Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meleg vagyok! Mit csináljak?

Meleg vagyok! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

17/F.

Meleg vagyok, de senki sem tudja rólam. Legjobban aggaszt az hogy hogyan mondjam el a szüleimnek, mikor és hogyan. Tervem az hogy tanulmányim befejezettével, ki szeretnék menni külföldre. Teljesen egyedül egy idegen helyre, ahol új életet kezdhessek. Mind ezt azért hogy reményeim szerint megismerek egy férfit,aki viszont szeret engem is. Távol a szüleimtől, egy üzenetben vagy egy videobeszélgetésben szeretném elmondani nékik a homoszexuális vagyok, de csak akkor mondanám el ha már van pasim, s őt is bemutatnám. Persze ha simán alakulnak a dolgok, hazalátogatnák barátommal, hogy a szüleim is megismerjék, bár valószínűleg nem beszélne Magyarul.

Tudom róluk hogy nem szeretik a melegeket, de tudom azt a sablon szöveget is: "Ha igazán szeretnek téged, elfogják fogadni"

Nos, hát ez szerintetek korekt megoldás lenne?

Vagy mi tévő legyek!?

2016. máj. 26. 23:19
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%

Semmiképp se menekülj el, ez nem megoldás.

Tisztáztad magadban ezt az egészet? Akkor első rész pipa

Szerintem látogass el a pszichológushoz, ő is sokat segítene.

Utána pedig üljetek le, beszéljétek meg. Először furcsa lesz nekik, türelmesnek kell lenned, mire "megszokják".

Ezért is rossz ha rögtön úgy kezded, hogy "anya, apa, barátom van!", mert akkor rögtön mélyvízbe eljted őket.

2016. máj. 26. 23:33
 2/17 anonim válasza:
50%

Nos szerintem nem muszáj nem menj ki külföldre, kivéve ha tényleg csak szükséged van rá, vagy ha kalandvágyból. Viszont csak a melegségedért ne menj ki! Semmi értelme így elmenekülni!

Szerintem tisztázd magadba ,hogy ki vagy és mennyit érsz! Kezd el sportolni (nekem önbizalmat adott), és sok sok közösségi munka (bárhol felvesznek önkénteseket, pl idősek otthonába, vagy óvodákba, stb...keress rá neten).... Ezek azért jók, mert más hatás érnek téged, jobban rálátsz a világra és nyitottabb leszel. Megjön az önbizalmad és önállóbb leszel. Emellett önfejlesztő könyvek :-)

Ja és regisztrálj Planetromeon, keres egy nagyon aranyos srácot olyat akit megszerethetsz és tudod ,hogy otthon bemutathatod.

Utána ha ezt mind megtetted és már valamit letettél az asztalra, pl a közösségi munkával a szüleid még jobban fognak értékelni és büszkék lesznek rád (bár szerintem most is így vannak vele). Viszont ha látják, hogy több mindenhez értesz akkor annyira ezzel a dologgal nem fognak foglalkozni :-)

Én is így tettem és nagyon könnyen fogadta az egész család, pedig három testvérem van , az Ő párjaik és a szüleim is nagyon rugalmasak voltak... hidd el, ha látják rajtad a szorgalmat és,hogy te jó ember vagy ,akkor nem lesz probléma.

Viszont ha egész nap az ágyba fekszel és lusta disznó vagy, és úgy mutatod be a pasidat, hát akkor csak azt hiszik,hogy hülyeségeket gondolsz be :-)

2016. máj. 27. 06:01
 3/17 anonim ***** válasza:
14%

Nagyot fogsz koppanni,ha azt hiszed,hogy egy pasival fogod leélni az életedet,ezért kár költözni.

Amúgy se olyan egyszerű az,ha az lenne az összes meleg elköltözne ebből a csóróságból,ami itt van..

2016. máj. 27. 07:20
 4/17 anonim ***** válasza:
89%

2-es már ne is haragudj,de nemtudom miért kellene kompenzálnia?

Azért,mert meleg az ember máris valamit jótékonykodnia kell?

Jótékonykodjon egy 50éves milliárdos!

Az a baj,hogy sokan kompenzálni akarják ezt valamivel,hogy melegek!

Nem kellene erre bátorítani!

Amit tesz,azt MAGÁÉRT tegye,ne azért,mert megakar felelni másoknak.

Ha meg x évesen úgy érzi,hogy sokat kapott az élettől,akkor jótékonykodjon!

"Azt látják,hogy lusta disznó vagy"-ja,mert ha egy heteró lusta,az legalább heteró,kb ez az üzenete az egésznek.

Tanuljátok már meg végre,hogy a melegeknek sem kell tökéletesnek lenni ahjoz,hogy elfogadjanak titeket!Emberek vagyunk!

2016. máj. 27. 07:25
 5/17 anonim ***** válasza:

Első lépésként megnézném velük együtt a "Philadelphia az érinthetetlen" c. filmet. Ez nagyon sok ember számára hozta a témát testközelségbe és sokkal megértőbbé a melegekkel szemben.

A filmet utána megpróbálnám megbeszélni velük.

