Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyre undorító ha egy szülő...

Mennyre undorító ha egy szülő tudja, hogy a gyereke nem eszik sertést és azt hazudja, hogy az marha?

Figyelt kérdés
Bezzeg ha én etetném meg kagylóval akkor botrány lenne. Ezzel kb annyit ért el, hogy soha nem eszem a főztjéből többet. Felnőtt különélő ember vagyok.
2016. jan. 21. 13:21
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
59%
Nezd, biztos rosszul esne, de pl. en sem eszem meg a sertest es megis egyetlen falatbol, csukott szemmel megtudom mondani legalabb azt hogy sertes-e vagy sem. Volt hogy rizses husba nem volt otthon eleg csirke es mamam probalkozott hogy vag bele egy kis sertest ugyse veszem eszre, hat nem igy lett. Szagrol eszrevettem, pedig a csirke volt tobbsegben es rizses husban ugye aprora van vagva, elbujik a rizsben stb. Szoval szerintem te csak szimplan eldontotted hogy nem szereted es eletedben nem ettel meg kb. azert nem is ismered fel.
2016. jan. 21. 17:06
 42/60 anonim ***** válasza:
76%

"te csak szimplan eldontotted hogy nem szereted es eletedben nem ettel meg kb. azert nem is ismered fel."

És? Akkor szabad hazudozni?

2016. jan. 21. 17:11
 43/60 A kérdező kommentje:
Mondtam, hogy befaltam az egészet?? Komolyan? Olvassátok már vissza.
2016. jan. 21. 17:49
 44/60 anonim ***** válasza:
76%

Az én nagymamám is ezt csinálta kiskoromban mindig. Ő meg a papám folyton vadhúst ettek.. A családban rajtuk kívül SENKI nem szerette. Mikor ott nyaraltunk náluk a húgommal, mindig kértük, hogy légyszi ne vadhúsból főzzön az alatt a pár nap alatt. Azt mondta jó jó, persze. Természetesen MINDEN húsos dolog valamilyen vadhúsból készült, mi éreztük már az illatát, meg ránézésre is tudtuk mi az.. Úgyhogy eleinte nem ettünk ebédet, de utána mikor rájöttünk hogy tényleg, SOSEM főzne másból már csakazértsem, akkor úgy csináltuk hogy a rizst, tarhonyát, tésztát, stb. ettük egy kis szafttal.

Ő és a papám azt az elvet vallották, hogy "eszi nem eszi, kap mást".

Karácsonykor is, mikor házzjuk mentünk minden egyes alkalommal ugyanaz volt a menü, halászlé és vad, pedig egyiket sem szeretik sem a gyerekei sem az unokák. :D

Szóval vannak ilyen emberek.. Nem lehet velük mit csinálni.. Nekem ettől függetlenül ő még a mamám maradt és nem fogom megutálni csak azért, mert hazudott a kajával kapcsolatban - bár érteni sem fogom sosem.

Annyit tehetsz max, hogy megmondod anyukádnak, hogy neked rosszul esik, hogy ilyeneket hazudozik és megkéred, legközelebb ne tegye, mert ezzel szépen lassan azt fogja elérni, hogy em fogsz többet náluk enni.

2016. jan. 21. 18:36
 45/60 anonim ***** válasza:
79%
Nekem a nagymamám főzött mindig húst az állítólag húsmentes ételekbe. Pár hónapig hagytam magam csesztetni (és maradtam éhes), aztán már előre megmondtam, hogy ne fáradjon, nem eszem a főztjéből.
2016. jan. 21. 18:48
 46/60 anonim ***** válasza:
43%

"Mondtam, hogy befaltam az egészet??"

Bár megjegyezték már, hogy jó lenne ha elmesélnéd az egészet az elejétől a végéig, de ez még most sem történt meg. Azt sem tudjuk hányéves korodra lettél olyan, hogy magadtól a sertést nem tudod a marhától megkülönböztetni.

2016. jan. 21. 19:33
 47/60 anonim ***** válasza:
69%
#48, ezt írta: "Csomó mindent nem eszem, krumplit sem, szinte egy magyar kaját sem." Ez egy felsorolás volt (vesszővel elválasztva, tudod.) Nem eszik krumplit és a magyar ételek közül sem fogyaszt szívesen dolgokat. Amit te csinálsz, az viszont már csak felesleges szőrszálhasogatás (vagy szövegértelmezési probléma).
2016. jan. 21. 20:00
 48/60 A kérdező kommentje:

# 48/48, ember olvasás: krumplit, sertést (plusz jó pár állatot) ÉS magyar ételt sem eszem! ilyen töltött káposztára, főzelékek, gulyás, pörkölt, stb ilyesmire gondolok.

Nem tudom mit kell amúgy ezen mesélni elmentem a szüleimhez megbeszélt időpontban, hetente megyek, ők is jönnek. Alapból nem voltam éhes, de anyum megkívánt. TÖBB FÉLE kaja volt. Ez pont egy töltött étel volt. Nem rántott hús. Ők éhesek voltak, megkérdeztem mi ez mondta hogy micsoda, vmi gombás töltött sajtos-marha valami. Mondom jó, leülök velük enni, hogy együnk együtt. Ahogy odaértem éreztem, hogy ez nem jó, ennyi volt. Nem ettem meg az egészet. Utána megbeszéltük. De úgy elkészítem anyukámnak a kagylót, hogy nem jön rá, hogy mit eszik ő sem. Garantálom. De én elfogadtam, hogy nem eszi. Oké. Meg se kóstolja. Oké. Nem megyünk a kedvenc éttermembe együtt: oké. Tiszteletben tartom. Elvárnám én is.

2016. jan. 21. 20:01
 49/60 A kérdező kommentje:
*megkínált...
2016. jan. 21. 20:02
 50/60 anonim ***** válasza:
27%

Olyan akkor sincs, hogy magyar kaja. Sertésből is lehet készíteni magyaros kaját és lehet francia konyha szerint is. Marhából is lehet marhapörköltet, lehet ázsiait, sok mindent.

Szóval ez nem indok arra, hogy nem eszik sertést. Persze nem kell indokolni, hiszen mindenki azt eszik, amit szeret és amit akar. És ezt valóban illik tiszteletben tartani és még csak bele sem szólni, nem pedig rákényszeríteni.

De akkor is hülyén hangzott az a mondat :)

Sajnálom, hogy ennyire idegesek lettetek miatta :)

2016. jan. 21. 20:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!