Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim miért nem értik meg...

A szüleim miért nem értik meg az önbizalomhiányom?

Figyelt kérdés

Nem vagyok a legcsúnyább, de messze vagyok a „jó csaj” kategóriától. 4-5 kg fölösleg, NAGYON KICSI mell, rövid lábak, nagy, de lapos fenék. Azonban próbálok ezeken felülkerekedni, mert egészséges vagyok, ezek pedig „apró dolgok”. Viszont többször volt már arra példa, hogy anyuék mondták több (egyébként nagyon helyes fiúkra), hogy milyen aranyos fiú, barátkozzam vele, biztosan tetszenék neki. Ekkor elmagyarázom nekik, hogy egy ilyen „felső kategóriájú” fiú nem fog egy olyannal kezdeni, mint én, hanem keres magának „felső kategóriájú” lányt. És ilyenkor mindig jön a vita, hogy milyen önbizalomhiányos vagyok, és mégis honnan tudom én, hogy nem tetszenék neki? Értem én, szülői elfogultság, na de ennyire? Szerintetek hogyan tudnám elmagyarázni nekik legközelebb, hogy most már ilyen idők járnak, és ne legyenek ennyire naivak? Egyébként nagyon szeretem őket, de ez a fajta elfogultság nagyon zavar.

17/L

2016. ápr. 1. 16:18
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
94%
No igen, itt jön a finom ráutaló magatartás, amiben én se vagyok profi.:-) A már említett barátnőm viszont többször a szemem láttára bolondított el srácokat annak idején, csak mosolygással és "szemezéssel", csapatostul mászkáltak utána beszélgetni.
2016. ápr. 1. 22:17
 32/53 A kérdező kommentje:

Az igen, ügyes, és biztosan meglehetősen szép és remek kisugárzású a barátnőd.:)

Erre mifelénk azonban tényleg csak a "bomba csajok" után mászkálnak csapatostul. Vagy olyanok után, akik nem bomba csajok, de megadnak bizonyos dolgokat hamar a fiúknak. Ilyen az exem mostani barátnője is. És igen, el kell ismerni a tehetségét, bár én sosem lennék ilyen. Ettől függetlenül ő is tud valamit.

Igazából visszakanyarodva a szüleimhez, az a baj, hogy ők azt hiszik, hogy csak én becsülöm le magam, és igazából bárkit megkaphatnék. Pedig egyáltalán nem, sőt...

Szóval ez az, ami nagyon fel tud dühíteni.

2016. ápr. 1. 22:24
 33/53 anonim ***** válasza:
74%
Te olyan negativ vagy hogy csak ugy döl belöled negativ energia ,veled nem lehet mit kezdeni csak sajnáltatod magad .
2016. ápr. 2. 05:31
 34/53 A kérdező kommentje:

Én kérdést tettem fel, amire, ha nem tudsz érdemi választ adni, akkor ne válaszolj rá! :)

Sajnálatra pedig nincs szükségem, mert jó és boldog életem van! :)

2016. ápr. 2. 13:11
 35/53 anonim ***** válasza:
100%

"igazából bárkit megkaphatnék. Pedig egyáltalán nem, sőt...

Szóval ez az, ami nagyon fel tud dühíteni."

Mint mondták itt sokan a kisugárzás fontos és a hozzáállás. Ilyen hozzáállással, hogy úgyse kapom meg őt vagy ez úgyse jön össze nem fog sikerülni semmi. Ne így állj hozzá. A 33-asnak igaza mert ez negatív kisugárzás még ha te azt állítod, hogy ez nem az.

Olvasva a kommenteidet tényleg lejön az, hogy nincs önbizalmad ami viszont hiba. Magabiztosan kell hozzáállni a dolgokhoz mert úgy tudod elérni a legjobb eredményt. Ne zavarjon meg az, hogy most van rajtad 4-5 kg felesleg meg mert nem ez számít. Láttam én iszonyatosan ronda nőt jól kinéző csávóval és ezt persze fordítva is. Ezzel nem azt állítom, hogy ronda vagy, csupán én úgy látom, hogy te annak próbálod beállítani magad.

