Elvárható, hogy a nagytesó foglalkozzon a kistesójával, mikor meg se volt kérdezve tőle, hogy szeretne-e kistestvért? 16/L
A szüleim 2 hete bejelentették, hogy kistestvérem lesz. Tudom, szemét vagyok, de nem táncikáltam örömömben; alapból nem szeretem a gyerekeket, irritál a végtelen naívitásuk; de a lényeg, hogy én ezt elfogadtam, hiszen nagyrészven az ő dolguk, hogy akarnak-e még egy családtagot.
Ma délután, még szüleim elmentek moziba, és azt a feladatot adták, hogy mosogassak el, és söpörjek fel. Elmosogattam, de a felsöprésről megfeledkeztem, nem is hallottam, hogy ezt kérték volna-e, gondolom csak odavakkantották az ajtóból, mikor már én nem figyeltem rájuk. Mikor hazaértek, apa kb fél óra múlva kiszúrta, hogy nem söpörtem fel, és mikor kérdőre vont, mondtam, hogy elfelejtettem. Ő így reagálva: "Mi lesz, ha a húgodra kell majd vigyáznod? Elfelejted megetetni? Akkor sem fogsz tudni kibújni a munka alól." "Kicsit" kiakadtam, mert egy-egy alkalommal persze, vigyázhatok rá, de ők is tudják, hogy utálom a gyerekeket, és nem akarok pótszülőt játszani. Maguknak vállaltak gyereket; nem nekem. Szerintetek ez elvárható lenne tőlem?
Ja, minden házimunkát én csinálok, jól tanulok, nincsenek magas igényeim, de egy sz rházi alak vagyok, mert utálom a gyerekeket. Teljesen egyértelmű. (Ja, nem.) De ti viccelődtök egy betegséggel...
Nem tudom, hogy fogom megkedvelni, ha ennyire kivételeznek vele. Ha nekem mindenből a lehető legolcsóbbat, vagy azt se vették meg nekem, akkor neki miért jár ki mindenből a luxuscikk?
Jaj kérdező, azért azt vedd már figyelembe, hogy attól, hogy valakinek gyereke lesz, még szeretne, és fog is élni az otthonán kívüli életet is. Még ha ez neked 16 évesen hihetetlen vagy megbotránkoztató is. Normális családokban meg tényleg segítik egymást a családtagok, akár abban is, hogy a másik is tudjon pihenni, kikapcsolódni. És igen, a gyerek is segíti a szülőt. Nem csak fordítva működik.
A másik, hogy nyilván fingod sincs róla, hogyan működik egy gyerek, ha azt reklamálod, hogy egy ötévesre miért kell vigyázni. Mondjuk azért, mert ha felügyelet nélkül hagyják, az nagyjából kimeríti a veszélyeztetés fogalmát. Elég gáz, hogy a szüleid téged négyévesen nyolc órákra egyedül hagytak, erről speciel meg is van a véleményem, de elhiheted, nem ez a normális.
Megdöbbentem itt néhány válaszon.
Különösen a fitt kocsmázó anyukán. Nem az a gond, hogy a család összetart, de hogy konkrétan elvárni a nagyobb gyerektől, hogy ő vigyázzon arra, akit nem ő vállalt, mert anyuka fiatalon nem élte ki magát (23 évesen gyereket szülni vezethet ide, bár vannak üdítő kivételek), ez nagyon az alja.
Azon az anyukán sem tudok magamhoz térni, aki úgy neveli a gyerekeit, hogy a lány főzzön, mosson, pelenkát cseréljen, míg a fiú az apának segít odakint, ha munka van. Szerintem abban mindannyian egyet értük, hogy sz@ros pelenka gyakrabban fordul elő, mint kinti munka, szóval én ezt eleve egy elhibázott nevelésnek tartom, hogy erre és a házimunkára csak a lányt neveli.
Na de az én megdöbbenésem nem segít a kérdezőn, én is csak azt tudom mondani, mint a többiek. Ha szívből jön majd, hogy van kedved a sokkal kisebb tesódra vigyázni, az nagyon jó, de ha úgy érzed, hogy csak kihasználnak, akkor kitartást kívánok. Hamarosan eléred azt a kort, hogy ha úgy hozza a sors, hogy rossz otthon, akkor elmész dolgozni és elköltözöl otthonról. Nem a te felelősséged lesz, ha a szüleid egyedül hagyják otthon a tesódat. Aki itt okosan utalt rá, hogy az a gyerek veszélyeztetése, bizonyára úgy gondolta, hogy a szüleid veszélyeztetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!