Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak ha a lányom...

Mit csináljak ha a lányom folyton hazudozik nekem de én tudom az igazságot?

Figyelt kérdés

Pl. Ma véletlenül ahogy mentem boltba akkor megláttam egy fiúval csókolozni és még azt se mondta hogy van barátja meg most sem. Amikor hazaért megkérdeztem tőle hogy mit csinált? Erre ő csak a barátnőivel játszott utána amikor hazamentek ő is jött haza,de ez nem igaz mivel láttam mit csinált. Mit csinálhatnék hogy igazat mondjon nekem ?

Válaszokat előre is köszönöm

A lányom 13éves

2016. ápr. 19. 21:58
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/205 anonim ***** válasza:
15%
Ja és ki fogja kárpótolni?? A jövője drága, a jövője. Mert ha terelem a jó irányba főleg hogy látom rajta hogy eszes van benne lehetőség akkor nem 3 múszakban 80-ért güriző ember lesz belőle...ez elég kárpótlás szerintem :) de te tudod
2016. ápr. 21. 16:08
 62/205 anonim ***** válasza:
31%

Pontosabban:

1. személy: FELNŐTT!!! - 2. személy: FELNŐTT!!!

3. személy: GYEREK!!! - 4. személy: GYEREK!!!

Ugye... mert te és a kollégád, illetve a gyereked és a haverja lettek összehasonlítva. Szóval szerinted miért is nem hasonlítható össze 2 felnőtt egymással, illetve 2 gyerek egymással??????????

2016. ápr. 21. 16:12
 63/205 anonim ***** válasza:
31%

Hogy lenne már összehasonlítva? Az egyiket én nevelem a másikat nem. :) Most magyarázzam meg a másik szülönek hogy nevelje a gyerekét? Mi közöm hozzá? Na itt kanyarodunk vissza te elméletedhez-> meggyőződés...na itt lehet. Ő gyereke, azt tesz vele amit akar.

Az hogy ezt a 2 gyerek hogy éli meg más kérdés. De szerintem nem kéne sarkítva gondolkodni, nem csak a rácsokkal ellátott szoba meg a szabadság azt csinálsz amit akarsz létezik. Ezért mondom hogy a gyereket terelni kell, nem feltétlenül ráhagyni hogy a saját feje után menjen mikor még lövése sincs a világról.

Téged valószinüleg gyerekként nagyon szigorúan fogtak és most kicsúsztál a realitások talajáról.

2016. ápr. 21. 16:16
 64/205 anonim ***** válasza:
36%
#61, Nem, nem az. Kezdődik ott, hogy a gyerek ha észreveszi ezt az igazságtalanságot, egyből vissza fogja venni a teljesítményét, mert ugye kicsi, de nem hülye, hogy a "majd, ha felnősz, majd akkor hálás leszel" demagógiát bevegye... mert nyilván 2 szemmel jár a társadalomban és nem ostoba, tehát észreveszi, hogy a gyerekkori szülői szigor meg a felnőtt kori sors legfeljebb fordítottan arányos, ha egyáltalán...
2016. ápr. 21. 16:16
 65/205 anonim ***** válasza:
31%

mert nyilván 2 szemmel jár a társadalomban és nem ostoba

Persze egy kis kamaszra már csak az jellmező hogy nyitott szemmel járva teljesen reális és életszerű döntéseket tud hozni a saját életével kapcsolatban :) MIlyen igazságtalanságot vesz észre?? Hogy embert próbálnak belőle nevelni a szomszéd Pistikének bezzeg 13 évesen satu részegen lehet lenni, mert ott azt is szabad? Háát igen milyen szemét már előbbi szülő hogy jó sorsot szán a saját gyerekének.....ugyan már ne szédíts...sajna egy gyerek, nem csak a nagyon fiatal kis iskolás hanem a pálya választás előtt álló sem nagyon tudja még mi lenne neki a legjobb, nincs tapasztalata a világról, nem tudja merre lenne érdemes elindulni, mit kezdeni magával. Egy normális gyerek hálás ha van mellette egy támogató FELNŐTT, nem pedig rinyál hogy jajj de igazságtalan---amit meg írtam nem demagóg duma hanem tény. Te valami künön univerzumban létezel.

2016. ápr. 21. 16:23
 66/205 anonim ***** válasza:
35%
#63 "Téged valószinüleg gyerekként nagyon szigorúan fogtak és most kicsúsztál a realitások talajáról." - nem, még csak ez sem igaz, persze nyilván a saját hajdan volt gyerekkorom átlagával összevetve... mondjuk azt nem tudom nem észrevenni, hogy mennyivel csökkent a gyerekek szabadsága mondjuk az elmúlt 20 évben...
2016. ápr. 21. 16:28
 67/205 anonim ***** válasza:
35%

#65, ha van egy minimális peched, ezzel a gondolkodással sacckb ugyanúgy fogsz járni, mint abban a most futó másik kérdésben a kedves anyuka, amit az előbb linkeltem... nem veszed észre ugyanis, hogy körkörösen indokolsz, definiálva "A NORMÁLIS" gyereket, aki hasonlóan gondolkodik mint te, hasonlóak a normái a tiédhez... amikor ugye ez vagy igen, vagy nem.

