A szüleim miért nem értik meg az önbizalomhiányom?
Nem vagyok a legcsúnyább, de messze vagyok a „jó csaj” kategóriától. 4-5 kg fölösleg, NAGYON KICSI mell, rövid lábak, nagy, de lapos fenék. Azonban próbálok ezeken felülkerekedni, mert egészséges vagyok, ezek pedig „apró dolgok”. Viszont többször volt már arra példa, hogy anyuék mondták több (egyébként nagyon helyes fiúkra), hogy milyen aranyos fiú, barátkozzam vele, biztosan tetszenék neki. Ekkor elmagyarázom nekik, hogy egy ilyen „felső kategóriájú” fiú nem fog egy olyannal kezdeni, mint én, hanem keres magának „felső kategóriájú” lányt. És ilyenkor mindig jön a vita, hogy milyen önbizalomhiányos vagyok, és mégis honnan tudom én, hogy nem tetszenék neki? Értem én, szülői elfogultság, na de ennyire? Szerintetek hogyan tudnám elmagyarázni nekik legközelebb, hogy most már ilyen idők járnak, és ne legyenek ennyire naivak? Egyébként nagyon szeretem őket, de ez a fajta elfogultság nagyon zavar.
17/L
Szerintem ez nem elfogultság, én, mint számodra idegen is azt mondom, hogy igazuk van. Így nem lehet hozzáállni semmihez. Nagyon is felismerték, hogy önbizalomhiányos vagy, de ez nem egy normális állapot, mit kellene mondaniuk? Hogy igazad van kislányom, te kevés vagy ehhez a fiúhoz? Akkor meg az lenne a baj, és jogosan, hogy nem támogatnak.
A szüleid úgy viselkednek, ahogy az normális szülőktől elvárható.
A szüleid már túlléptek ezen a kategorizálás témán. Ha minden jól megy, max. egy-két éven belül te is túllépsz rajta :)
Amit leírtál, az annyi, hogy az alakod nem tökéletes. Ha zavar, akkor tegyél, ami ellen tudsz. 4-5 kilót le lehet adni, kicsi mellre lehet extra push up melltartót venni (én évekig hordtam olyat, tudom hogy kamu, de önbizalmat adott), csinos ruhához magas sarkú cipőt felvenni, és persze elmenni edzeni, hogy kerek legyen a feneked. Minden megoldható :)
A megmagyarázásban egyébként nincs igazad. Meg akarod nekik magyarázni, hogy az a fiú mit gondol és mi alapján választ barátnőt. Na de őszintén: mégis ezt te honnan tudhatnád? A szüleid is tisztában vannak vele, hogy ugyanúgy fogalmad sincs a fiú gondolatairól, ahogy nekik. Innentől viszont bármi lehet. Lehet, hogy van aki titokban epekedik érted, csak nem meri mondani, mert elutasító vagy :)
"mert én így sem vagyok elég jó, míg más meg mindenhogy jó.:D"
Látod, nem a megjelenésed miatt passzoltak le.
A párválasztás elsődleges kritériuma nem önmagában a külső, max. felületes embereknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!