Azok a szülők akik megtudták, hogy a gyerekük meleg, hogy viselték?
Leginkább az erdekel jobban, ahol a lányotokról derült ki, hogy leszbikus, de a biszex, meleg fiú-szülő kapcsolat is érdekel.
(A napokban tudtam meg, hogy a lányom az, és nem tudom, hogy kezeljem, vagy hogy tudnám támogatni.)
A lényeg, hogy tudasd vele,hogy te így is ugyanúgy szereted. Fontos hogy érezze mellette álsz és emondhat neked bármit, segítséget kérhet.
Fischer Eszter: Meleg a gyerekem?! című könyve is tud neked ebben segíteni.
Szerintem a legjobb az lenne, ha nem vennél róla különösebben tudomást.
Sokan nem értenek egyet velem, de számomra a szexualitás épp annyira fontos, mint a cipőméret vagy a szemszín. Épp annyira nem kell nagy ügyet csinálni belőle, mintha hetero lenne.
Támogatni annyiban tudod, hogy biztosítod afelől, hogy nem fogod emiatt lenézni/utálni/elítélni/kitagadni/egyéb félelmek. Gondolom ő mondta el, és hidd el, valószínűleg hatalmas bátorság kellett hozzá és rengeteg tipródás, mire fel merte vállalni.
Ha van/lesz barátnője, akkor szerintem még könnyebb dolgod is lesz, mintha pasizna :) Néha szervezhetnétek csajos napokat hármasban :)
Attól nem vagy jobb apa,ha pénzt adsz drága ruhákra. Attól vagy jó apa, ha a mássága ellenére pont ugyanúgy kezeled,mintha hetero lenne. Mert őszintén: a begyöpösödött, álszent, kétszínű és korlátolt társadalmunkon kìvül kit zavar, ha valaki meleg?
A vőlegényem egyik kollégája meleg. Az apja üvöltve zavarta el otthonról, azóta az anyjával találkozik csak...pedig ez nem bűn. A gyereked ettől még a gyereked! :) vigyázz rá.
engem speciel zavarna. meg a "társadalom"-ba gondolom az emberek többsége beleszámít. Amúgy attól is függ, hogy hány éves a gyerek, 14 évesen még lazán kinőheti, 30-hoz közel már necces a dolog.
Kedves Apuka,
Nem kell túlaggódni, ahogy írják, ez pont annyria lényeges tényező, mint a lábméret. Azt tartsd szem előtt, hogy ő boldog legyen és érezze, hogy te/ti az anjyával ugyanúgy elfogadjátok őt. Semmi más nem változott meg, ő egy kicsit más szeret, de ugyanazok az érzései vannak, mint egy heterónak. Beletörődni max. abba kell, hogy unoka a hagyományos úton valószínűleg nem lesz.
Anyumtól egyszer viccből megkérdeztem (de azért a kérdést komolyan gondoltam), hogy mit szólna, ha leszbikus lennék. Csak egy vállrándítást kaptam válaszul :)
Nem érdekelné, és tudom hogy épp annyira szeretne mint ahogy most, így szeret engem. Ennél több támogatásra - ezen a téren - nem is lenne szüksége a lányodnak.
17/L/hetero
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!