Ki tehet e az anyám a szüleim közös házából?
A szüleim elváltak, apám már vagy 8 éve nem lakik itt, de a ház fele az övé. Én itt lakok anyámmal szinte teljesen elkülönített lakrészben, de sajnos ki nem állhatunk egymást. Folyton azzal fenyegetőzik, hogy ki fog innen dobni. Megteheti ezt apám beleegyezése nélkül? Költözni nem akarok és nem is tudok, még tanulok, a diák munkával keresett pénzem pedig éppen csak arra elég, hogy eltartsam magam. Ti mit gondoltok erről?
25/N
Mint momindtam, elkülönített lakrészem van, nem sokszor találkozunk, napi 5-10 percet kerülhetjük egymást. Tehát a kötekedését el lehet viselni, csak arra voltam kíváncsi, hogy jogilag el tudja e intézni, hogy el kelljen mennem.
Köszönöm a választ!
Ha apád megengedi, akkor maradhatsz.
(Hiába van oda bejelentve, ki lehet tenni, csak elég macerás. Szép is lenne, ha valakit bejelentek a lakásomba, majd élete végéig ott lakhatna, ha akar :))
nem ilyen egyszerű, ne vezesd félre.
közös tulajdon, nem rendelkezhet róla csak az egyik fél.
jól is néznénk ki, ha anyu felvenne apu nélkül 10 millió hitelt a házra.
nem biztos, hogy ő bosszantja.
ha valakit utálsz, a puszta jelenlététől is rosszul vagy.
nem ismerjük őket, lehet, hogy épp az anyuka a kibírhatatlan hárpia.
ha meg kevés pénze van, akkor a kollégium vagy az albi nem megoldás.
a legtöbb esetben ez nem megoldás.
egy rossz állapotú, vidéki ház aprópénzért megy el.
te még ellakhatsz benne 30 évig is, de ha el kell adni, és kapsz érte pár milliót (vidéken 5 millióból nagy családi házat veszel), amit meg kell felezni, akkor abból nem veszel másik lakható házat, az fix.
az apukának nyilván nincs szüksége annyira a pénzre, mert ha lenne, akkor erőltetné az eladást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!