Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak ha a lányom...

Mit csináljak ha a lányom folyton hazudozik nekem de én tudom az igazságot?

Figyelt kérdés

Pl. Ma véletlenül ahogy mentem boltba akkor megláttam egy fiúval csókolozni és még azt se mondta hogy van barátja meg most sem. Amikor hazaért megkérdeztem tőle hogy mit csinált? Erre ő csak a barátnőivel játszott utána amikor hazamentek ő is jött haza,de ez nem igaz mivel láttam mit csinált. Mit csinálhatnék hogy igazat mondjon nekem ?

Válaszokat előre is köszönöm

A lányom 13éves

2016. ápr. 19. 21:58
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/205 anonim ***** válasza:
63%

Attól tartok, hogy ki tetszettél hagyni egy mondat felét, pedig abban volt a lényeg: " - de az tény, hogy még a NULLA is pozitív a "csak jót akaró" negatívhoz képest."

Nyilván nem tudom megtiltani senkinek, hogy azt tegyen, amit akar, meg nem is akarom. De akkor hagy ne érezzek már szánalmat azok iránt, akik a saját fejük után menve estek orra... egyfelől .... másfelől meg nyilván azt fogom támogatni, amit én tartok jónak, ahogy egyébként te is... nem?

2016. ápr. 21. 18:48
 72/205 anonim ***** válasza:
34%

Kedves 67%-os!

Jobb szerinted ráhagyni a fiúzást egy 12-13 éves kislányra, hogy aztán 15 évesen benyögje, hogy 4 hónapos terhes és nem merte eddig elmondani?

Bár az én szüleim lettek volna anno szigorúbbak. Szeretem őket, szó de róla, de így utólag fel nem fogom hogy engedhették, hogy 14 évesen minden nap 10-11ig csavarogjak és 21 éves barátom legyen. Túlságosan elnézőek voltak mindig.

18 évesen lettem anya, évekig nyögtem a sulit estin és rohadtul sokat güriztem mire rendeződött az életem.

Az én lányom nem fog 12-13 évesen csavarogni meg pasizni, az biztos.

2016. ápr. 22. 10:09
 73/205 anonim ***** válasza:
34%

Kedves #72, a kérdésed alapfelvetése nem stimmel az esetek nagy százalékában, akit ugye nem tiltanak a szülei, az ÁLTALÁBAN időben fog szólni a terhességről is, akit meg tiltanak, az meg ugye a végtelenségig fogja titkolni, mert fél a retorziótól.

(emellett a dolog ráadásul - bocsi, de - légből kapott is - ugye - mert a 18 éven alul, amióta az eszemet tudom - márpedig az az 1960-as évek - 18 hét volt az abortusz korhatára, és ma is annyi. Nem 12 hét, mint a felnőtt korúaknál.

Azzal meg bocsánat, de nem tudok mit kezdeni, ha valaki a túl kis elnyomást és túl kevés jogfosztást sajnálja, azon túl, hogy tudomásul veszem, ritkán, de van ilyen is... ahogy van olyan is, aki szereti a finomfőzeléket:)))

Tudod, nálam ez úgy zajlott valahogy, hogy én mindigis irtóztam a a konformizmustól, és az "értelmiségi középosztályos" létezéstől, a szüleimnek meg az volt a folyamatos téveszméje, hogy akkor teszik nekem a legjobbat, ha arra fele "terelgetnek", mert "majd, ha nagy leszek, majd még hálás is leszek érte"...

Aztán nagykorú lettem, és ott álltam a nagy semmiben az olyan világ közt, ami vonzott, de eltért a szocializációmtól, és egy olyan világ között ami a szocializációmnak megfelelt, de mindig is taszított. Tudod, az ember tulajdonságainak legalább a fele, de inkább valamivel több a genetikával hozott, és max a fele, de inkább valamivel kevesebb, amit a szocializációval szerzett. Annak a végeredménye, ha a genetika és az alapvető szocializáció, a szülői-családi imprinting eltér, csak egy lehet, a gyökértelen ember - alapvető belépő mindenféle idegbajhoz, és mivel mindkettő mélyebb a tudatos szintnél, valamivel nehezebb helyrehozni - már elnézést - mint azt, ha valaki egy konkrét, tudatos cselekvését bánja meg, mint pl. az általad írt túl korai gyerekvállalás - amiben ráadásul a döntő szó az övé volt, tehát első sorban magára neheztelhet.

