Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mihez kezdjek? Apám ki akar...

Mihez kezdjek? Apám ki akar rakni a házból!

Figyelt kérdés

A történet az, hogy 2 hónapja nincsen munkám. 20 éves vagyok, csak érettségim van, magyarul nem értek semmihez. Rengeteg helyre adtam be önéletrajzot, de kisvárosban élünk, ráadásul Szabolcs megyében, és korlátozottak a munkalehetőségek egy magamfajtának. A "közeli" (40 km) megyeszékhelyre is küldtem be önéletrajzot, illetve egy szintén hasonló távra levő nagyobb városba is, azzal a feltétellel, hogy csak akkor tudom elvállalni ott a munkát, ha a cég állja a bejárási költséget. Sajnos folyton elutasítanak mindenhonnan, ha nem épp a végzettségemmel van bajuk, akkor a tapasztalatom hiányával. Apám tegnap kijelentette, hogy nem fog eltartani, a májusi hónapom van elhelyezkedni, ha nem sikerül, mehetek ahova akarok. A párom felajánlotta, hogy költözzek hozzá, de én egyszer már megjártam az ilyet egy exemmel, és nem akarok még egyszer abban a cipőben járni, mint akkor, amikor is a fejemhez vágta, hogy ő tart el engem. Így azt mondtam a jelenlegi páromnak, hogy nem megyek a nyakára, ne tartson engem el, főleg hogy az édesanyja is ott él és nem biztos, hogy túlságosan örülne nekem ott, ráadásul még a közösbe sincsen miből beadnom. A párom és apám nincsenek jóban, nem szívesen jár ide a párom, így ha találnék egy viszonylag normálisnak mondható munkát (kb. 100 ezer ft fizetéssel) akkor én elmennék albérletbe. De egyszerűen hiába próbálkozom, semmi, max olyan hely van, ahol dolgoztatnak napi 14-15 órában havi 70-80 ezerért, oda meg épeszű ember teljesen jogos, ha nem kívánkozik menni. És apám ezt nem érti meg, hogy fizikailag sem vagyok alkalmas egy ilyen munkára, plusz hülye sem vagyok. Szeretnék vagyis már csak szerettem volna tanulni is munka mellett.

Külföldre lenne lehetőségem menni, ugyanis ismerős van, de ő is a párjával egy szobában lakik, nekem meg nincsen annyi félretett pénzem (több százezrek), hogy az első fizetésig éljek is valamiből, meg az eddigi legnormálisabb kapcsolatomat sem szeretném tönkretenni azzal, hogy itt hagyom a párom.

Egy szó mint száz, nem tudom, mihez kezdjek. Hiába magyarázom, hogy a munkahely keresése nem csak rajtam múlik, miután jelentkeztem, onnantól kezdve semmit nem tudok csinálni többet, apám nem érti meg. Egy hónapom van, és sehova sem tudok majd menni, plusz pénzem és munkám sincsen.

Mit tehetnék ilyen esetben? Jogilag kirakhat-e a "saját" házából? (fele-fele tulajdonban vannak anyámmal).

2016. máj. 2. 15:29
1 2 3 4 5 6 7
 1/63 anonim ***** válasza:
45%
Mivel elmúltál 18 éves igen, kirakhat. Szerintem költözz fel pestre albérletbe, és találj munkát. Pesten rengeteg betöltetlen munkahely van, árufeltöltés hasonló. Próbáld magaddal vinni a párod is
2016. máj. 2. 15:44
 2/63 anonim válasza:
88%

Kirakhat

De menj el egy OKJs tanfolyamra.

Olyanra mi tényleg érdekel és meg is lehet belőle élni.

Aztán lehet hogy nyugatabbra kéne költözni...

2016. máj. 2. 15:46
 3/63 anonim válasza:
94%

Folyt.

Az OKJs tanfolyam lehet akár alku tárgya is apádnál, hogy addig még engedjen...

2016. máj. 2. 15:47
 4/63 anonim ***** válasza:
62%

Meg peddig nincs mas valasztasod!

Koltozz a parodhoz!

Vagy messzire ketten

5/63 A kérdező kommentje:
40 ezer ft megmaradt pénzem van. A páromnak meg itt a hitelterhelt háza, plusz fix munkahelye.
 6/63 anonim ***** válasza:
45%
Közmunka?
2016. máj. 2. 15:53
 7/63 Dávid vagyok osztcső válasza:
5%

Az első hozzászólót támogatom, pesten ugy hallottam hogy sok a lehetőség

Szerintem keresgélj arra fele

2016. máj. 2. 16:01
 8/63 anonim ***** válasza:
82%

Ha saját bevallásod szerint nem értesz semmihez, akkor sajnos nem várhatsz a csodára. Leírtad, mik a lehetőségeid, egyik sem járható út, akkor marad az, hogy elvállalsz olyan munkát, amit adnak, közben elvégzel valami tanfolyamot, és utána talán tudsz váltani.

