Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnátok, ha a gyereketek...

Mit szólnátok, ha a gyereketek minden alkalommal sírva menne haza a vezetési óráiról?

Figyelt kérdés

Nem igazán tartottam fontosnak a jogsit sose, de hagytam magam rábeszélni az autósiskolára, óriási hiba volt.

Kreszt, elsősegélyt egészen élveztem, érdekelt, elsőre meglett.

Viszont a gyakorlat borzalmas, reménytelennek érzem magam, az órák több mint felén vagyok túl, de elindulni csak kb ötödszörre sikerül mindig, hármasba csak az oktató segítségével tudok váltani ha fogja a kezem, a kormányt nem tudom úgy "alá szedni" ahogy azt elvárják, stb.

Az oktató is pár órája elkezdett kiabálni velem, pedig sok ismerősömet oktatta ő, és mindenki kifejezetten őt ajánlotta, hogy birkatürelme van, és nagyon jó, és elnéző és segítőkész és kedves.

Hazafele minden nap bőgök egész úton, utálom az egészet.

Anyával próbáltam erről beszélni, közölte, hogy márpedig nekem jogsim lesz akkor is, ha beledöglök, márpedig elsőre fogok átmenni a vizsgán, és az életben sok olyat kell csinálni, amihez nincs kedvem.

Ti is így reagálnátok? Valamit nem tudnék vele kezdeni szerintetek? Nagyon nem jó így :(

2016. szept. 7. 13:38
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
52%

Nyilván nem lesz mindenkiből profi autóvezető,de egy jogsiig nem olyan nehéz eljutni.Az első 5-6 alkalom nekem is kínszenvedés volt,utáltam is,de nem adtam fel,mert akartam a jogsit,főleg,hogy szüleim akkor már igen nagy összegeket kifizettek érte(kresz,elsősegély stb) és végén elsőre meglett a forgalmi és már imádok vezetni.Nem szabad feladni,csak azért,mert az elején béna vagy,én is az voltam és mindenki más is,nagyon sokat kell gyakorolni,hogy megtanulj vezetni,persze van,akinek könnyebben megy,de ők már jogsi előtt is vezetgettek.

Esetleg válts oktatót,én is váltottam mert az első végig csak a magánéletéről pofázott és nem rám figyelt.Ne add fel,akkor se,ha nem lesz meg elsőre a forgalmid,majd meglesz másodjára vagy harmadjára.Anyukádnak igaza van!Mikor már meglesz a jogsid,örülni fogsz és elfelejted az összes "szenvedést" :) Hidd el,nagyon hasznos dolog.

20L

2016. szept. 7. 14:09
 12/51 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem csak azért nem akarod,mert ahogy írtad,félsz,hogy béna leszel.Hiányzik a sikerélményed,amint lesz,meg fogod szeretni.Olyan oktatód legyen,aki dicsér mindig,amikor valamit jól csinálsz,nem csak cseszeget,ha valamit rosszul.
2016. szept. 7. 14:12
 13/51 anonim ***** válasza:
28%
Oktatóváltás azonnal! Én is belefutottam anno egy hasonló sztoriba egyébként. Ne menj már a köv. órára se ehhez az oktatóhoz, mert neked nem felel meg, mindenkinek más oktató jó. Viszont menj ki gyakorolni valakivel kieső részekre, ez nagyon fontos, a váltás, stb. nem nehéz dolog, csak gyakorolnod kell. Vezetni egyébként mindenki meg tud tanulni, aki normális, csak sokszor éppen a hülye oktatók beszélik bele a tanulókba, hogy rosszul fognak vezetni.
2016. szept. 7. 14:16
 14/51 anonim ***** válasza:
34%
Másnak is voltak bajai az elindulással, a váltóval, még is lett jogsi. Pl nekem is. Nekünk nagy udvarunk van, megkértem apukámat, hogy segítsen tanítson az udvarban. Már jó pár oktatói órán túl voltam és a saját benzines kocsinkkal képtelen voltam elindulni. 6-8 x lefullasztottam. Apa ki is szállított hogy a kocsiját ne tegyem tönkre.(elég új volt). Viszont van pár traktorunk és beültetett abba hogy azon gyakoroljam az elindulást mert azt nem nagyon lehet lefullasztani vagyis sokkal nehezebb. Elég jól ráéreztem. Nekem, gondolom neked is az a baj hogy hirtelen ugrassz le a kuplungról. Ez csak gyakorlás kérdése. Gondolom ha traktorotok nincs is de kocsi van, próbáld megkérni a szüleidet főképp anyudat aki nagyon erőlteti a jogsit, hogy gyakorolja veled az elindulást. Otthon az udvarban vagy földesúton. Szerintem totál kezdőknek nem is nagyon megy, szóval ne keseregj. Nagyon sokan - akiknek látgatóan jól megy- már láttak közelről kocsit , engedték őket valami úton módon vezetni. A férjemmel együtt jártunk vezetni, neki már előtte volt kocsija és nem az én alapszintemről kezdte. Látszott rajta. 1héttel előbb lett jogsija mert én megbuktam az első forgalmin. Na utána minden nap a kocsiján gyakoroltunk. Én kettőbe raktam mindig nehezen. A rutin vizsgán is. A vizsgabiztos szólt, hogy négybe vagyok. De vettem plusz órákat, és otthon is gyakoroltam és másodikra meglett. Oktatót is váltottam mert annyira túlterhelt volt hogy hetente kb 1x mehettem vezetni és ez így rossz volt. Az új oktatónál viszont napi két óra két hétig eredményes volt. Úgyhogy még baromira nem azon a szinten vagy , hogy felkelljen adnod. Ez most egy kis kezdeti nehézség ami gyakori, ezt orvosolni kell a sok gyakorlással. Ha otthon tényleg nen segítenek akkor mond az oktatónak hogy egy órán csak ezt az elindulás+váltást gyakoroljátok. Te pénzed. Szóval hajrá. Gyakorolni gyakorolni gyakorolni. Másnak is így lett jogsija.
2016. szept. 7. 14:20
 15/51 anonim ***** válasza:
68%

