Utcán kirabolták a 13 éves fiamat, mit mondjak neki?

ma 12:43 Hát akkor üljenek ölbe tett kézzel, ne foglalkozzanak a gyerekkel és várják a következő alkalmat. Addig meg a gyerek minden egyes alkalommal úgy menjen ki az utcára, hogy majd össze sz arja magát a félelemtől. Az jobb?
És előfordulhat, igen. Sokkal rosszabb is. Engem eddig csak kétszer akartak megerőszakolni, először 9 évesen...

Emgem anyám k+rvára lecseszne, ha ez megtörténne velem. Ehhez képest a "vállon veregetjük és a kezébe nyomunk egy paprikaspray-t" verzió kimondottan kellemes lenne.
14/L

"Hát akkor üljenek ölbe tett kézzel, ne foglalkozzanak a gyerekkel és várják a következő alkalmat."
Ezt mondtam volna? :)
Megakadályozni egy önvédelmi technikával nehéz egy rablást, pláne, ha csoportos és fegyveres. Azt igen, hogy egy nyüzüge gyerek bemondásra elvehessen tőle valamit, ha még kés sincs nála.
Persze, el lehet menni vele önvédelmi foglalkozásra, magam is részt vettem ilyenen (ha esetleg nem jött volna le abból, amit írtam), de azt várni tőle, hogy azután ő lesz a kemény gyerek, akibe jobb, ha bele sem kötnek, baromság. Remélhetőleg ezt az illúziót már az első órán eloszlatja a foglalkozást tartó. Akkor lehet elkezdeni normálisan elsajátítani ezeket.

"engem alsós koromban akartak autóba hívni,de mivel anyukám nem reagálta túl "
Persze, hogy nem akadtál ki, amikor Anyukád veled volt.

szerintem jó együtt érezni, meghallgatni, hogy kibeszélje magából
az is érthető, ha egy ideig kicsit tartani fog még az utcán
és pótolnám az elrabolt dolgait
(ismerős is járt így, azonnal hívta a rendőrséget, az utca végén már el is kapta őket egy járőr..ha jó, eléggé részletes a személyleírás és időben szóltatok, szerintem van remény és rá is kérdeznék, hogy hol tart a nyomozás.)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!