Veled nem külső gondok vannak hanem belső. A gondolkodáson változtass és a hozzáállásodon, hidd el segíteni fog. A kommentemet csupán segítő szándékkal írtam, nem sértegetésből ha esetleg az jönne le.

2016. ápr. 2. 13:35
 36/53 A kérdező kommentje:

#35, tudom, hogy nem sértésnek szánod, sőt, nagyon köszönöm, hogy ilyen részletesem válaszoltál! :)

Aki sértegetni akar, az nem úgy ír, ahogyan te. Az önsajnálat pedig távol áll tőlem, ezt úgy mindenkinek üzenném! A szüleimmel kapcsolatban tettem fel egy kérdést, akikkel amúgy nagyon jó a kapcsolatom, jól is élünk, ugyan mi okom lenne idegen emberek sajnálatára? :D

Én inkább hálás vagyok ezért a jó családi háttérért, és a nyugodt, egészséges életemért.:)

2016. ápr. 2. 13:40
 37/53 anonim ***** válasza:
100%

Igazat adok a szüleidnek, a kérdésed és a válaszok alapján önbizalomhiányod van. Méghozzá elég erős. Bocs, de nekem ez leginkább abból jön le, hogy folyamatosan ítélkezel magad és mások felett is. Mintha tudni vélnéd, ki mit miért tesz vagy miért olyan, amilyen, és valahogy mindebből a negatívat hozod ki. Szóval mintha valamiért mindenkiben a rosszat látnád. (magadban is)

Ez pedig baromira nem vonzó az emberek szemében.

2016. ápr. 3. 13:35
 38/53 A kérdező kommentje:

Én inkább magam szoktam "bántani", mást nem szokásom, maximum nem értem a tetteik okát és/vagy én nem tudnék olyat tenni, mint ők.:))

Ettől függetlenül tényleg nem szólok senkire semmi rosszat, ha mégis, akkor csak megvédem magam. Inkább ez nem tetszik nekik. De magamtól sosem kötök bele senkibe, nem szeretem a veszekedést.:/

2016. ápr. 3. 14:42
 39/53 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, ahhoz képest, hogy nem szereted a veszekedést, folyamatosan kiprovokálod. Ha valaki pozitívat mond rád - pl. azt, hogy nem vagy csúnya, nem vagy esélytelen egy "felső kategóriás" fiúnál sem -, akkor megsértődsz, vitatkozol, még kérdést is kiírsz vadidegeneknek, ha negatívat, de segítő szándékkal - pl. hogy negatív vagy, változtass magadon -, akkor "megvéded magad", bizonygatod, milyen klassz életed van, bármit elérhetsz, a másikat meg lehülyézed. Ha példát hoznak rá, hogy tényleg nem kell szupermodellnek lenni ahhoz, hogy párt találj, akkor szerinted az csakis "szerencse" lehet...Mindez nem arra vall, hogy te egy pozitív szemléletű, boldog, kiegyensúlyozott ember vagy.

Nyugodtan le is pontozhatsz, leírtak már neked mindent, csak rajtad múlik, hogy legalább elgondolkodsz-e a válaszokon - ha már vetted a fáradságot, és kérdeztél.:-)

2016. ápr. 3. 15:38
 40/53 A kérdező kommentje:

Nem emlékszem, hogy bárkit is lehülyéztem volna.:)

Én inkább hálás vagyok a válaszadóknak, legyen az pozitív vagy negatív válasz, elvégre úgy gondolom, hogy egy megosztó kérdést tettem fel, számíthattam rá, hogy többfajta megközelítésből érkezik reakció.:)

2016. ápr. 3. 16:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!