(és megsúgom, így járni egyáltalán nem egyedi és nem szélsőséges sors, nyugodtan tájékozódhatsz a mai idősek között, akik felett már ítéltek... és igen, vállalom, hogy amikor a "bezzeg 3 gyereket neveltem, keményen fogtam őket, hogy ember legyen belőlük és most itt vagyok egyedül, ez a hála..." nyafogást hallgatom, akkor rádöbbenek, hogy azért hellyel-közzel még a mai világban is van igazság.

2016. ápr. 21. 16:37
 68/205 anonim ***** válasza:
31%

Másszál már ki a kis világodból! Te 2 szélsőségben élsz.

1. az a szülő aki mindent megenged a gyereknek mert hát azt tesz amit akar saját döntés, igaz még csak 13 éves, döntésképtelen, dehát kit érdekel, mert akkor is.

2. vasrács a szobaajtón, szétszabdallak ha nem vagy kitünö tanuló, azt teszed mindig amit mondok.

Szövegértés egyes. Nem, nem támogatom egyik tábort sem, én az aranyközépút híve vagyok, mikor is van az a szituáció mikor a szülőnek a sarkára kell állni, és esetleg megmosni a gyerek fejét, ergo nevelni, és van amikor az van persze hogy az van amit szeretne, mikor miről van szó....

Ez a hülye duma amit utolsó bekezdésben lenyomtál meg több mint nevetséges. Van szülő aki felett mér itéltek XDXD Agyam eldobom. Tudod is te miért nem megy haza az a gyerek, biztos azért mert 14 évesen bezavarták az ágyban este 23.00-kor nem? :)) Annyira szűklátókörű vagy hogy hihetetlen. Felnőtt ember ilyeneken túl lép, ha harag van annak millió más oka lehet.

Rengeteg szülő van aki tud egyszerre jófej is lenni, de ha szükség van rá nevelő célzattal is fellépni. És ilyen egy jó szülő. És nem nem azért mert ezt mondtam hanem mert ezt diktálja a józan ész, és az ember azért vállal utódot hogy gondját viselje majd és felnevelje. Tudod te mit jelent az utolsó szó??? Kétlem.... Te meg annyira reszkedsz hogy egy nap nehogy magadra maradj hogy egy gyereket szabadjára engedsz azt tesz amit akar, mert te ezzel majd bizonyítasz. Aztán nehogy véletlen így cseszd el a saját gyereked, hogy mikor nem volt saját itélőképessége sem segitetted ahogy tudtad csak ráhagytál mindent. Azzal az erővel a szomszéd is "nevelhetné" a gyereked, hozzászólni ő is képes, ahhoz nem kell szülőnek lenni.

2016. ápr. 21. 17:24
 69/205 anonim ***** válasza:
36%
"Te meg annyira reszkedsz hogy egy nap nehogy magadra maradj hogy egy gyereket szabadjára engedsz azt tesz amit akar, mert te ezzel majd bizonyítasz." - javasolhatom, hogy ma semmiképp se menj jósnak?:) Nekem már igen rég nincs mitől reszketni - tudod... és hát egyébként is, én a páromtól várom, hogy idős korban mellettem legyen, és nem a gyerekektől... és hát ja, távolról se gondolom azt, hogy jó szülő lennék - nem is tartottam magam annak soha, sőt, nem is akartam különösebben azzá válni - de az tény, hogy még a NULLA is pozitív a "csak jót akaró" negatívhoz képest. És hát bocsásd meg szegény fejemnek, hogy ha olyan szitukról van szó, amiket ismerek, akkor véleményt fogalmazok meg... ez már csak ilyen hely:) Tudod, é, aki nem állok szóba a saját anyámmal negyed százada, tán jobban ismerem ezt a szitut, és tán hasznosabb tanácsot is tudok épp ezért adni, mint aki max hallott ilyenről, vagy elképzelése van... gondolom én...
2016. ápr. 21. 18:14
 70/205 anonim ***** válasza:
31%

A saját szituddal tisztában vagy, meg talán a szomszédéval...bár ezzel is lenne fentartásom, mert ugye mindenki olyan jól értesül aztán meg...

Én nem tudok azonosulni a dolgaiddal. Engem is meg minden korombeli jóbarátnőt neveltek anno, nem csak voltak a szüleink mellettünk, de fura mód látogatjuk őket, szeretjük őket, és nem fordítanánk nekik hátat azért mert 13 évesen nem mehettünk egész szombat éjjel bulizni pl..vagy ehhez hasonló okokból. Aki ilyet tesz az nem normális.

De ha így kimondtad hogy soha nem voltál jó szülő nem is értem mit hadakozol oldalakon keresztül. Más meg az akar lenni, mit fáj az neked?

2016. ápr. 21. 18:26
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!