Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Utcán kirabolták a 13 éves...

Utcán kirabolták a 13 éves fiamat, mit mondjak neki?

Figyelt kérdés
Tegnap kerékpárral ment, megállították és elvették a kerékpárját meg a mobilját. Voltunk a rendőrségen, de abban nem reménykedek. A fiam összetört én meg nem tudom mit mondjak neki. Pátyolgassam? vagy legyek keményebb, mert ilyen ez élet?
2016. febr. 1. 10:28
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
72%

Apaként tudhatnád, hogy te is voltál kisfiú. Neked jól esett, ha segítségre volt szükséged, akkor keménykedni kezdtek veled?

Nem tudom, milyen mintát hoztál a családodból, de egy gyereknek szeretetre van szüksége.

2016. febr. 1. 12:19
 22/48 anonim ***** válasza:
84%

Akkor az apjaként,azért mert férfi vagy nem kell mindig keménynek lenned a saját gyerekeddel szemben.

De látom jól megragadtad a lényeget a válaszokból.

2016. febr. 1. 12:20
 23/48 anonim ***** válasza:
29%

Akkor fogd kézen a fiadat és vidd el a következő önvédelem tanfolyamra. Magyarázd el neki, hogy sajnos ilyen előfordulhat a világban, volt, van és a jövőben is lesz. De most elkezdhet tenni azért valamit, hogy ne kelljen félelemben élnie és még egyszer ilyet átélnie. Menj vele te is, azzal segítesz legtöbbet.

Nem 5 éves kisfiú már. Általános iskola 7. osztályos osztálytársaimra visszaemlékezve nem hinném, hogy bármelyikük is összetört volna ilyen eset után. Kezdj el férfit nevelni. Bátorítsd és segítsd, akár menj el vele edzésre, állj be te is.

2016. febr. 1. 12:35
 24/48 anonim ***** válasza:
81%

Ha már megtiszteltél azzal, hogy a kérdésedbe belefogalmaztad, az apja vagy, tényleg elvárható, hogy ennyit elolvassunk... :D

Bocs, hogy nem vagyok gondolatolvasó. Élmény lehet a gyerekednek lenni.

De tényleg, jól megragadtad a lényeget.

2016. febr. 1. 12:42
 25/48 anonim ***** válasza:
86%

"De most elkezdhet tenni azért valamit, hogy ne kelljen félelemben élnie és még egyszer ilyet átélnie."

Erre nem garancia az önvédelmi tanfolyam, ha öten körbeállják, ketten közülük késsel. Vagy suttyomban hátulról lerúgják, vagy kést szorítanak a torkához.

Tény, hogy sok mindenre megtanít az önvédelmi tanfolyam: nyitott szemmel járni, higgadt maradni, bizonyos ellenállási/menekülési technikákra, stb. De a mesterem késes támadásra csak annyit mondott, hogy az egyetlen esélyed ebben a helyzetben a futás, nem pedig a keménykedés. És ez nem gyávaság, hanem az erőviszonyok helyes felmérése, és az ahhoz való alkalmazkodás.

Nem lebeszélni akarok senkit az önvédelmi tanfolyamokról, mert rendkívül hasznosak; de csodát várni nem kell tőlük.

2016. febr. 1. 12:43
 26/48 Kései Sirató ***** válasza:
100%
Hétvégén menj ki korán a lengyelpiacra, talán ott lesznek a tettesek és árulják, ekkor hívod a rendőrséget..
2016. febr. 1. 12:51
 27/48 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező!

Ne itt keménykedjél, hanem fogd kézen a fiadat, és sétálgassatok időnként azon a környéken. Előbb-utóbb elő fognak kerülni a rablók, hiszen ez az életformájuk.

Na majd akkor legyél kemény gyerek.

2016. febr. 1. 12:52
 28/48 anonim ***** válasza:
0%
nem szabad pátyolgatni, mert akkor csak még jobban megviseli, ha látja hogy emiatt mindenki körülugrálja, bátorítani kell pár szóval és felajánlani, hogy ha akarja beiratod önvédelemre vagy kaphat paprika spray-t de sajnos ez előfordul és nem lehet folyton pátyolgatva mindentől védve élni, ezt ilyen idősen el kell kezdenie feldolgozni.
2016. febr. 1. 12:58
 29/48 anonim ***** válasza:
77%

Huh, nagyon remélem, hogy akik elintéznék ezt az egészet a 13 éves gyerekükkel annyival, hogy "ilyen előfordul", azoknak nincs gyereke és egy darabig nem is lesz.

Nyilván nem kell hajunkat tépve zokogni, de azért azt se kéne megtanítani a gyereknek, hogy szó nélkül viselje el az ilyesmit, mert ez normális így...

Bakker, én felnőtt vagyok, de ha engem ért volna ez, én is eléggé ki lennék akadva, és legkevésbé az esne jól, ha megveregetnék a vállam, közölnék, "előfordul, olyan ez, mint az influenza, néha elkapja az embert" és a kezembe nyomnának egy paprikaspry-t.

2016. febr. 1. 13:05
 30/48 A kérdező kommentje:

"Kérdező!

Ne itt keménykedjél"

???

2016. febr. 1. 13:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!