Miért akadnak ki a szülők azon, ha a tini gyerekük nem segít nekik, ha nem kérik meg rá?
Szülők már csak ilyenek
(Akinek nem inge...)
;)
így példa nélkül nehéz reagálni.
biztos vannak dolgok amikor a szülők igazságtalanok.., de vannak dolgok amiket már ne kelljen kérni-hanem magától legyen értetetődő
Anyám is ilyen,megkérdezem hogy segítsek e valamit,azt mondja h nemkell
Aztán meg én vagyok a lusta dög,aki nemcsinál semmit,egész nap csak gépezik!
Ezt énsem értem amúgy
1.voltam:)
"Mert magatoktól nem latjatok meg"
Nekem ezt mondják.
Miért csak az anyunak lehet természetes, hogy ha fullosan tele a szennyestartó, akkor elindítsa a mosást és ki is teregessen, ha vége? Vagy ha ott a szárító, tele száraz ruhával, akkor leszedje és összehajtogasson, kivasaljon? Vagy ha tele a mosogató szennyes edénnyel, akkor mosogatni kell? Koszos a padló, felporszívózni, seperni, felmosni? Mindenki más valami fura szűrővel rendelkező szemüveggel jár, ami hozzájárul ahhoz, hogy az ilyesmi mellett csak úgy elmenjen, miközben mondjuk szünidőt élvez, míg a szülő meg dolgozik?
Másrészről: ha úgy neveli valaki a gyereket, hogy a házimunkában végzett tevékenység segítség (= neki semmi dolga, az másé, és ha bármit csinál, az segítség, más helyett való munkavégzés, amiért ellentételezés jár), és nem természetes velejárója annak, hogy együtt lakunk, akkor képességeinknek megfelelően kivesszük a részünket az ezzel járó munkákból is, akkor az nem a gyerek hibája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!