Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Utcán kirabolták a 13 éves...

Utcán kirabolták a 13 éves fiamat, mit mondjak neki?

Figyelt kérdés
Tegnap kerékpárral ment, megállították és elvették a kerékpárját meg a mobilját. Voltunk a rendőrségen, de abban nem reménykedek. A fiam összetört én meg nem tudom mit mondjak neki. Pátyolgassam? vagy legyek keményebb, mert ilyen ez élet?
2016. febr. 1. 10:28
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
9%

Egyszer mellettem egy srácot megütött egy kopasz köcsög a buszmegállóban, mert a srác nem vette észre, hogy a kreténnek kevés helye van babakocsival elmenni mellette. Egy gimis társaság látta, volt aki sajnálta, volt, aki kevésbé, volt aki meg azt monda, "honnan tudjátok, lehet, hogy most születik Magyarország új karate bajnoka." Járjon el a fiú önvédelmet tanulni. Nem kell 13 évesen keménykedni, de épp itt az ideje kicsit férfiasságot tanulni.

Amúgy meg vigasztald meg.

2016. febr. 1. 11:09
 12/48 anonim ***** válasza:
23%
Vegyél neki uj biciglit
2016. febr. 1. 11:11
 13/48 anonim ***** válasza:
96%

Én is paprikaspray-vel jártam suliba. Még mindig a zsebemben van, jobb félni.

Pátyolgasd, és örülj, hogy "csak" ennyivel megúszta.

2016. febr. 1. 11:11
 14/48 anonim ***** válasza:
100%
Az én férjemet amikor 9-10 éves volt megverték anno iskola után amikor hazafelé tartott a napköziből. Számára idegen gyerekek belekötöttek, és megverték az egyik háztömb sarkában. Azóta is pontosan emlékszik mindenre, pedig ma már 35 éves, és nagyon megviselték a történtek. Szerintem állj ki mellette 100%-ban, és tudatosítsd benne, hogy ez nem az ő hibája. Sokszor sajnos az áldozatokat érik olyan támadások, hogy biztos azért őket rabolták ki, vagy verték meg, ne adj isten megerőszakolták, mert ők okot adtak rá...de ez ugye nem igaz!! Az én férjem az eset után elkezdett karatézni, ami jót tett az önbecsülésének is, és sokkal bátrabb lett utána, hogy tudta, ha szükséges meg tudja védeni magát.
2016. febr. 1. 11:23
 15/48 anonim ***** válasza:
1%
Ne pátyolgasd. Ideje lenne megtanulnia megvédeni magát és az értékeit. Az élet ilyen az erősebbek elveszik a gyengéktől ami megtetszik nekik. És ez nem csak az utcán van így a kokerókkal hanem az élet minden területén. Nyilván őt is azért szúrták ki mert látták hogy egy nyámnyila anyuci kedvence.
2016. febr. 1. 11:23
 16/48 kovpet ***** válasza:
100%

Kedves kérdező! Mit jelent nálad a pátyolgatás és mit jelentene a kemény viselkedés?

Ő most áldozat, nyilván szüksége van együttérzésre és szeretetre. Meg -ahogy már írták- egy gázspray-re :)

2016. febr. 1. 11:36
 17/48 anonim ***** válasza:
57%

"Az élet ilyen az erősebbek elveszik a gyengéktől ami megtetszik nekik."

Nem, nem ilyen az élet. Nem lehet így élni. Mindig lesz olyan, akinek mindegy az élete, drogra kell neki a pénz, és nem fog mérlegelni. Lelkileg mindenképpen ő az erősebb ebben az esetben, mert nincs igazi vesztenivalója, vagy nem a félelemnél erősebb a rablás iránti vágya. Nem tudsz hozzá felnőni semmilyen fegyverrel vagy önvédelmi technikával, legfeljebb csökkenteni a téged ért csapást.

2016. febr. 1. 11:47
 18/48 anonim ***** válasza:
69%

"vagy nem a félelemnél erősebb a rablás iránti vágya"

Javítás: vagy a félelemnél erősebb a rablás iránti vágya

(És nem én pontoztalak le egyébként.)

2016. febr. 1. 11:48
 19/48 anonim ***** válasza:
67%

Keményebb? MI van?

Még jó, hogy nem őt hibáztatod, az a következő szint.

Nem az lenne az alap, hogy az anyjaként együtt érzel vele? Én elmondanám neki, hogy amint tudunk venni, kap újat, és higgye el, az a legfontosabb, hogy őt nem bántották. Aztán megsütném neki a kedvenc sütijét és elmennénk valamelyik este moziba vagy a hétvégén kirándulni valamerre.

2016. febr. 1. 12:07
 20/48 A kérdező kommentje:

"Nem az lenne az alap, hogy az anyjaként együtt érzel vele?"

Anyjaként?

2016. febr. 1. 12:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!