Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim miért nem értik meg...

A szüleim miért nem értik meg az önbizalomhiányom?

Figyelt kérdés

Nem vagyok a legcsúnyább, de messze vagyok a „jó csaj” kategóriától. 4-5 kg fölösleg, NAGYON KICSI mell, rövid lábak, nagy, de lapos fenék. Azonban próbálok ezeken felülkerekedni, mert egészséges vagyok, ezek pedig „apró dolgok”. Viszont többször volt már arra példa, hogy anyuék mondták több (egyébként nagyon helyes fiúkra), hogy milyen aranyos fiú, barátkozzam vele, biztosan tetszenék neki. Ekkor elmagyarázom nekik, hogy egy ilyen „felső kategóriájú” fiú nem fog egy olyannal kezdeni, mint én, hanem keres magának „felső kategóriájú” lányt. És ilyenkor mindig jön a vita, hogy milyen önbizalomhiányos vagyok, és mégis honnan tudom én, hogy nem tetszenék neki? Értem én, szülői elfogultság, na de ennyire? Szerintetek hogyan tudnám elmagyarázni nekik legközelebb, hogy most már ilyen idők járnak, és ne legyenek ennyire naivak? Egyébként nagyon szeretem őket, de ez a fajta elfogultság nagyon zavar.

17/L

2016. ápr. 1. 16:18
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
76%

Kedves kérdező, ez nem szerencse kérdése, te is meg tudod csinálni. Találd meg magadban azt, ami jó, és koncentrálj rá, felejtsd el az önmarcangolást, és menni fog. Tényleg érdemes lenne beiratkoznod egy önbecsülés tréningre. A barátnőm gyerek- és kamaszkora nem volt egy leányálom, vannak szörnyű emlékei (alkoholista apa, gyógyszerfüggő, idegroncs anya stb), minden oka meglett volna rá, hogy beleboruljon az önsajnálatba, és mára egy megkeseredett, magányos ember legyen, aki visszaigazolva látja az önmagáról alkotott rossz véleményét. Az a baj ezzel az attitűddel, hogy önbeteljesítő, viszont a jó hír, hogy lehet rajta változtatni. Csak rajtad múlik, senki máson.

18-as

2016. ápr. 1. 19:22
 22/53 anonim ***** válasza:
100%

" Történelmi érdekesség: Gondolom, hallottál már Kleopátráról. A szépséges Kleopátráról, aki két császár fejét is elcsavarta, és a egész birodalom "divatdiktátora" lett - például sok nő elkezdte úgy hordani a haját, ahogy ő."

Ha már történelmi érdekesség, akkor pontosítanék (tudom, hogy nem ez a mondandód lényege, csak hát a történelem mindig is a hobbim volt): egy császár fejét sem csavarta el. Az első császár Augustus volt, de ő is csak 3 évvel Kleopátra halála után került hatalomra.

Caesar és Antonius sem volt római császár.

2016. ápr. 1. 19:25
 23/53 A kérdező kommentje:
#21, szerinted belőlem megkeseredett ember lesz? :(
2016. ápr. 1. 20:39
 24/53 anonim ***** válasza:
97%

Hadd kérdezzek vissza: szerinted most egy pozitívan gondolkodó, felszabadult, életvidám lány vagy, aki vonzza az embereket?

Nem akarlak bántani, ellenkezőleg, segíteni szeretnék.

21-es

2016. ápr. 1. 20:51
 25/53 A kérdező kommentje:

Igazából társaságban felszabadult, nagyon vidám vagyok.:)

Mármint ne bulira gondolj, oda nem járok,a fent leírtak miatt.

De barátnőkkel felszabadult vagyok.:)

2016. ápr. 1. 21:02
 26/53 A kérdező kommentje:
Ja, és nagyon köszönöm, hogy szeretnél segíteni! :)
2016. ápr. 1. 21:03
 27/53 anonim ***** válasza:
84%
Az a baj, h még ott sem tartunk, h felfogd az emberek kapcsolatait elsősorban nem a szépség befolyásolja, legfeljebb nagyon felszínes, sznob emberek esetében azokat pedig jobb elkerülni. A szépség eleve múlandó dolog, nem lehet rá alapozni semmit. Legyél nyitott, jófej és ne egy hiperszexi csávót akarj, hanem egy normálisat, azt nehéz lesz találni, de akkor leszel boldog ha nem csak a külsőségek kötnek le és a pasidat sem.
2016. ápr. 1. 21:13
 28/53 A kérdező kommentje:
Én nem a szépségre hajtok, az exem kifejezetten nem volt szép, és mégsem volt normális. Azt hittem ő majd más lesz, amiért nem vág fel a külsőségekkel, és mégsem. Igazából a normális, rendes fiúknak is a szép és csinos lányok kellenek, nyilván. Max. beérik velünk is, de semmi több.:)
2016. ápr. 1. 21:20
 29/53 anonim ***** válasza:
95%

Nem, a normális fiúk megnézik a szép csajokat, aztán olyat választanak, akivel jól érzik magukat, legyen az szép vagy kevésbé szép. Nyugodtan barátkozz a srácokkal, akár "felső", akár más kategóriás, ha társaságban felszabadult tudsz lenni, az nagyon jó. A barátkozásból pedig lehet bármi, egyszerűen csak érezd jól magad velük.

A szüleidnek pedig mondj annyit, ha biztatnak a barátkozásra, hogy már te is kinézted a srácot, beszélgetni fogsz vele, mert tényleg aranyos. Ennyi, felejtsd el a kategóriákat, eszedbe se jusson, hogy hajtasz valakire, csak szimpatikus és kíváncsi vagy rá. Ha piszkálnak, hogy mi van, üsd el humorral, de ne olyasmivel, ami téged degradál. Ha nem veszed ezt az egészet véresen komolyan, tudod, hogy megvan a társaságod, akik elfogadnak, jól érzed magad velük, és ők is jól érzik magukat veled, meglátod, teljesen másképp megy majd az ismerkedés is.

2016. ápr. 1. 21:41
 30/53 A kérdező kommentje:

Utolsó, nagyon köszönöm! :)

Igazából barátnőkből is 3-4 van, nincs is szükségem többre, ők legalább igazak. Fiúkkal abszolút nem is barátkozom mostanság, nem is volna kivel. Ismerkedést meg soha nem kezdeményznék, szerintem az a fiú dolga. Ha valaki után nekem kell menni, az már veszett fejsze...:))

2016. ápr. 1. 22:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!