Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnátok, ha a gyereketek...

Mit szólnátok, ha a gyereketek minden alkalommal sírva menne haza a vezetési óráiról?

Figyelt kérdés

Nem igazán tartottam fontosnak a jogsit sose, de hagytam magam rábeszélni az autósiskolára, óriási hiba volt.

Kreszt, elsősegélyt egészen élveztem, érdekelt, elsőre meglett.

Viszont a gyakorlat borzalmas, reménytelennek érzem magam, az órák több mint felén vagyok túl, de elindulni csak kb ötödszörre sikerül mindig, hármasba csak az oktató segítségével tudok váltani ha fogja a kezem, a kormányt nem tudom úgy "alá szedni" ahogy azt elvárják, stb.

Az oktató is pár órája elkezdett kiabálni velem, pedig sok ismerősömet oktatta ő, és mindenki kifejezetten őt ajánlotta, hogy birkatürelme van, és nagyon jó, és elnéző és segítőkész és kedves.

Hazafele minden nap bőgök egész úton, utálom az egészet.

Anyával próbáltam erről beszélni, közölte, hogy márpedig nekem jogsim lesz akkor is, ha beledöglök, márpedig elsőre fogok átmenni a vizsgán, és az életben sok olyat kell csinálni, amihez nincs kedvem.

Ti is így reagálnátok? Valamit nem tudnék vele kezdeni szerintetek? Nagyon nem jó így :(

2016. szept. 7. 13:38
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
65%

Nem kell azért néhány 10-100 elrontott kuplungolástól elkönyvelni,hogy bármi probléma merülne fel.

Abban viszont igazad van,hogy ez a jogsi nem fog megállni 250-300 ezer alatt.

Autómata-manuális váltó használata pedig mindenkinek a saját döntése.

Tény,hogy amikor az ember elkezd vezetni leköti a figyelmét a kormányzás,az indexelés,tükör figyelés,szabályok betartása stb..

ha autómatán tanulna a kérdező,akkor -1 problémája lenne,ami elvonja a figyelmét.

2016. szept. 7. 16:07
 42/51 anonim ***** válasza:
Éppen ezért lenne egyszerűbb kevésbé született csúcs sofőröknek azon tanulni. Óraszámban is kevesebbe kerülne megtanulni, a rokon kislány 7 óra vezetés után levizsgázott rajta. Én is otthon vizsgáztam nekem is plusz órát kellett vennem, annyira nem ment itt meg több ezer km-et levezettem balesetmentesen már. Otthon meg a kocsiba sem mertem ülni.
2016. szept. 7. 16:15
 43/51 anonim ***** válasza:
Furcsa, hogy a szüleid nem akarnak segiteni, pedig nem lenne rossz ha elmennének veled egy kicsit gyakorolni kihaltabb utcákon. Nekem anno a volt párom szó nélkül ideadta a kocsiját és ott ült mellettem, biztatott pedig nem voltam olyan ügyes én sem. Anno az órákon pl egyszer sem fullasztottam le a kocsit, de aztán egy ideig nem vezettem, utána ahogy beültem folyton megtörtént hogy lefulladok. A különbség az volt, hogy ekkorra semmi önbizalmam nem volt meg kedvem sem a vezetéshez (meg semmi máshoz sem). Előtte pedig ott volt a párom segitett, nem cseszegetett meg vele el tudtam lazulni. A lazaság a kulcs. Ne félj, és ne görcsölj mert attól csak még többet hibázol és még idegesebb leszel. Lazulj el és fogadd el hogy te sem úgy születtél, hogy tudtál vezetni, ahogy más sem (még a nagyokosok sem). A tanárod szerintem azért kezdett meg, mert látta, hogy megteheti, nincs önbizalmad. Ha nem tudod lecserélni akkor próbáld azt csinálni amit mondtam, légy magabiztosabb és lazább ő is meglehet megváltoztatja a hozzáállását.
2016. szept. 7. 16:41
 44/51 A kérdező kommentje:

"Szerintem autómata váltós kocsit vezetni dög unalmas,semmit nem kell csinálni csak ülsz mint egy zsák krumpli és nézel ki a fejedből."

Vannak, akik élvezik az utazást, meg a vezetést, apum is ilyen, van, hogy elmegy egy körre autóval "csak úgy", én egyáltalán nem élvezni akarom, csak szenvedés nélkül eljutni a-ból b-be...

