Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért akadnak ki a szülők...

Miért akadnak ki a szülők azon, ha a tini gyerekük nem segít nekik, ha nem kérik meg rá?

Figyelt kérdés
2016. aug. 15. 13:00
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
33%

Szülők már csak ilyenek

(Akinek nem inge...)

;)

2016. aug. 15. 13:06
 2/41 anonim ***** válasza:
84%

így példa nélkül nehéz reagálni.

biztos vannak dolgok amikor a szülők igazságtalanok.., de vannak dolgok amiket már ne kelljen kérni-hanem magától legyen értetetődő

2016. aug. 15. 13:08
 3/41 anonim ***** válasza:
67%

Anyám is ilyen,megkérdezem hogy segítsek e valamit,azt mondja h nemkell

Aztán meg én vagyok a lusta dög,aki nemcsinál semmit,egész nap csak gépezik!

Ezt énsem értem amúgy

1.voltam:)

2016. aug. 15. 13:09
 4/41 anonim ***** válasza:
86%

"Mert magatoktól nem latjatok meg"

Nekem ezt mondják.

2016. aug. 15. 13:09
 5/41 anonim ***** válasza:
35%
Elég szomorú, ha meg kell kérni egy ekkora gyereket és magától nem jut eszébe segíteni. Nemcsak a dugáshoz és iváshoz kell nagynak lenni.
2016. aug. 15. 13:12
 6/41 anonim ***** válasza:
84%
14 éves a lányom. Megbeszéltük, hogy ezen a nyáron ő mosogat,kérés nélkül, meglátva a szennyes edényt. Már mindjárt vége a nyárnak, de még egyszer sem mosogatott el saját nekifutásból. Minden alkalommal szólni kellett érte neki. Hát pl ezért.
2016. aug. 15. 13:40
 7/41 anonim ***** válasza:
52%
A mi családunkban az volt a szokás, hogy ha segíteni kell valamit, akkor szóltak a szülők és mentünk megcsináltuk. Namost az anyósom az a típus aki sosem szól, de megsértődik, hogy miért nem segítünk neki magunktól. Ha megkérdezem, hogy kell-e segíteni akkor sokszor duzzogva mondja, hogy nemmmm..(gondolom korábban kellett volna megkérdezni vagy fogalmam sincs mi baja olyankor) Szerintem hülyeség ez a ha magadtól nem tudod akkor blablabalba...az embernek azért van szája, hogy szóljon, egy normális családban szerintem nem kéne elvárni a gondolatolvasást, hanem szól és kész..
2016. aug. 15. 13:46
 8/41 anonim ***** válasza:
82%
Én arra szeretném nevelni a gyerekemet, hogy magától is észrevegye. Nem folyton könyörögni akarok neki, hanem azt akarom, hogy legyen igénye a rendezett környezetre.
2016. aug. 15. 13:49
 9/41 anonim ***** válasza:
61%
Nyilván amúgy attól is függ, hogy miről van szó, a saját környezetét valóban tartsa rendben kérés nélkül..de nem elvárható a gondolatolvasás szerintem..
2016. aug. 15. 13:53
 10/41 anonim ***** válasza:
79%

Miért csak az anyunak lehet természetes, hogy ha fullosan tele a szennyestartó, akkor elindítsa a mosást és ki is teregessen, ha vége? Vagy ha ott a szárító, tele száraz ruhával, akkor leszedje és összehajtogasson, kivasaljon? Vagy ha tele a mosogató szennyes edénnyel, akkor mosogatni kell? Koszos a padló, felporszívózni, seperni, felmosni? Mindenki más valami fura szűrővel rendelkező szemüveggel jár, ami hozzájárul ahhoz, hogy az ilyesmi mellett csak úgy elmenjen, miközben mondjuk szünidőt élvez, míg a szülő meg dolgozik?

Másrészről: ha úgy neveli valaki a gyereket, hogy a házimunkában végzett tevékenység segítség (= neki semmi dolga, az másé, és ha bármit csinál, az segítség, más helyett való munkavégzés, amiért ellentételezés jár), és nem természetes velejárója annak, hogy együtt lakunk, akkor képességeinknek megfelelően kivesszük a részünket az ezzel járó munkákból is, akkor az nem a gyerek hibája.

2016. aug. 15. 13:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!