Mit szólnátok, ha a gyereketek minden alkalommal sírva menne haza a vezetési óráiról?
Nem igazán tartottam fontosnak a jogsit sose, de hagytam magam rábeszélni az autósiskolára, óriási hiba volt.
Kreszt, elsősegélyt egészen élveztem, érdekelt, elsőre meglett.
Viszont a gyakorlat borzalmas, reménytelennek érzem magam, az órák több mint felén vagyok túl, de elindulni csak kb ötödszörre sikerül mindig, hármasba csak az oktató segítségével tudok váltani ha fogja a kezem, a kormányt nem tudom úgy "alá szedni" ahogy azt elvárják, stb.
Az oktató is pár órája elkezdett kiabálni velem, pedig sok ismerősömet oktatta ő, és mindenki kifejezetten őt ajánlotta, hogy birkatürelme van, és nagyon jó, és elnéző és segítőkész és kedves.
Hazafele minden nap bőgök egész úton, utálom az egészet.
Anyával próbáltam erről beszélni, közölte, hogy márpedig nekem jogsim lesz akkor is, ha beledöglök, márpedig elsőre fogok átmenni a vizsgán, és az életben sok olyat kell csinálni, amihez nincs kedvem.
Ti is így reagálnátok? Valamit nem tudnék vele kezdeni szerintetek? Nagyon nem jó így :(
ja igen, es a valtas mindig ket mozdulat, ezt ne felejtsd el. Sebessegbol ki uresbe, uresbol be sebessegbe. Ne probald egyesbol lehuzni kettesbe mert nem fog menni, kivenni kozepre, aztan onnan balra le, kettesbe ugyanugy valtasz mint egyesbe, csak miutan kitoltad balra, azutan lefele huzod es nem folfele.
SOHA nem mozditod a valtot atlosan!! csak vizszintesen es fuggolegesen, ha ezt megtanulod, nem lesz gond.
"Amig az autokezeles gond, addig ki se kellett volna vigyen forgalomba, azert van a rutinpalya. "
Nincs olyan ismerősöm, aki rutinpályán kezdett volna... a szüleim is, meg a velem egykorúak is egy kihaltabb utcában kezdték. :D
Nálam is ez volt, megspékelve azzal hogy a vizsga előtt lecserélték a kocsit egy bikaerős állatra :D Gondolhatod :/ Mondjuk azóta egész jól belejöttem, tudok nagy autókat is vezetni:) És nagyon szeretek :D Pedig én is mire megéreztem hol fog a kuplung...:D Igaz az én tanárom tényleg türelmes volt:D
Figyelj, ha nyomásra kell csinálnod (anyukád) nem is fog menni:( Ez olyan mint én és a főnökasszonyom, ha vele vagyok beosztva, sokat hibázok, ha mással, dicsérnek:D A főnökasszony nagyon harapós, mindenért durrog).
Egyébként engem kapásból első órán beküldtek városba :D
Utolsó vtam:)
Kérdező!
Én hagynám a csudába az egészet! Van élet autón kívül is. Ismerek olyan háromgyerekes, 50 év kerüli technikust (férfit), akinek nincs jogosítványa és valószínűleg feleségének sincs, mert nincs autójuk. Nem haltak bele a buszozásba és a biciklizésbe. :DDD
Apukád veletek él? Ő hogyan viszonyul ehhez?
Ne hagyd magad presszionálni anyukádtól, ez nem olyan, mint a közoktatás.
Mellesleg, ha 10 év múlva másképp látod, akkor is leteheted.
A konkrét kérdésedre válaszolva: ha ennyire nem akarná a gyerekem, eszem ágában sem lenne kényszeríteni. Ennyit nem ér az egész.
Hadd jegyezzem még meg, hogy itt a GYK-n rendszeresen előjönnek hasonló esetek (szülő erőlteti a jogsit, a gyerek nem akarja). Sokszor kibukik, hogy a szülő azért erőlteti, hogy ha vendégségbe mennek, akkor ők ihassanak, mert a gyerek hazavezet, vagy kocsmából éjjel vigye haza a gyerek őt. Szóval nem a gyerek érdekében erőltetik, nem kell bedőlni a dumájuknak.
Nah figyelj,leírom mit gondolok.
18. órádnál jársz,és nem tudsz elindulni.. Ez azt jelenti,hogy neked egyszerűen nincs érzéked hozzá.
Ez az autóvezetés is olyan,mint minden más.Van akinek nagyon jól megy,hamar tanul, aztán van akinek többet kell gyakorolnia. PL,én 22. órámon már be lettem írva a forgalmi vizsgára,31.órán sikeres vizsgát tettem. VISZONT én megbuktam 10.be 2 tantárgyból,míg más röhögve átment.
Van 2 lehetőséged. Az egyik az,hogy elfogadod hogy nem megy a vezetés,és hagyod a pi.csába. A másik pedig az,hogy felkészíted rá a szüleidet,hogy neked lehet hogy 80 levezetett óra kell ahhoz,hogy elengedjenek vizsgázni.
Megkérhetsz barátot,ismerőst is,hogy menjetek ki egy parkolóba gyakorolni,és akkor nem fog annyira lehúzni az oktató pénzel..
Ha tényleg annyira utálod,nem érdekel a dolog,nem akarod csinálni,akkor hagyd annyiba mert akkor teljesen értelmetlen.
Apa teljesen egyetért anyával. Velük nem mehetek gyakorolni, elég "vaskalaposak", amíg nincs jogsim, felejtsem el, hogy az órákon kívül autóba ülök. :(
Elvileg az oktató már foglalt nekem helyet vizsgára... De hát nem tudom, így elég fölöslegesnek érzem, azért odamenni hogy megbukjak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!