2016. szept. 7. 16:45
 45/51 A kérdező kommentje:
Amúgy nem tartom magam balesetveszélyesnek, rendszeresen csekkolom a tükröket, figyelem a táblákat, indexelek, ésszel megyek, stb, de ha pirosra vált a lámpa előttem, akkor megállásnál, és indulásnál is lefulladok kétszer kb. Szóval "csak" akadályozok másokat..
2016. szept. 7. 16:49
 46/51 anonim ***** válasza:
81%
Jajj én is mindig idegeskedtem mások miatt, hogy húú most mindenki miattam van megakadályozva a közlekedésben. Te tanuló vagy, a másik az kamionos, amaz biciklis, vagy éppen motoros. Ez öreg és lassú, amaz fiatal és eszetlen a vezetése :D. Te is a "rendszer" tagja vagy igy fogd fel ugyanúgy.
2016. szept. 7. 17:07
 47/51 anonim ***** válasza:

Nem lesz ezzel semmi gond, eleinte mindenki lefullad, ha a tükröket, táblákat, index, stb. tudod nézni, akkor tudsz többfelé figyelni.

Én nem tudtam megtanulni vezetni, nekem azt mondták, hogy 200 óra lenne, de jobb ha hagyom.

Nem tudtam többfelé figyelni. Sokkot kaptam a forgalomban, csak 1-2 autót tudtam elviselni mellékutcában. 20 óra felett jártunk és mondta az oktató, hogy bocs, de engem nem mer kivinni forgalomba. És még én is folytathattam volna egy valag pénzért. Te nálam sokkal jobb vagy. Nekem a kocsi amúgy nem fulladt le, minden mást katasztrofálisan csináltam és féltem is. Folytasd a tanfolyamot és ne stresszeld magad feleslegesen. Én kicsit bánom, hogy nem folytattam, de tényleg nagyon sok pénz lett volna, de tudom, hogy meg tudtam volna tanulni, csak nehezebb elsajátitanom azokat a készségeket, ami a vezetéshez kell.

Ja és az oktató szól ha gáz van veled és nem ír ki vizsgára.

2016. szept. 7. 18:09
 48/51 anonim ***** válasza:
83%
Én is így voltam mint te. Gyűlöltem vezetni, apám erőltette, majdnem minden nap sírva jöttem haza. Azt mondta az oktatóm, hogy addig nem fog menni, amíg meg nem szeretem és igaza volt. Ahogy gyakoroltunk egyre magabiztosabb lettem, igaz 19 pluszórát vettem a parkolás miatt, de ma már imádok vezetni. Azután lett csak az igazi, mióta egyedül vezethetek.
2016. szept. 7. 19:24
 49/51 anonim ***** válasza:

nincs valami olyan barát, ismerős, keresztapa, nagybácsi, BÁRKI, aki türelmes, és elmenne veled gyakorolni? Akár csak egy TESCO parkolóba, vagy egy kihalt bekötőre, 100m-en, ahol lehet elindulni/megállni, hogy ráérezz. Egyszer kell elkapni, utána menni fog. Én úgy kezdtem vezetni, hogy apámmal és az akkori barátommal gyakoroltam előre, csak a kuplungkezelést és megfordulást, ennyit, de sokkal biztosabban álltam hozzá a dologhoz.

Biztos hogy nagyon belejátszik, hogy ideges vagy, és azért nem megy.

2016. szept. 7. 20:56
 50/51 anonim ***** válasza:

Szerintem ha már eljutottál idáig, és ennyi pénz elment rá, akkor próbáld befejezni, bármennyire is nem akarsz jogsit. Nem feltétlenül kell az élethez jogsi, de nagyon hasznos tud lenni.

Válts oktatót! Nem normális, ha egy oktató üvöltözik. Engem is úgy beszéltek rá, hogy szerezzek jogsit, azelőtt nem is gondoltam rá, hogy nekem az kellene, és sokáig nyaggattak is, mire végül rászántam magam, és beiratkoztam. A KERSZ nekem is elsőre meglett, az könnyű volt. Az elsősegélyen egyszer megbuktam, mert nagyon gyenge a gyomrom, és utálok még csak hallani is ilyen véres sérüléses betegséges dolgokról, emiatt elsőre nem tudtam rendesen megtanulni, de aztán másodszorra végül is meglett. A gyakorlatot egy olyan csajnál kezdtem, aki sokak szerint nagyon jó, de én mégse találtam meg vele a közös hangot, és 2-szer is megbuktam a forgalmin. Aztán oktatót váltottam, és az új pasas nagyon jó fej volt, habár a vezetést még mindig nem szerettem, de egészen más érzés volt úgy vizsgázni, hogy nem egy hülye oktató ült ott mellettem, és így át is mentem a vizsgán. Vezetni a vizsga után is mindaddig nagyon utáltam, amíg ült valaki mellettem. Akkor szerettem meg, amikor egyedül kezdtem használni az autót.

2016. okt. 1. 17:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!