyilván szerepem volt annyiban, hogy sosem gondolkodtam úgy a volt házastársamról, hogy "büdös paraszt" vagy hasonló...)

Kérdező: a gyermekeid nem kicsik már.

Tedd fel nekik a kérdést:

-Pistike/Józsika mi kellene neked ahhoz, hogy jól érezd magad apával? Mi segítene neked ebben?

Erre a kérdésre egyébként mit válaszolnak a gyermekeid?

Mindennek van oka, nyilván ki lehet deríteni, ez 100%, éps lehet ellene tenni, ez bár nem 100%, de a jelenlegi helyzetnél mindenképpen jobb.

A dolog JOGI részéhez: igen. Köteles vagy a bíróság által kiszabott láthatási időben a láthatást biztosítani, a gyerekeket odaadni.

Ez azonban csak a jogszabály, nyilván a te kapcsolatod a volt férjeddel, a közöttetek lévő ellenségeskedés vagy a gyerekek kapcsolata az apjukkal, az általatok feléjük közvetített érzelmi minta sok dolgot felülírhat érzelmileg.

Ebben nem könnyű helyt állni, de ezt a kérdést tedd fel nekik őszintén és ne rázd le magadról a felelősséget, ha a kiskamaszok vállrángatva "nem tudom"-oznak.

Esetleg a férjed jelenlétében is meg lehet ezt egy következő körben fogalmazni.

Hátha születnek a gyerekektől is értelmes ötletek (pl. nem szeretnének az apa lakásába menni, de szívesen mennének vele valamilyen konkrét programra stb.)

Egy próbát megér, ha már egyszer voltatok olyan magasszintű, szeretetteli kapcsolatban is a "paraszt"-ozás előtt, amiből a két gyermek született.

Minden jót.

2016. szept. 13. 13:54
 16/28 anonim ***** válasza:
93%
Én a gyerek vagyok aki nem szeretett az apjához menni... :) Egyrészt azért, mert nagyanyámékkal illetve két lánytestvérével lakott együtt egy 3 szobás panel lakásban, és valahogy mindig le lettem nekik passzolva, másrészt meg érdekes módon mindig a kocsmában kötöttünk ki... aztán mikor 1-2 alkalommal előfordult, hogy már sírtam mert nem akartam menni anyukám rájött a dolgokra (nyilván hasonló okok miatt vált el tőle, de ebbe ne menjünk most bele), bementünk a gyámhatóságra, korlátozták a láthatását így heti 2 órát kellett eltöltenem vele anyukám házában ahol ketten laktunk, persze ez sem rólam szólt, hanem arról, hogy veszekedett anyukámmal, mert Ő "eltiltott" engem tőle...:D Aztán egyik ilyen alkalommal bátor 8 éves módjára közöltem vele, hogy nem tiltott senki, én akartam. Azóta egyszer beszéltem vele telefonon, 9 éves voltam. Most 18 vagyok :D Nem mondom, hogy nem lett volna rossz egy apa, de van egy csodálatos nevelőapám akit inkább tekintek vér szerintinek mintsem hogy mostohának :)
2016. szept. 13. 14:28
 17/28 anonim ***** válasza:
25%
Szerintem is pontosan a saját érzéseidet vetíted a gyerekre és élvezed, hogy nem akar menni. Csakhogy ezzel a saját gyerekedet kínzod. Ez is veszélyeztetés. Egy gyereknek két szülője van és te annak a "parasztnak" szültél. Sok ilyen undorító nő van, mint kívánom, hogy ennyi örömed legyen csak.
2016. szept. 13. 14:59
 18/28 anonim ***** válasza:
33%

nehogy már a kis tinik vigyék a vadászpuskát

nyilván kényelmesebb lenne otthon dö1leni egész hétvégén

de netán meg is erőltethetik magukat

ha az apjuk nem gázos menyenek

2016. szept. 13. 16:12
 19/28 anonim ***** válasza:
62%
Kedves Kérdező! Ne foglalkozz azokkal, akik ennyire támadnak. Én is ilyen "elváltszülősgyerek" vagyok, ami teljesen kikészített anno, hogy mennyit szidták a szüleim egymást előttünk. Ha az anyámban lett volna annyi tartás mint benned, hogyha szinte magadra erőszakolod is, de nem mondod ki a teljes véleményed, hát a lábát csókolgattam volna. Másrészt rengetegszer belefutottam abba - és a mai napig már szinte agresszívan reagálok hasonló szitukban- hogy úgy beszélnek ezekről a dolgokról, mintha a gyereknek nem lennének önálló gondolatai (biztos anyád/apád/nagyanyád stb. mondta). Pedig bármilyen hihetetlen, de vannak. Nyilván könnyen befolyásolható, de az apját nem fogja CSAK azért nem kedvelni, mert anyán látszik, hogy ő sem, ez elég érdekes gondolatmenet. Én legalább tapasztalatból tudom, nem azért mert máshol "láttam, hallottam
2016. szept. 13. 16:40
 20/28 anonim ***** válasza:
64%

. (Bocsánat)

Visszatérve, szerintem is az a legjobb, ha még egy esélyt adnátok a dolgoknak, és a gyerekekből valahogy ki kéne ráncigálni, milyen formában lenne nekik kellemes az apuval eltöltött idő, a konkrét program lenne szerintem a befutó.

Egyébként nem muszáj, de a ti felelősségetek kialakítani valamilyen kapcsolatot szülő-gyermek között, mert ti vagytok a felnőttek. Ha most ennyire drasztikusan lépsz, a kiesett éveket nem lehet később pótolni, megromlik a kapcsolat és nem alakul ki kötődés. Ha nagyon nem megy, akkor úgysincs más választásod, de kérlek, tegyetek meg mindent, hogy ez rendeződjön!

Egy "megbízhatatlan paraszt apád" és egy "idióta anyád" gyereke :)

2016. szept. 13. 16:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!