Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim miért nem értik meg...

A szüleim miért nem értik meg az önbizalomhiányom?

Figyelt kérdés

Nem vagyok a legcsúnyább, de messze vagyok a „jó csaj” kategóriától. 4-5 kg fölösleg, NAGYON KICSI mell, rövid lábak, nagy, de lapos fenék. Azonban próbálok ezeken felülkerekedni, mert egészséges vagyok, ezek pedig „apró dolgok”. Viszont többször volt már arra példa, hogy anyuék mondták több (egyébként nagyon helyes fiúkra), hogy milyen aranyos fiú, barátkozzam vele, biztosan tetszenék neki. Ekkor elmagyarázom nekik, hogy egy ilyen „felső kategóriájú” fiú nem fog egy olyannal kezdeni, mint én, hanem keres magának „felső kategóriájú” lányt. És ilyenkor mindig jön a vita, hogy milyen önbizalomhiányos vagyok, és mégis honnan tudom én, hogy nem tetszenék neki? Értem én, szülői elfogultság, na de ennyire? Szerintetek hogyan tudnám elmagyarázni nekik legközelebb, hogy most már ilyen idők járnak, és ne legyenek ennyire naivak? Egyébként nagyon szeretem őket, de ez a fajta elfogultság nagyon zavar.

17/L

2016. ápr. 1. 16:18
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
88%
Elmondanám,hogy női szemmel egy csomó lányra mondtam,hogy milyen szép,akikre a fiúk azt mondták,hogy nem is, olyanokra meg,akiket női szemmel piszkavassal sem piszkálnék férfiként,ott feszítenek a jobbnál jobb pasik. Nekem a barátaim 90%-a fiú volt. Különben amúgy is sok esetben a kisugárzáson múlik. Úgyhogy nem feltétlen szülői elfogultság. De ha így állsz hozzá,akkor úgyis neked lesz igazad.
2016. ápr. 1. 16:34
 2/53 A kérdező kommentje:
Figyelj, akikhez eddig közöm volt valamilyen szinten, azok sosem voltak szépfiúk, és még ők is lepasszoltak, ráadásul legtöbbször még nagyobb testalkatú lányokra, szóval nem értem én ezt, mert én így sem vagyok elég jó, míg más meg mindenhogy jó.:D
2016. ápr. 1. 16:49
 3/53 anonim ***** válasza:
74%
Talán rossz társaság vagy.. :)
2016. ápr. 1. 16:53
 4/53 anonim ***** válasza:
74%
Nem szépségen mulik hanem kisugárzáson ,kedveségen,és kicsit érts a fius dolgokhoz is.hogy tudj hozá szolni dolgokhoz .de ha csak azt mondogatod magadnak hogy te ugy sem vagy jó senkinek akkor tényleg igy lesz .
2016. ápr. 1. 16:53
 5/53 anonim ***** válasza:
96%
Mert pont az a gond, hogy tényleg önbizalomhiányos vagy. Anno gimiben volt egy osztálytársnőm, dagadt volt, a mellei olyan szinten nem voltak egyformák, hogy nem volt olyan pulcsi, amiben ne látszott volna, semmi nem volt szép rajta, nekem még a dumája sem jött be, de pasik terén tényleg tudott valamit, mert mindig nagyon jó pasikkal jött össze és volt önbizalma rendesen, ő volt a suli kis kedvence. Na ennyit számít az, hogy mit gondolsz magadról, ha te egy alsó kategóriájú csajnak gondolod magad, akkor valóban az leszel és tényleg csak olyannal fogsz összejönni, aki szerintem mélyen alattad van, mert a partiképesebb pasikhoz hozzá sem mersz szólni. De vannak egy másik út is, elkezded megbecsülni saját magadat és igyekszel többet kihozni magadból, plusz nem a negatívumaidat erősíteni magadban.
2016. ápr. 1. 16:54
 6/53 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem ez nem elfogultság, én, mint számodra idegen is azt mondom, hogy igazuk van. Így nem lehet hozzáállni semmihez. Nagyon is felismerték, hogy önbizalomhiányos vagy, de ez nem egy normális állapot, mit kellene mondaniuk? Hogy igazad van kislányom, te kevés vagy ehhez a fiúhoz? Akkor meg az lenne a baj, és jogosan, hogy nem támogatnak.

A szüleid úgy viselkednek, ahogy az normális szülőktől elvárható.

2016. ápr. 1. 16:56
 7/53 anonim ***** válasza:
93%

A szüleid már túlléptek ezen a kategorizálás témán. Ha minden jól megy, max. egy-két éven belül te is túllépsz rajta :)

Amit leírtál, az annyi, hogy az alakod nem tökéletes. Ha zavar, akkor tegyél, ami ellen tudsz. 4-5 kilót le lehet adni, kicsi mellre lehet extra push up melltartót venni (én évekig hordtam olyat, tudom hogy kamu, de önbizalmat adott), csinos ruhához magas sarkú cipőt felvenni, és persze elmenni edzeni, hogy kerek legyen a feneked. Minden megoldható :)

A megmagyarázásban egyébként nincs igazad. Meg akarod nekik magyarázni, hogy az a fiú mit gondol és mi alapján választ barátnőt. Na de őszintén: mégis ezt te honnan tudhatnád? A szüleid is tisztában vannak vele, hogy ugyanúgy fogalmad sincs a fiú gondolatairól, ahogy nekik. Innentől viszont bármi lehet. Lehet, hogy van aki titokban epekedik érted, csak nem meri mondani, mert elutasító vagy :)

2016. ápr. 1. 17:06
 8/53 anonim ***** válasza:
20%
Bírom, hogy látatlanban elkezditek magyarázni egy valószínűleg jellegtelen csajnak, hogy ő milyen szép és győzköditek, hogy menjen oda jó pasikhoz, kellesse magát. Persze nem titeket röhögnének ki és mesélnék el röhögve az egész iskolának, hogy "ez a rusnya XY itt kínálgatta nekem a portékáját"..
2016. ápr. 1. 17:20
 9/53 anonim ***** válasza:
91%

"mert én így sem vagyok elég jó, míg más meg mindenhogy jó.:D"

Látod, nem a megjelenésed miatt passzoltak le.

A párválasztás elsődleges kritériuma nem önmagában a külső, max. felületes embereknél.

2016. ápr. 1. 17:29
 10/53 anonim ***** válasza:
93%
Nem kell kelletni magát, szó sincs erről. Tényleg az a baj, hogy önbizalomhiányod van, még nagyobb, hogy nem szereted magad. Talán egy önismereti csoport segíthetne, vannak kifejezetten önbecsülés-tréningek is. Ha belőled az sugárzik, hogy egy darab sz.rnak tekinted magad, akit nem lehet szeretni, hogy várod el másoktól, hogy többet lássanak benned?
2016. ápr. 1. 17:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!