Mennyre undorító ha egy szülő tudja, hogy a gyereke nem eszik sertést és azt hazudja, hogy az marha?
Valószínűleg unják a hisztidet. Mert gondolom, konkrét okod nincs arra, hogy ne egyél ilyen vagy olyan húst.
Ha nem is tudod megkülönböztetni őket, akkor meg tényleg mindegy, hogy milyen volt.
Egyébként meg akkor tedd azt, amit írtál. Ne egyél a főztjéből. Ha felnőtt vagy, akkor ez könnyen megoldható.
Nem tudom, miért a kérdezőt kell oltani.
- Senkinek semmi köze hozzá, miért nem eszik sertést. Így döntött, ennyi.
- Nem hazudunk és nem verjük át a másikat. Akkor sem, ha szerintünk meg kéne ennie azt a kb.szott disznót. Ezt elmondhatjuk neki, érvelhetünk, de nem hazudhatunk. Ez teljesen alap kéne legyen.
- Csomó kajánál tényleg nem egyértelmű, másoknál kiszúrható, de bakker, ha anyám áthív enni, ne nekem kelljen már Sherlock Holmes-ként felderítenem, mit rejt a tányér, hanem tiszteljük meg egymást azzal, hogy figyelünk a másik igényeire és megbízhatóak vagyunk...
Ettől függetlenül engem is érdekelne a másik oldal, hogy miért történt ez, tényleg lehet ez csak ügyetlenség vagy hülyeség, nem gonoszság. Sok egyszerű ember ezt egyszerűen nem érti meg, hogy mért fontos a másiknak, hogy mit eszik vagy nem. és nem rosszindulatból nem értik, hanem mert egyszerűen nem megy bele az agyukba. :)
"Bizalomvesztéssel járna. Nem hazudunk és nem csapjuk be a családtagjainkat ez elvi kérdés."
Az is elvi kérdés, hogy nem finnyázunk azelőtt, aki teljesen jó ételt ad.
Miért nem a sertést lehet megenni? Leprás lenne? A vegetáriánusokat megértem, hogy nem akarnak halott állatokat enni, de itt mindkét hús egy állat életét követelte. Szóval? Finnya. Kimeríti az ostorexia fogalmát.
Allergiát nem említett a kérdező, nyilván csak a divatos "jajsemmirosszatnemeszek" életmódot folytató birkák után megy, akik 40 kilósak, vérszegények, vashiányosak, rendszeres vérzésük természetesen nincs, és pont ők a "hűdeegészségesek". Gratuláció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!