Utcán kirabolták a 13 éves fiamat, mit mondjak neki?
Egyszer mellettem egy srácot megütött egy kopasz köcsög a buszmegállóban, mert a srác nem vette észre, hogy a kreténnek kevés helye van babakocsival elmenni mellette. Egy gimis társaság látta, volt aki sajnálta, volt, aki kevésbé, volt aki meg azt monda, "honnan tudjátok, lehet, hogy most születik Magyarország új karate bajnoka." Járjon el a fiú önvédelmet tanulni. Nem kell 13 évesen keménykedni, de épp itt az ideje kicsit férfiasságot tanulni.
Amúgy meg vigasztald meg.
Én is paprikaspray-vel jártam suliba. Még mindig a zsebemben van, jobb félni.
Pátyolgasd, és örülj, hogy "csak" ennyivel megúszta.
Kedves kérdező! Mit jelent nálad a pátyolgatás és mit jelentene a kemény viselkedés?
Ő most áldozat, nyilván szüksége van együttérzésre és szeretetre. Meg -ahogy már írták- egy gázspray-re :)
"Az élet ilyen az erősebbek elveszik a gyengéktől ami megtetszik nekik."
Nem, nem ilyen az élet. Nem lehet így élni. Mindig lesz olyan, akinek mindegy az élete, drogra kell neki a pénz, és nem fog mérlegelni. Lelkileg mindenképpen ő az erősebb ebben az esetben, mert nincs igazi vesztenivalója, vagy nem a félelemnél erősebb a rablás iránti vágya. Nem tudsz hozzá felnőni semmilyen fegyverrel vagy önvédelmi technikával, legfeljebb csökkenteni a téged ért csapást.
"vagy nem a félelemnél erősebb a rablás iránti vágya"
Javítás: vagy a félelemnél erősebb a rablás iránti vágya
(És nem én pontoztalak le egyébként.)
Keményebb? MI van?
Még jó, hogy nem őt hibáztatod, az a következő szint.
Nem az lenne az alap, hogy az anyjaként együtt érzel vele? Én elmondanám neki, hogy amint tudunk venni, kap újat, és higgye el, az a legfontosabb, hogy őt nem bántották. Aztán megsütném neki a kedvenc sütijét és elmennénk valamelyik este moziba vagy a hétvégén kirándulni valamerre.
"Nem az lenne az alap, hogy az anyjaként együtt érzel vele?"
Anyjaként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!