Hiába ülsz ott és várod a sült galambot.

Kirakhat, mivel nagykorú vagy, és ők a tulajdonosok. De lehet, hogy csak próbál motiválni, hogy kezdj magaddal valamit, és ebben igaza is van.

2016. máj. 2. 16:06
 9/63 anonim ***** válasza:
100%
Szia én is Szabolcs-SZ-B megyében élek. Esetleg ha megírnád, hogy helyileg merre laksz. Akkor esetleg én is tudnék neked munkát ajánlani, ha a közelben vagy.
2016. máj. 2. 16:14
 10/63 anonim ***** válasza:
81%
Van-e városi újságotok, ahol van esetleg apróhirdetés, barátoknál kérdezősködhetnél, vagy munkaügyi hivatalban esetleg, de amúgy hogyha apád valóban ki akar tenni, szóval nem csak rád akar ezzel ijeszteni /fenyegetni akkor nem tudom, mennyire van más lehetőség, szerintem csak a barátnődhöz mehetsz. Lehet, hogy pont letelik pl a május, és pont utána 1-2-3 hónappal találnál valamit. Meg hát nem tudom, az mennyire jó ötlet, hogy ottan járkálsz a városban, és akkor nézegeted a kiragasztott hirdetéseket, meg az üzletek ajtajára hátha ki van rakva, hogy eladót felveszünk, meg van az a telefonszám- letépkedős is. Amúgy a munkaügyi hivatalban szoktak lenni olyan szórólapok is, meg ott a recepción is talán tudnának segíteni, hogy megadod, hogy milyen helyeken meg munkakörben tudnád magad elképzelni; mondjuk az úgy amúgy nehéz, mert nincs egy felsorolás; vagy majd ők értesítenek esetleg, ha indul valami neked való tanfolyam, és akkor amellett adnak még közmunkát is, a tanfolyam mellett, és akkor ha elmész arra a tanfolyamra, még kapsz is pénzt. Vagy hát tényleg hogy így körbejárod a dolgokat, hogy van -e szükség segédmunkásra esetleg szervizben, kocsimosóban, stb, és akkor ott odaadhatod ilyen helyeken titkárnőnek v valakinek az önéletrajzod. Egyébként pl takarítót szoktak keresni valójában, meg mekibe felszolgálót, v mosogatót; vagy esetleg valami levéltáros meló, akár postán, v van az a cég, ami nemtom, mennyire jó, ilyen van pl, hogy embereket kell megállítani kérdőívvel a kezedben; vagy pedig a - mondjuk az gagyi -ilyen főzőkészletüket rájuksózni; de mondjuk ez a rájuk sózós ez nem jó meló, ez idegesítő. Úgyhogy például esetleg telefonos ügyfélszolgálat talán; de inkább ismerősöknél hogyha van akikre számíthatsz, kérdezz körbe szerintem; és úgy állj hozzá, úgy állj neki, hogy méltó vagy rá, hogy munkád legyen, és hogy meg legyen mindened, amit szeretnél, amire vágysz. De ne legyen kétséged tényleg!! Ja meg esetleg árufeltöltőt talán szoktak keresgélni. És tényleg nagyon nehéz , de amúgy figyi, hát vedd könnyen, hogy az élet egy játék, az élet egy lehetőség. Csak lejöttünk ide megélni bizonyos szitukat, hogy fejlődjünk tapasztalatok által, és élményeket gyűjtsünk. Amúgy hát figyi, még eszembe jutott olyan, hogy pl esetleg iskolában lehetnél gondnok, de ez nemtom, mennyire jó; és baromi nehéz tényleg, de menni fog, ha elhiszed magadról, hogy menni fog; és Isten gyermekei vagyunk, szóval minimum félistenek! Ja és hallottam egy olyat, hogy valamilyen állásra beírták az előkritériumokhoz, hogy legyen nyelvtudási kompetenciája, de aztán neki, nem volt, de mégis annyira megnyerő volt, hogy őt vették fel. Amúgy még a pizzafutár, taxis, kamionos, idősgondozó, szórólapozós, kutyasétáltató, kutyapanziós dolgok jutottak az eszembe. A jogsisokhoz viszont úgy tudom, hogy az sokba kerül, szóval azt nem tudom, mennyire lenne megoldható.
2016. máj. 2. 16:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!