Hm.. kezdetben én is ilyen voltam, az én oktatóm olyan embereket tanított meg vezetni, hogy csak lestem. Ő kifejezetten ilyen határozott volt, mindig kimondta ha valami nem jó, de persze azt normális hangnemben. De azért volt olyan is, hogy valamin összekaptunk és konkrétan leordította a fejem, aztán én is sírva mentem haza, de akkor megérdemeltem :D Nekem mondjuk pont erre volt szükségem, hogy valaki tényleg tanítson és ha valamit nem úgy kell akkor szóljon rám. Meg is tanultam vezetni.. :D Pedig az elején nekem is nehezen ment, a KRESZ is tök jó lett, 1 hibapontom volt, aztán az elsősegély is laza volt, na jött a forgalom. Első alkalommal azt mondta, ide figyelj, dolgom van a másik kerületben, te fogsz átvezetni. :D És lazán átmentem a másik kerületbe, úgy, hogy max 1-2 kört mentem előtte, de tök más autóval. Szóval nekem így pont jó volt, hogy beledobott a mély vízbe. Aztán miután ráéreztem az ízére, már túl határozott voltam, vissza is kellett vennem picit, pedig borzasztóan paráztam minden óra előtt, pedig nem harapott az oktatóm, aztán így pár perc után belejöttem és ment minden szépen. Az első vizsgán nem mentem át, mert kifogtam egy cukkkkker vb-t.. a második vizsga sem sikerült, mert parkolás után nem tudtam kitolatni, megijedtem, így nem engedett át a vb, pedig megdicsért, hogy szépen, higgadtan mentem, felismertem a helyzeteket, aztán harmadjára sikerült végül, csont nélkül. :) A lényeg, hogy bízz magadban és nyugi, ott ül melletted az oktatód, nem lehet gond!

Benzines vagy dízeles autót vezetsz?

22L

2016. szept. 7. 14:23
 16/51 anonim ***** válasza:
30%

10 butaságot beszélsz. Gondolom te minden előképzettség nélkül simán beültél az oktató mellé és vezettél mint egy profi. Hát elárulom neked hogy sok embernél ez nem így van. Tanítani kell őket és gyakorolni. Azért vannak az órák és lehet venni pár plusz órát is.

Kérdező nehogy abbahagyd és rájuk hallgass. Kérj segítséget és gyakorolj mint más. Nem szokás az első nehézségnél feladni. Az egyetem első félévében gazd matekból egy csomóan buktunk. Sokan fel is adták. Nekem eszembe sem jutott. Gyakorlàssal már a második sikerült.

2016. szept. 7. 14:28
 17/51 anonim válasza:
90%
Kedves kerdezo. Adok 1 jo tippet a 2esbol 3asra valtashoz. A tenyered aljaval valts csak, ne fogd meg a valtot, hanem elobb eloretolod kicsit, majd ha kozepre ugrott, mert fog, akkor told be a harmasba. Ezt gyakorolhatod nem jaro kocsival is a kuplungot benyomva
2016. szept. 7. 14:38
 18/51 A kérdező kommentje:

Szívem szerint automata váltón tanultam volna, de egyrészt olyan nincs ennél az iskolánál, másrészt szüleim mondták, hogy az kizárt dolog, tanuljak meg szépen manuálison vezetni.

Így tanította az oktató, így próbálom, de csak ritkán sikerül.

Oktatót nem tudok váltani, mindenki tele van, nekem meg elég sürgős lenne, hogy ne suli időben kelljen ezzel fglalkoznom, ezer fontosabb dolgom van, így is elég bajos beszorítani, hogy október elején végezhessek, nem akarom még télig húzni ezt a macerát. :(

2016. szept. 7. 14:42
 19/51 anonim válasza:
95%
A tobbi dolog mind jon majd magatol, a nem lefulladast majd megadja a rutin. Mindenki sokszor lefullad az elejen. Idovel pl eszre sem veszed, hogy savban tartod az autot, pedig kanyarodik az ut. Ezek a sok oras rutinnal alakulnak ki. Annak idejen feltem vezetni, ma egyedul imadok. Kapcsolok 1 kis zenét es elvezem az utat.
2016. szept. 7. 14:43
 20/51 anonim ***** válasza:
94%

Amig az autokezeles gond, addig ki se kellett volna vigyen forgalomba, azert van a rutinpalya.

Gyakorolni kell az elindulast, a kuplungcsusztatast, valtast stb, ha ez a gond, akkor ezt kell csinalni.

Nalam elso oran az oktato meg nem is kert mast, csak megallni, elindulni, megallni, elindulni.

2016. szept. 7. 14:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!