Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnátok, ha a gyereketek...

Mit szólnátok, ha a gyereketek minden alkalommal sírva menne haza a vezetési óráiról?

Figyelt kérdés

Nem igazán tartottam fontosnak a jogsit sose, de hagytam magam rábeszélni az autósiskolára, óriási hiba volt.

Kreszt, elsősegélyt egészen élveztem, érdekelt, elsőre meglett.

Viszont a gyakorlat borzalmas, reménytelennek érzem magam, az órák több mint felén vagyok túl, de elindulni csak kb ötödszörre sikerül mindig, hármasba csak az oktató segítségével tudok váltani ha fogja a kezem, a kormányt nem tudom úgy "alá szedni" ahogy azt elvárják, stb.

Az oktató is pár órája elkezdett kiabálni velem, pedig sok ismerősömet oktatta ő, és mindenki kifejezetten őt ajánlotta, hogy birkatürelme van, és nagyon jó, és elnéző és segítőkész és kedves.

Hazafele minden nap bőgök egész úton, utálom az egészet.

Anyával próbáltam erről beszélni, közölte, hogy márpedig nekem jogsim lesz akkor is, ha beledöglök, márpedig elsőre fogok átmenni a vizsgán, és az életben sok olyat kell csinálni, amihez nincs kedvem.

Ti is így reagálnátok? Valamit nem tudnék vele kezdeni szerintetek? Nagyon nem jó így :(

2016. szept. 7. 13:38
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
21%
Anyád ezzel rosszat tesz neked, az ilyenekből lesz a baleset...
2016. szept. 7. 15:24
 32/51 anonim ***** válasza:
4%

Én is azt gondolom, hogy nem kellene ezt erőltetni.

Azért írom, mert egyik ismerősöm nagy nehezen megszerezte a jogsit (fizetett a vizsgán) és közbe semmi érzéke nincs a vezetéshez. Én 2x ültem be mellé a kocsiba és utána nem mertem annyira balesetveszélyen vezet. (Elfelejt indexelni, elfelejt a visszapillantóba nézni, stb.) Azóta már pár kisebb balesete is volt és még mindig nem látja be, hogy nem kéne vezetnie.

Szóval szerintem se kell mindenkinek jogsi, ha nem megy ne erőltesd.

2016. szept. 7. 15:25
 33/51 anonim ***** válasza:
10%

Szerintem ez egyébként tiszteletre métló,hogy elismered,hogy nem megy neked a vezetés,nincs hozzá érzéked.

Ezt nagyon kevesek ismerik el. Ha legnagyobb ba.lfaszok is istenítik magukat,és sajnos ebből van álltalában a baleset.

+1 dolgo,hogy ez az autóvezetés nem olyan mint pl ha matek órán lehagysz egy vesszőt.. Legfeljebb 1 pontal kevesebb lesz a dogádban,de vezetésben ha elszúrsz valamit pl nem nézel tükörbe előzés előtt és elsodrassz egy motorost azért le fognak téged csukni.

Illetve hozzájön ehhez még az,hogyha megkapod a jogsit egyedül kell vezetned,nem lesz melletted az oktató akkor 10x parásabb lesz a dolog..

Aki simán levizsgázott azok is be vannak kicsit sz.rva az első pár 100 kilóméterben.

Ne erőltesd szerintem.

