Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ki tehet e az anyám a szüleim...

Ki tehet e az anyám a szüleim közös házából?

Figyelt kérdés

A szüleim elváltak, apám már vagy 8 éve nem lakik itt, de a ház fele az övé. Én itt lakok anyámmal szinte teljesen elkülönített lakrészben, de sajnos ki nem állhatunk egymást. Folyton azzal fenyegetőzik, hogy ki fog innen dobni. Megteheti ezt apám beleegyezése nélkül? Költözni nem akarok és nem is tudok, még tanulok, a diák munkával keresett pénzem pedig éppen csak arra elég, hogy eltartsam magam. Ti mit gondoltok erről?

25/N

2016. márc. 31. 18:17
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Anyám azért nem akarja eladni, mert a pénzből amit kap, állítólag nem tud megélni. Pontosan az a helyzet, amit előttem írták, hiába nagy, családi ház, de vidéken van egy elég nehezen megközelíthető helyen, emiatt keveset ér.

Apu pedig nem szorul arra a pénzre egyelőre, azt mondta, Max akkor adja el, ha nekem már saját lakásom lesz.

2016. márc. 31. 19:52
 12/13 anonim ***** válasza:

édesapád tulajdonosa a háznak, hiszen gondolom akkor osztatlan közös tulajdon maradt 50-50%os aránnyal. ha ő feljogosít arra, hogy ott élj, akkor megteheted, hiszen ő mint tulajdonos rendelkezhet arról, hogy ki tartózkodhat ott...

szóval nem dobhat ki csak úgy, főleg ha ez a bejelentett lakcímed, de szerintem ez csak üres fenyegetőzés, ha gyakran mondogatja ezt, már rég megtehette volna.

amit javasolok: próbáld meg kerülni vele a konfliktust, és azért mégiscsak az anyukádról van szó, ha nehéz is ezt megtenni, és biztos, hogy sokszor alaptalanul bántott, ezen próbálj meg felülemelkedni, legyél nagyvonalú, és a lehető legjobb kapcsolatot próbáld ápolni vele is.

de ez csak egy személyes gondolat, nyilván nem ismerem a konkrét élethelyzetet, ez csak egy ilyen általános jó tanács, hogy tegyél meg mindent, amit megtudsz, csak nem marad el hosszú távon az eredmény :)

2016. márc. 31. 22:34
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Sajnos vele nem lehet normálisan beszélni, pont ő nem tud felülemelkedni a sértettségén. A legtöbb amit tehetek, hogy elkerülöm.

2016. ápr. 1. 05:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!