Nem a te hibád, hogy meleg vagy. Mondd el nekik, hogy a genetikus Czeizel Endrének is meleg az egyik fia és neki orvosként is meg kellett barátkoznia a ténnyel és fenntartás nélkül elfogadni a fiát.

Egy éve egy nagyon régi nőbarátom coming outolt, hogy leszbikus. Mondtam neki, hogy ezt régóta sejtettem, nincs ezzel semmi probléma. Inkább a párkeresés, ami nehéz neki. Meleg szórakozóhelyekre nem kíván elmenni. netes oldalakon sem akar ismerkedni.

Ne menj emiatt külföldre! Kezdj a filmmel!

2016. máj. 27. 07:32
 6/17 anonim ***** válasza:
33%

Az őszinteség mindig kifizetődőbb. Te már eleve lejátszottad magadban, hogy tuti nem értenek meg. Adj nekik esélyt. Néma gyereknek anyja sem érti a szavát. A legtöbb szülő összetenné a kezét, ha a gyermekei a lehető legtovább a közelükben maradna és nem skypon keresztül beszélgetnének. A homoszexualitás nem bűn, ha nem molesztálsz a közeledéseddel heterokat. Te nem vagy még felnőve ehhez a feladathoz és máris háritasz és a szüleidet kiáltod ki bűnbaknak.

Nőj fel és beszélgess el velük!

2016. máj. 27. 07:38
 7/17 MiG29 válasza:
Szerintem mondd el kerek perec és vállald. Sokkal boldogabb ember leszel ha kiállsz magadért. Mindenkinek van olyan dolga amit a másik ember nem ért sőt lehet el se akarja fogadni de attól még van. Vállald azt ami vagy. Én ugyan hetero vagyok és felfordul a gyomrom amikor két csávó csókolózni kezd. De ha nekik ez jön be oké nem kötelező bámulnom. Van aki nem szereti a disznósajtot se és ezért nem eszi ennyi. De ne bújj el minek? Egész életedben menekülni akarsz? Vagy élni? Helyedben felszívnám magam és kőkeményen vállalnám a dolgaimat. Bunkók, értetlenkedők, gyűlölködő emberek mindíg lesznek. Ezeknek akarsz megfelelni azzal, hogy elbújsz? Vagy élni akarsz úgy ahogy szeretnél? Szerintem ezt gondold át.
2016. máj. 27. 08:28
 8/17 anonim ***** válasza:

Nagyon rossz otlet egyszerre zuditani rajuk, ugy hogy meg latnak is valakit melletted, radasul tavolrol. Fokozatosan kell beadagolni szerintem.

Eloszor mondd el. Azt is eleg nehez lesz megemeszteniuk.

2016. máj. 27. 09:22
 9/17 anonim ***** válasza:

Én a helyedben nem egyszerre zúdítanék rájuk mindent. Teljesen felesleges. Ha meg akarod várni, hogy befejezd a sulit, az érthető, hisz utána szabadon költözhetsz, inkább ehhez kösd a bevallást. Bár én először a legjobb barátaimnak mondanám el, nagyon sokat segít, ha van valaki, akivel bármit meg lehet beszélni, aki támaszt tud nyújtani. Hidd el, tényleg sokat számít.

Azért szeretnél külföldre költözni, mert meleg vagy, vagy más okból is? Mert ha csak az előbbi miatt, akkor ne tedd! Én kicsit több, mint 1 éve jöttem ki, és nehogy azt hidd, hogy itt kint könnyebb az ismerkedés. Ha csak nem vagy kinézetre 10/10-es, akkor kevés az esély, kivéve ha majdnem anyanyelvi szinten beszéled a nyelvet. A pasik itt kint is ugyanolyanok, mint otthon, semmivel sem jobbak.

A másik kérdés, a nekiindulásról hogy gondolkodsz? Hova, hogyan, mennyi pénzzel? Ha nincs kint ismerősöd, akkor nagyon nehéz nekiindulni. Alaposan gondold át, mert az se lenne jó, ha 2-3 hónap után kénytelen lennél hazamenni, mert itt kint nem sikerült elindulni és a pénzed elfogyott.

2016. máj. 27. 10:05
 10/17 anonim ***** válasza:
4%
A tényeket mellőző homályos leírásból szinte semmi nem derül ki. Legfeljebb arra lehet gondolni, hogy itt csupán egy homoerotikus vonzódást érző kamaszfiú lelki gyötrődéséről van szó, aki a rosszul értelmezett érzések és leírások alapján "félrediagnosztizálta" saját érzéseit. Homoszexualitásról csak akkor lehet beszélni, ha ténylegesen létrejött már örömet szerző szexuális kapcsolat egy hasonló nemű emberrel több alkalommal is (erről nem ír a kérdező). Mindaddig a dolog csak a homoerotika körében marad. Ha a nemi identitás kialakulásának ebben a kényes időszakában a kusza gondolatokat elterelő valamilyen értelmes tevékenységet végeznél, akkor 1-2 év alatt sokkal határozottabban körvonalazódnának az érzések, vágyakozások is. Nemhiába javasolják a sportot, a különböző hobbikat, az olvasást (beleértve világirodalmat) mint értelmes levezető tevékenységet.
2016. máj. 27. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!