(egyébként, ha már felhoztad, miért vállaltad? - ha nem vagyok indiszkrét)

2016. ápr. 22. 11:34
 74/205 anonim ***** válasza:
27%

<< időben fog szólni a terhességről >>

Hogy lehet egy terhességről időben szólni? Amikor már terhes, - az rég késő.

Jaaa, hogy akkor kikapartatja magát 15 évesen és probléma letudva? Igazán semmiség, mint egy átlagos foghúzás?

Most elképzeltem azt az "időben" szólást...

- Anyu, szeretném elmondani, hogy véletlenül teherbe estem...

- Hogyhogy "véletlenül"???? Sétáltál gyanútlanul a Nagykörúton, egyszer csak elcsúsztál, és pont egy fäszba estél bele????

2016. ápr. 22. 11:43
 75/205 anonim ***** válasza:
34%
.. ja, és még egyen javaslom az elgondolkodást, neked ugye a szüleid nevelésére ez a reakciód, hogy "...Bár az én szüleim lettek volna anno szigorúbbak. Szeretem őket, szó de róla, de így utólag fel nem fogom hogy..." - nekem, meg a sajátjaim "csak jót akarására" az, hogy 25 éve szóba sem állok velük...
2016. ápr. 22. 11:47
 76/205 anonim ***** válasza:
42%
#74 - "Hogy lehet egy terhességről időben szólni? Amikor már terhes, - az rég késő." - attól függ, mihez képest. A terhesség sorsáról való végső döntés meg - ugyancsak nagyon helyesen - 14 éves kortól már a terhes lányé, és nem a "csak jót akaró" szüleié.
2016. ápr. 22. 11:49
 77/205 anonim ***** válasza:
72%
A szülők ezen az oldalon ritkán akarnak jót
2016. ápr. 22. 12:33
 78/205 anonim ***** válasza:
22%
Persze a 14 éves lányé a döntés, épp csak nem tudná felnevelni önállóan. Akkor meg jól jönne a hülye szülő támogatása gondolom...baj van a fejedben nem kevés.
2016. ápr. 22. 21:26
 79/205 anonim ***** válasza:
38%

#78, nem gondolod, hogy inkább annak lehet baj a fejében, akinek mondjuk eszébe se jut, hogy adott esetben annak a gyereknek van egy apja is... példának okáért... többnyire... ugye szűznemzéssel nehéz... hacsak nem az ács fia a téma...

És nem kérlek, az olyan segítség sose jön jól, ami mellé feltételeket szabnak, azt ugyanis zsarolásnak hívják, nem segítségnek.

Mellesleg ugye létezik az a másik koreográfia is, amikor a terhes lány akar abortuszt, és a szülő akarja megtiltani, mert fontosabb neki a a saját elve/vallása, mint a saját gyereke... ugye ilyent is látunk... ha nem elég tájékozott az a gyerek a jogairól.

De nem, mint említettem, szerencsére a terhes lányé a végső szó.

2016. ápr. 22. 21:41
 80/205 anonim ***** válasza:
31%

Van neki apja, igen aki nagy eséllyel egy lányhoz hasonló korú 18 év alatti. Na ezzel előrébb vannak? így vagy úgy de végül a szülők nevelnék azt a gyereket, nekik lenne szülve mivel a szülők is maguk is gyerekek még. Sem anyagilag sem érzelmileg nem állnak készen egy gyerekre.

Ez a zsarolás nem segitség meg annyira hülye duma. Miért akkor mi a segitség? hagyni hogy 14 évesen abbahagyjon mindent, és semmi jövőképpel nekiálljon babázni? Mert húú nehogy megfosszuk a jogaitól? Hát te tök hülye vagy már bocs. közeli ismeretségemben volt hasonló. Kis tizenéves terhes lett, pasija már talán dolgozott, megtartották, anyuka ott állt 8 osztállyal nagynehezen levelezőn letett egy érettségit, ami ugye nem jo semmire, azóta sem dolgozik, közbe apuka lepattant ottmaradt egymaga még mindig a szüleire utalva se iskola se férj se semmi..na ez ám a jövőkép, ez kell minden 14 évesnek, mert az ő szerelmük olyan nagy biztos hogy mindent kibir. Előbb talán el kéne hagyni a tojáshéjat a popóról aztán játszani felnőttesdit. Aki meg támogatja 14 éves kislányok szülését az önmaga sem normális.

2016. ápr. 22. 21:50
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!