Elvárható, hogy a nagytesó foglalkozzon a kistesójával, mikor meg se volt kérdezve tőle, hogy szeretne-e kistestvért? 16/L
A szüleim 2 hete bejelentették, hogy kistestvérem lesz. Tudom, szemét vagyok, de nem táncikáltam örömömben; alapból nem szeretem a gyerekeket, irritál a végtelen naívitásuk; de a lényeg, hogy én ezt elfogadtam, hiszen nagyrészven az ő dolguk, hogy akarnak-e még egy családtagot.
Ma délután, még szüleim elmentek moziba, és azt a feladatot adták, hogy mosogassak el, és söpörjek fel. Elmosogattam, de a felsöprésről megfeledkeztem, nem is hallottam, hogy ezt kérték volna-e, gondolom csak odavakkantották az ajtóból, mikor már én nem figyeltem rájuk. Mikor hazaértek, apa kb fél óra múlva kiszúrta, hogy nem söpörtem fel, és mikor kérdőre vont, mondtam, hogy elfelejtettem. Ő így reagálva: "Mi lesz, ha a húgodra kell majd vigyáznod? Elfelejted megetetni? Akkor sem fogsz tudni kibújni a munka alól." "Kicsit" kiakadtam, mert egy-egy alkalommal persze, vigyázhatok rá, de ők is tudják, hogy utálom a gyerekeket, és nem akarok pótszülőt játszani. Maguknak vállaltak gyereket; nem nekem. Szerintetek ez elvárható lenne tőlem?
A házimunka meg a bébiszitterkedés nem ugyanaz. A házimunkából vegye ki a részét, ő is itt él, eszik, vannak ruhái stb. Ez alap. De nem ő vállalt gyereket.
Persze alkalmanként okés a dolog. De az, hogy egy kamasznak heti többször fix program a testvére nevelése, az erősen a ló túloldala.
Én azt az oldalt képviselem, hogy nem elvárható a nagyobb gyerektől ez a fajta segítség. A házimunka más, a gyerek is ott lakik, nyugodtan segíthet valamit. De a gyereket a szülők vállalták, nekik kell megoldani a felvigyázást, ami nem merül ki abban, hogy rásózzák a tinire, mert annak úgysincs más dolga.
Értem én, hogy el akarsz menni időnként kocsmázni, de akkor oldd meg a gyerekfelügyeletet máshogy.
A gyerekem meg szerintem nem attól lesz életképes, hogy végigmelóztatom vele a gyerekkorát. Nekem sosem kellett főznöm vagy pelenkát cserélnem gyerekként, mégis képes vagyok rá felnőttként. A házimunka nem egy akkora nagy tudomány, hogy az embernek évekig kell rá készülnie. Ha valaki akar főzni, az elővesz egy receptet, és megcsinálja. Ha van igénye a takarításra, akkor megfogja a porszívót, és takarít. Ha kényszeríted, abból úgysem lesz semmi, csak megutálja az egészet.
Az megint másik eset, ha a nagyobb gyerek szívesen vigyáz a kicsire, de akkor sem szabad túlzasba esni. Nem az ő gyereke.
Az ember annyit vállaljon, amennyit meg tud oldani saját erőből, ne kapásból másokra támaszkodjon, hogy jöhet a második gyerek, mert ott a nagy, majd az vigyáz rá, ha nekem kocsmázni támad kedvem.
#56, 57
Van a gyerekeidnek szabadideje is, eljárnak ide-oda a barátaikkal, vagy pelenkázásból, gyerekfelügyeletből meg a kert felásásából áll az életük? Én azért erre ennyire nm lennék büszke, hogy így élik le a gyerekek a fiatalkorukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!