Párommal szétmentünk. Mondtam ha a lányát (1 éves múlt) látni akarja, menjen bírósághoz, majd ők eldöntik. Ma a tudtomon kívül elvitte. Kihívhatom a rendőröket?
"engem többször megvert...amit sajnos bizonyítani nem tudok"
Miért nem mentél orvosi látleletért, amikor épp megvert? Többször is lett volna rá ezek szerint lehetőséged... Miért nem jelentetted fel?
Amíg nincs hivatalos (bíróság által jóváhagyott) gyerekelhelyezés, addig ugyanolyan joga van elvinni a gyereket amgához, mint neked, elvégre ö az apja.
A rendörököket ugyan kihívhatod, de le fognak küldeni a fenébe, mert ok nélkül tetted.
Ha meg az exed többször megvert, akkor kellett volna látleleletet felvetetni, mert bemondás alapján senki nem fog hinni neked.
"és ha nincs bírósági végzés, akkor úgy megy, hogy a tudtomon kívül, amíg én alszok, elviszi a gyereket?"
Erre ugyanaz érvényes, mint amikor együttéltetek: ha el akarja vinni a gyereket, akkor nem kell engedély a másik szülötöl. (Szólni illik, de ha nem teszi, akkor sem csinált semmi törvénybe ütközö dolgot.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!