2016. szept. 7. 15:35
 34/51 anonim ***** válasza:
64%
Figyelj, nagyon sok itt a negatív komment, de megértem, régebben én is azt hittem van olyan aki nem tud megtanulni vezetni. De azóta rájöttem, hogy ez hülyeség. A férjem ötször bukott, pszichológiai alkalmasságira kellett mennie és megcsinálta a jogsit, igaz 2 év alatt, jobban vezet, mint a sok barom az utakon és hihetetlen jól parkol. Nem adta fel, ennyi volt a titka. De nézzük reálisan 30 óra alatt nem fogod megtanulni, sok pénzbe fog kerülni a sok pót óra. Ezt meg kell beszélned az oktatóddal és majd a szüleiddel is. Az sem igaz, hogy nem kell az autó, én pl. beteg lettem, nem biciklizhetek már, pedig fiatal vagyok, tömegközlekedéssel is nehéz mennem a lépcsők, stb. miatt, ha nem lenne kocsi szinte sehová mem tudnánk menni. Soha ne kerülj ilyen helyzetbe, de sosem tudhatod. Szorítsd össze a fogad és csináld meg azt a jogsit, mert ezer dologhoz kell az autó. Csak egy plusz példa, egyik barátnőm ugyan megcsinálta a jogsit, de annyira félt vezetni, hogy inkább nem használta sok évig, mindig a párja vezetett, aztán külföldön nyaraltak egy minimum tízmilliós ázsiai városban, béreltek autót, ott muszáj volt, mert nem tudod megnézni a nevezetességeket kocsi nélkül és a párjának lesérült a keze, nem tudott vezetni. A barátnőmnek, több, mint 10 sávos utakon kellett belejönnie a vezetésbe, egy teljesen ismeretlen helyen. És bele is jött, azóta kezdett el vezetni és nagyon jól megy neki. Nem kell feladni, és ne hagyd, hogy oktató, vagy bárki elvegye a kedvedet. A vezetés rutin dolog, begyakorlod és megy. A baleseteket pedig nem az óvatos vezetők okozzák általában, hanem éppen a túl magabiztos, menőző hülyegyerekek.
2016. szept. 7. 15:37
 35/51 anonim ***** válasza:
43%
Vizsgázz automata váltós autón. Míg Magyarországon éltem én sem vezettem mindig bénának éreztem magam,kijöttem a gyakorlatból, automatával pár hét alatt visszarázódtam úgy hogy a férjem tanított. Itt ahol élek alig van manuális váltós autó. Nem valami korszerű csak keleten még mindig azt nyomatják.
2016. szept. 7. 15:38
 36/51 anonim ***** válasza:
21%
34 csak egyetérteni tudok.
2016. szept. 7. 15:39
 37/51 anonim ***** válasza:

"Nem valami korszerű" Ezt mégis hogyan,vagy mire értetted?

2016. szept. 7. 15:41
 38/51 anonim ***** válasza:
88%
Ha vezettél már automatát érzed a különbséget. Sokkal kényelmesebb nyomni a gázt, mint közben még a váltással is bajlódni pláne hosszabb távon. Plusz az automatával könnyebb levizsgázni, itt a fiatalokat a szülei tanítják vezetni, sokkal jobb rendszer mint otthon fizetni a pluszórákért, amivel mint látható a kérdező sincs sehol. Én sem mertem otthon vezetni, itt pedig simán megy.Csak otthon valamiért mindig ezt a manuális típust erőltetik.
2016. szept. 7. 15:47
 39/51 anonim ***** válasza:
70%

Azért nem egy nagy feladat kinyomni a kuplungot és áthúzni 4.-ből 2.-ba..Oda se kell nézed,1 másodperc.

Szerintem autómata váltós kocsit vezetni dög unalmas,semmit nem kell csinálni csak ülsz mint egy zsák krumpli és nézel ki a fejedből..De ez persze egyéni vélemény.

Ennek ellenére,azért mert a kérdező nem tud manuálist vezetni,ne álltalánosíts,hogy "itthon azért sz.r vezetni mert manuális van nagyrészben,és a kérdező sem tudja kezelni".

A manuális korszerűségébe pedig szerintem ne menjünk bele,mert gondolom foggalmad sincs róla.

2016. szept. 7. 15:55
 40/51 anonim ***** válasza:
Szerintem se menjünk bele, de mint látható a kérdezőnek a váltással van a fő problémája. Automatát egyszerűbb vezetni, nem kell a kapcsolgatásokkal bajlódni, kényelmesebb.A kuplungot ha nem jól engedi fel, tönkremegy az autó, tehát gyakorolni sem tud vele otthon. Automatával biztos jobban menne neki is a vezetés. Mint a mosógépnél, ott sem mos már senki tárcsással az újítások azért vannak, hogy megkönnyítsék az ember életét. De én csak jó tanácsként írtam, mert ezt a jogsit aranyáron fogja megszerezni.
2016. szept. 7. 16:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!