Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mihez kezdjek? Apám ki akar...

Mihez kezdjek? Apám ki akar rakni a házból!

Figyelt kérdés

A történet az, hogy 2 hónapja nincsen munkám. 20 éves vagyok, csak érettségim van, magyarul nem értek semmihez. Rengeteg helyre adtam be önéletrajzot, de kisvárosban élünk, ráadásul Szabolcs megyében, és korlátozottak a munkalehetőségek egy magamfajtának. A "közeli" (40 km) megyeszékhelyre is küldtem be önéletrajzot, illetve egy szintén hasonló távra levő nagyobb városba is, azzal a feltétellel, hogy csak akkor tudom elvállalni ott a munkát, ha a cég állja a bejárási költséget. Sajnos folyton elutasítanak mindenhonnan, ha nem épp a végzettségemmel van bajuk, akkor a tapasztalatom hiányával. Apám tegnap kijelentette, hogy nem fog eltartani, a májusi hónapom van elhelyezkedni, ha nem sikerül, mehetek ahova akarok. A párom felajánlotta, hogy költözzek hozzá, de én egyszer már megjártam az ilyet egy exemmel, és nem akarok még egyszer abban a cipőben járni, mint akkor, amikor is a fejemhez vágta, hogy ő tart el engem. Így azt mondtam a jelenlegi páromnak, hogy nem megyek a nyakára, ne tartson engem el, főleg hogy az édesanyja is ott él és nem biztos, hogy túlságosan örülne nekem ott, ráadásul még a közösbe sincsen miből beadnom. A párom és apám nincsenek jóban, nem szívesen jár ide a párom, így ha találnék egy viszonylag normálisnak mondható munkát (kb. 100 ezer ft fizetéssel) akkor én elmennék albérletbe. De egyszerűen hiába próbálkozom, semmi, max olyan hely van, ahol dolgoztatnak napi 14-15 órában havi 70-80 ezerért, oda meg épeszű ember teljesen jogos, ha nem kívánkozik menni. És apám ezt nem érti meg, hogy fizikailag sem vagyok alkalmas egy ilyen munkára, plusz hülye sem vagyok. Szeretnék vagyis már csak szerettem volna tanulni is munka mellett.

Külföldre lenne lehetőségem menni, ugyanis ismerős van, de ő is a párjával egy szobában lakik, nekem meg nincsen annyi félretett pénzem (több százezrek), hogy az első fizetésig éljek is valamiből, meg az eddigi legnormálisabb kapcsolatomat sem szeretném tönkretenni azzal, hogy itt hagyom a párom.

Egy szó mint száz, nem tudom, mihez kezdjek. Hiába magyarázom, hogy a munkahely keresése nem csak rajtam múlik, miután jelentkeztem, onnantól kezdve semmit nem tudok csinálni többet, apám nem érti meg. Egy hónapom van, és sehova sem tudok majd menni, plusz pénzem és munkám sincsen.

Mit tehetnék ilyen esetben? Jogilag kirakhat-e a "saját" házából? (fele-fele tulajdonban vannak anyámmal).

2016. máj. 2. 15:29
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 A kérdező kommentje:

Szerelmet is 4 év terror után, amikor már azt hittem minden kötél szakad :)

De akkor is, hogy mondhat ilyet egy szülő? És ha leesik a lábáról, nem én leszek az akire számíthat? De ő mit tesz? Elüldöz...

2016. máj. 2. 16:55
 22/63 A kérdező kommentje:
Jól vezetek amúgy, felhívtam egy pasast a múltkor, aki konkrétan B kategóriával keresett sofőrt. Mikor megtudta, hogy nő vagyok, lekoptatott, holott nem kötötte ki a hirdetésében, hogy nő nem telefonálhat.
2016. máj. 2. 16:59
 23/63 anonim ***** válasza:
77%

Tudod vannak helyzetek amikor az ember nem válogat.

Nyafogsz, hogy apád ki akar tenni az utcára, nincs pénzed, nem vesznek fel sehová. De ki is jelented, hogy

"nem vagyok én hülye gyerek, hogy elmenjek 80 ezer forintért 14 órázni..

Pedig ha annyira változtatni akarnál, ha annyira szeretnéd, hogy juss egyről a kettőre akkor nem jönnél ilyen lusta kifogással.

Igen, sokan elmennek 80 ezerért is dolgozni, mert ez is több a semminél, és legalább lesz mit írni az önéletrajzba, és lesz valamiből gyakorlatod. De nyilván könnyebb nyafogni, más nyakán élősködni..

2016. máj. 2. 17:03
 24/63 anonim ***** válasza:
100%
Hát én nem tudom, hogy te hová adtad be az önéletrajzokat. Minimum 5 munkahelyet tudnék neked mondani amit ott van a szádban. Arról meg nem is beszélek, hogy a környező városokban is mennyi lehetőség van. Tudom miről beszélek mert a munkaközvetítőben dolgozom.
2016. máj. 2. 17:10
 25/63 A kérdező kommentje:
Szerettem volna tanulni, azért nem tudtam elvállalni mindenféle sz*rt. De sajnos olyan béna voltam, igen, hogy nem jött össze annyi pont az érettségin, amiből el tudtam volna menni államilag finanszírozottra (mert járnom kellett iskola mellett dolgozni és nem tanultam annyit), a költségtérítéseshez meg dolgozni kell. De ha 14 órázok, hogy tanulok?
2016. máj. 2. 17:12
 26/63 A kérdező kommentje:
Ja, amúgy Nyírbátor melletti faluban lakom, csak a könnyebb tájolás miatt mondtam a várost. És azt is figyelembe vettem, hogy nem kéne havi 20 ezret csak az utazásra költenem, és nem hiszem, hogy ahova 70 ezerért felvesznek, ott fizetik a bejárást.... A faluban 0 lehetőség, kérdeztem.
2016. máj. 2. 17:15
 27/63 anonim ***** válasza:
100%

De figyelj... Elkoltozol a parodhoz, dolgozol 14 orat, megkered hogy segitsen neked masik helyet talalni.. Igy a szulei latjak, hogy nem luftolni akarsz.

Szoval, mikozben keveset keresel, akkor is lehet elorebb jutni. Nem egyszeru, termeszetesen.

2016. máj. 2. 17:17
 28/63 A kérdező kommentje:
Ő Nyírbátortól 20 km-re lakik. Azért sem akarnék odaköltözni, mert még jobban a határ mellett lakik, mint amennyire én, és onnan sem 2 ft Bátorba bejárni. Főleg, hogy még a kocsim is apám nevén van, azt is bármikor elveheti.
2016. máj. 2. 17:19
 29/63 A kérdező kommentje:
Meg pasihoz költözni? Összeveszünk, ő is kitesz, hova megyek?
2016. máj. 2. 17:21
 30/63 anonim ***** válasza:
100%
Ma hívtak minket a repülőgép alkatrész gyárból, ahol mondták, hogy a 30 meghirdetett helyre 4db önéletrajzot kaptak. Hogy mondjuk minden munkanélkülinek, hogy náluk versenyképes fizetés van, és kapaszkodj meg fizetik a bejárást is. Kisvárdából is járnak Nyírbátorba dolgozni autóval. Az autó össze szed még egy pár embert, és kifizeti a munkáltató a benzinpénzt. És ez még csak 1 lehetőség volt a sok közül.
2016. máj. 2. 17:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!