Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Párommal szétmentünk. Mondtam...

Párommal szétmentünk. Mondtam ha a lányát (1 éves múlt) látni akarja, menjen bírósághoz, majd ők eldöntik. Ma a tudtomon kívül elvitte. Kihívhatom a rendőröket?

Figyelt kérdés
2016. júl. 2. 17:18
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
61%
32: igen, és ha az anya viszi el az apa tudta nélkül, az is gyerekrablás.
2016. júl. 3. 10:48
 32/35 anonim ***** válasza:
100%

Persze, egy apának is joga van a gyerekéhez. De azt senki sem viszi figyelembe, hogy itt az apa verte az anyát, a gyereket anya tudta és beleegyezése nélkül ismeretlen helyre vitte? Szerintetek ez normális?

Ha én elvált szülő lennék (de szerencsére nem vagyok), akkor annyival azért megtisztelném az exemet, hogy legalább megbeszélem vele, mikor és hova viszem a gyereket, ne idegeskedjen, mialatt távolt van. Ez annyira nagy dolog? Bár nekem az jön le, hogy itt apuka is csak eszköznek használja a gyereket, vitte a ruhákkal együtt, csak hogy anyukának fájjon.

2016. júl. 3. 14:13
 33/35 anonim ***** válasza:
83%

Ha nem viszi haza, igen, kihívhatod.

Amíg nincs végleges bírósági döntés, kérhetsz ideiglenes gyermekelhelyezést sürgősséggel.

2016. júl. 3. 17:07
 34/35 anonim ***** válasza:
30: Biztos zajlanak az események.
2016. júl. 3. 17:16
 35/35 anonim ***** válasza:
35%

"Persze, egy apának is joga van a gyerekéhez. De azt senki sem viszi figyelembe, hogy itt az apa verte az anyát, a gyereket anya tudta és beleegyezése nélkül ismeretlen helyre vitte? Szerintetek ez normális?"

Csak annyi a tévedés ebben, hogy azt az anya sem tudja bizónyítani, hogy az apa öt verte, és azt sem, hogy a tudta nékül vitte el. Lehet, hoyg ez nem normális - erröl nem akarok vitatkozni -, de jogilag semmi alap sincs arra, amiért ne vihetné el a gyereket.

"Ha én elvált szülő lennék (de szerencsére nem vagyok), akkor annyival azért megtisztelném az exemet, hogy legalább megbeszélem vele, mikor és hova viszem a gyereket, ne idegeskedjen, mialatt távolt van. Ez annyira nagy dolog? Bár nekem az jön le, hogy itt apuka is csak eszköznek használja a gyereket, vitte a ruhákkal együtt, csak hogy anyukának fájjon."

Mivel a kérdezö NEM ELVÁLT szülö - eddig si csak együttéltek, most meg "szétmentek", ami nem jogi kifejezés -, hanem csak éppen különél minden bizonyíték nélkül, ezért nem igazán tud bármit is lépni.

Az, hogy az apa nem beszélni meg, annak az is lehet oka, hogy a kérdezö nem engedi, hogy az apa a gyerekkel legyen.

2016. júl. 3. 17:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!