Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Utcán kirabolták a 13 éves...

Utcán kirabolták a 13 éves fiamat, mit mondjak neki?

Figyelt kérdés
Tegnap kerékpárral ment, megállították és elvették a kerékpárját meg a mobilját. Voltunk a rendőrségen, de abban nem reménykedek. A fiam összetört én meg nem tudom mit mondjak neki. Pátyolgassam? vagy legyek keményebb, mert ilyen ez élet?
2016. febr. 1. 10:28
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
16%

ma 12:43 Hát akkor üljenek ölbe tett kézzel, ne foglalkozzanak a gyerekkel és várják a következő alkalmat. Addig meg a gyerek minden egyes alkalommal úgy menjen ki az utcára, hogy majd össze sz arja magát a félelemtől. Az jobb?

És előfordulhat, igen. Sokkal rosszabb is. Engem eddig csak kétszer akartak megerőszakolni, először 9 évesen...

2016. febr. 1. 13:11
 32/48 anonim ***** válasza:
86%
Egyszerűen csak legyél megértő vele. Se "pátyolgatni" se "keménykedni" nem kell.
2016. febr. 1. 13:13
 33/48 anonim ***** válasza:
10%

Emgem anyám k+rvára lecseszne, ha ez megtörténne velem. Ehhez képest a "vállon veregetjük és a kezébe nyomunk egy paprikaspray-t" verzió kimondottan kellemes lenne.

14/L

2016. febr. 1. 13:21
 34/48 anonim ***** válasza:
41%

"Hát akkor üljenek ölbe tett kézzel, ne foglalkozzanak a gyerekkel és várják a következő alkalmat."

Ezt mondtam volna? :)

Megakadályozni egy önvédelmi technikával nehéz egy rablást, pláne, ha csoportos és fegyveres. Azt igen, hogy egy nyüzüge gyerek bemondásra elvehessen tőle valamit, ha még kés sincs nála.

Persze, el lehet menni vele önvédelmi foglalkozásra, magam is részt vettem ilyenen (ha esetleg nem jött volna le abból, amit írtam), de azt várni tőle, hogy azután ő lesz a kemény gyerek, akibe jobb, ha bele sem kötnek, baromság. Remélhetőleg ezt az illúziót már az első órán eloszlatja a foglalkozást tartó. Akkor lehet elkezdeni normálisan elsajátítani ezeket.

2016. febr. 1. 13:22
 35/48 anonim ***** válasza:
32%
engem alsós koromban akartak autóba hívni,de mivel anyukám nem reagálta túl ezért nem is viselt meg, ha ott jézusomozott volna tuti felfogom mi történt velem és lelkisérült lettem volna. Osztálytársam is folyton megfenyegetett anyukám elrendezte a csajt és nem pátyolgatott látványosan, így nem is viselt meg sőt megtanultam kiállni magamért. Persze lelkileg támasztékot kell a gyereknek adni,de néha rá kell döbbenni, hogy ilyenkor hagyni kell hogy elvigyék a bicajt és ennyi, mert ezt a zsaruk már nem találják meg.
2016. febr. 1. 13:23
 36/48 anonim ***** válasza:
48%

"engem alsós koromban akartak autóba hívni,de mivel anyukám nem reagálta túl "

Persze, hogy nem akadtál ki, amikor Anyukád veled volt.

2016. febr. 1. 13:28
 37/48 A kérdező kommentje:
Nem tudom a fiam mit szeretne, szerintem nem örülne neki ha nekiállnék sajnálkozni és adnám neki a lelkifröccsöt
2016. febr. 1. 13:31
 38/48 anonim ***** válasza:
100%

szerintem jó együtt érezni, meghallgatni, hogy kibeszélje magából

az is érthető, ha egy ideig kicsit tartani fog még az utcán

és pótolnám az elrabolt dolgait

(ismerős is járt így, azonnal hívta a rendőrséget, az utca végén már el is kapta őket egy járőr..ha jó, eléggé részletes a személyleírás és időben szóltatok, szerintem van remény és rá is kérdeznék, hogy hol tart a nyomozás.)

2016. febr. 1. 13:34
 39/48 A kérdező kommentje:
Veszek neki egy új mobilt holnap, meg később kerékpárt, de az érzelmi oldalát nem nagyon erőltetném mert kamaszodik és a kamaszoknak ciki a szülővel lelkizni
2016. febr. 1. 13:40
 40/48 anonim ***** válasza:
46%
félreértés ne essék anyám nem volt velem amikor autóba akartak hívni, csak kertvárosban anno az alsós gyerek egyedül mehetett haza(főleg ha csak egy utcán kell végigmenni),de mivel belém nevelték, hogy ne szálljak be ezért nem tettem, otthon elmeséltem anyám nyugodt arccal megölelt és nyúlt a telefonért de tuti ha túl lelkizte volna felfogom hogy mi van és én is a "jaj majdnem megerőszakoltak, ezért lelkibajos vagyok és minden bajom e miatt van" csaj lennék.
2016. febr. 1. 13:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!