Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak ha a lányom...

Mit csináljak ha a lányom folyton hazudozik nekem de én tudom az igazságot?

Figyelt kérdés

Pl. Ma véletlenül ahogy mentem boltba akkor megláttam egy fiúval csókolozni és még azt se mondta hogy van barátja meg most sem. Amikor hazaért megkérdeztem tőle hogy mit csinált? Erre ő csak a barátnőivel játszott utána amikor hazamentek ő is jött haza,de ez nem igaz mivel láttam mit csinált. Mit csinálhatnék hogy igazat mondjon nekem ?

Válaszokat előre is köszönöm

A lányom 13éves

2016. ápr. 19. 21:58
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/205 anonim ***** válasza:
28%

Bocsi tehát bizonyos bulihelyre.

De ha nem annak meg nincs köze az ő szándékához. Mert miért menne? Azért mert a barátai meg sz osztálytársai meg hasonló. A vele járó veszélyeket a szülő méri fel, lévén ő a felnőtt. Semmi köze a 2 fél érzéseinek egymáshoz.

2016. ápr. 24. 13:36
 112/205 anonim ***** válasza:
61%

#106-#108 - " akkor nem csodálom hogy nem volt jó a viszonyotok." - húha... egyébként 18 éves koromban már természetesen egyedül éltem... igazándiból tudod pont az a baj, hogy csak huszonéves koromban akadt le rólam végleg anyám, és nem mondjuk 12 éves koromban...hogy magam tudjam irányítani az életemet a saját értékrendem szerint... azzal ugyanis valszeg sokkal jobban jártam volna... mint úgy, hogy közben folyamatosan harcolnom is kell egy-két "csak jót akaró"-val...

(tudod, ezért közröhej, hogy van egy réteg, amelyik az ilyen szülő-kritikus kérdéseknél mániákusan beírja, hogy "úgy is meg fogod bánni" - ugye most is fut egy ilyen, ez az anyák napjás...)

2016. ápr. 24. 13:39
 113/205 anonim ***** válasza:
16%
igen, elképzelem ahogy 12 évesen egyedül albérletet tudtál volna kivenni, meg eltartani magad a munkádból.. Ugyanis a leszakadás nem csak azt jelenti, hogy nem szól bele az életedbe, hanem hogy egyáltalán nem tart el.
2016. ápr. 24. 13:47
 114/205 anonim ***** válasza:
15%
Ja és még egy: figyelembe véve hogy sok 16 éves van a BS-on. Valóban, de azt is figyelembe veszem hogy milyen állapotban. Drogok, pia, fűvel fával közösülés...Nem kell szépíteni. Ha van mentős ismerősöd kérdezd már meg őket hány ilyen bölcs 16 évest láttak már ott el. Ez lenne a felnőtté válás? Meg a nagy elvek és világnézet amit a sajátjuknak éreznek? Hát bocs ha nem asszisztál senki ehhez egy kiskorúnak. De ez persze csak költői kérdés volt, hiszen ezek nem elvek meg nem saját világnézet csak a fent említett birkaszellem. Pont mint a szalagról kikerülő egyforma külső, ruhák az okostelefonok a 13 éveseknél. Ezek sem saját meggyőződésből kellenek, hanem mert a másiknak is az van. Amivel nincs is baj, mondom ez az ő életszakaszuk, innen merítenek példát, de a szülő meg bizonyos esetekben kontrollál.
2016. ápr. 24. 13:48
 115/205 anonim ***** válasza:
62%
#113, alaposan el vagy tévedve... bár nem voltam épp jelen, de erős valószínűséget adok neki, hogy ő akart gyereket, és nem én megszületni, engem a kutya se kérdezett a saját megszületésemről, ergo felelősségem sincs benne. És ugye normáliséknál - hogy egyszer én is használjam ezt az egyébként borzalmas szót - akié a döntési jog, azé a felelősség is. De szerintem ezt már pártizen vagy százan említettük, itt is, meg más IRL és URL forrásokon is.
2016. ápr. 24. 13:51
 116/205 anonim ***** válasza:
16%
utolsó, meghazudtoltad saját magad, hisz eddig fennen hirdetted, a tiniknek joguk van dönteni a saját életükről. Nos, ebben az esetben kié is a felelősség?
2016. ápr. 24. 13:54
 117/205 anonim ***** válasza:
81%

#114 "Valóban, de azt is figyelembe veszem hogy milyen állapotban. Drogok, pia, fűvel fával közösülés...Nem kell szépíteni." - igen, ilyen is van, ez is az élet része. "Bezzegamiidőnkben" is volt - félreértés ne essék - csak akkor építőtábornak, meg KISZ-tábornak hívták.

De ha már itt tartunk, szerinted a szülő hogy tud felelősséget vállalni a saját döntéséért - már ha ő akar kontrollálni és dönteni?

2016. ápr. 24. 13:55
 118/205 anonim ***** válasza:
7%

Ez az élet része? Hát azért ez kissé túlzás. rendben fiatal szórakozzon, nyilván ismerkedik az alkohollal, más az ha egy buli után másnap látom rajta h szened a macskajajjtol és megkérdem hogy akkor ez így megérte-e gondolja át, vagy egész fesztivál alatt be van piálva szívva nyomva detox közeli állapotban van. legyen fiuja, de ne legyen már 16 évesen minden hétvégén más pasi ágyában (sátrában?) mert ez is pl minden csak nem normális. Egy szülőnek joga van egy ilyen gyereket visszafogni, és nincs "mert a mi időnkben". Mármint a magam nevében beszélve. Mint mondtam aranyközépút, nem észnélkül szabdjára engedni.

Azt meg pláne nem értem hogy egy felnőtt h vállal felelősséget a saját döntéséért? Talán úgy hogy felnőtt...erről is írtam korábban, máshogy mérlegel mint egy hibbant kis tini.

2016. ápr. 24. 14:05
 119/205 anonim ***** válasza:
18%

De ha már itt tartunk, szerinted a szülő hogy tud felelősséget vállalni a saját döntéséért - már ha ő akar kontrollálni és dönteni?

Talán a tapasztalattal, amivel rendelkezik, míg a 13-15 éves gyerekem még nem. És ha elvárod, hogy a szülő eltartsa a gyerekét, akkor az ellen se emeld fel a szavad, hogy ő szabjon határt. Itt persze nem az ésszerűtlen csak azért se keménykedésre gondolok, menjen bulizni 16 évesen, nyaraljon barátokkal, pasival 18 évesen, aludjon barátnőknél, járjanak el pizzázni, bowlingozni, kocsmázni, de 14 évesen ne akarjon már pasikkal aludni, meg fesztiválozgatni.

2016. ápr. 24. 14:09
 120/205 anonim ***** válasza:
76%

#118, és, ha bizonyos dolgokban pont ugyanúgy mérlegel? Akkor hogy tudja érvényesíteni a szülő felelősségét? Hogy és kitől kaphatja vissza, amit azért vesztett, mert pechére olyan szülei vannak, amilyenek? Akik csak folyamatosan visszahúzták a SAJÁT útján?

Ha van erre javaslatod, örömmel hallgatom... mert én sajnos csak a negatív megoldást ismerem, azt, hogy ő is hasonlóan kezd el bánni a szüleivel, mint azok vele. De ha van konstruktív javaslatod a destruktív helyett, ne kímélj...:)))

2016. ápr. 24. 14:20
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!