Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Utcán kirabolták a 13 éves...

Utcán kirabolták a 13 éves fiamat, mit mondjak neki?

Figyelt kérdés
Tegnap kerékpárral ment, megállították és elvették a kerékpárját meg a mobilját. Voltunk a rendőrségen, de abban nem reménykedek. A fiam összetört én meg nem tudom mit mondjak neki. Pátyolgassam? vagy legyek keményebb, mert ilyen ez élet?
2016. febr. 1. 10:28
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
95%
Pátyolgasd. Ő egy gyerek, és traumán ment át, ez még egy felnőttet is megviselne. Elég szomorú, ha nem egyértelmű, hogy tőletek támogatást, törődést vár.
2016. febr. 1. 10:33
 2/48 anonim ***** válasza:
99%
szegény :( szerintem pátyolgasd, nem hiányzik, hogy még te is belerúgj (nem tudom, egyáltalán ez hogy merült fel benned). és küldd el valami önvédelmi tanfolyamra, sajnos vannak olyan helyek az országban, ahol nem árt...
2016. febr. 1. 10:34
 3/48 anonim ***** válasza:
96%
Persze, hogy pátyolgasd. Felnőttként én is megijednék, ha ilyen történne velem, jól esne a törődés. Akkor pláne egy kisgyereknek.
2016. febr. 1. 10:34
 4/48 anonim ***** válasza:
88%
Miért akarsz egy 13 éves gyerekkel keménykedni? Főleg, hogy már amúgy is kijutott neki a rosszból? Inkább hallgasd meg, szegény, biztosan nagyon megijedhetett, túl azon, hogy veszteség is érte. Bátorítsd, hogy mondja el, mit érez ezzel kapcsolatban, és hogy akkor mit érzett. Ezzel segítesz. Azzal nem, ha keménykedsz vele, nem is értem, miért tennéd. Inkább készítsd fel rá, hogy ilyen helyzetben mit lehet tenni, hogy lehet ezt megelőzni, de azt is tudatosítsd benne, hogy minden óvintézkedés ellenére megtörténhet ilyesmi, de azért szerencsére nem ez a mindennapos.
2016. febr. 1. 10:35
 5/48 anonim ***** válasza:
83%
Hol történt? Részletek?(Csak, hogy legalább tanulhassunk belöle!!!! mert mire ebböl esetleg "hir" lesz már késö.)
2016. febr. 1. 10:36
 6/48 anonim ***** válasza:
97%

pátyolgasd majd közöld vele egyúttal, hogy sajnos az életben néha megesik ilyen az emberek egy részével

Járjon el boxolni javaslom

2016. febr. 1. 10:41
 7/48 anonim ***** válasza:
62%

Gyerekednek azt mondd, hogy igazságot szolgáltatsz neki, kihajtod a rendőrségből, hogy az ügyet komolyan vegyék, és a tettesek megbűnhődjenek.

Bárki bármit is mondd, bűncselekmények áldozatai és hozzátartozóik számára a legjobb megnyugvást nem az hozza, ha a lelküket kezelik, hanem ha a bűnősök keményen meglakolnak.

Ahogy egy állampolgár bizalma is megerősödik a fennálló hatalomban, ha neki ilyen esetben igazságot szolgáltat, úgy gyerekedé is megerősödik benned, ha kihajtod hogy ez megtörténjen.

Ha érdekel privátban megírom, hogy hogyan tudod hajtani a rendőrséget a nyomozásra.

2016. febr. 1. 10:46
 8/48 anonim ***** válasza:
98%
vegyél neki egy paprikasprayt.
2016. febr. 1. 11:02
 9/48 anonim ***** válasza:
98%

A legrosszabb, ha azt látja, hogy tehetetlen vagy. Ráadásul ha kemény vagy felé, még úgy érezheti, hogy ő a hibás abban, hogy kirabolták. A trauma ebben az esetben tovább mélyül.

Mondd el neki szerintem, hogy ez sajnos általános, sokakkal megesik, felnőttekkel is, nem lehet mit tenni ellene. Bűnözők mindig voltak és lesznek, igyekezni elkerülni az ilyen helyeket és embereket lehet, megakadályozni az összes rablást sohasem sikerül majd.

2016. febr. 1. 11:04
 10/48 anonim ***** válasza:
2%
Tarts felvilágosítást neki a felelősségteljes lőfegyver viselésről.
2016. febr. 1. 11:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!