Mennyre undorító ha egy szülő tudja, hogy a gyereke nem eszik sertést és azt hazudja, hogy az marha?
Emberek...nevetséges. Nem mindegy, hogy miért nem eszi meg? Itt nem az a lényeg. Lehet, hogy muszlim a kérdező és azért nem eszik sertést. Ezzel csak arra célzok, hogy tök mindegy, hogy miért nem eszi meg.
Egyébként engem is át vágott párszor anyám, kis koromban meg etette velem a nyúl húst, persze azt mondta, hogy az nem nyúl. Nem ettem volna meg, ha tudom, mert sajnáltam a nyulat és persze én előtte élve is láttam a nyulat.
Aztán volt, hogy pulykát akarta, hogy meg egyem, de első harapás után ki köptem és kérdeztem, hogy ez mi? Borzasztó íze van...Lényegtelen miért nem eszi meg, ez köcsögség volt, ennyi :D
Attól függ, miért nem eszel sertést. Ha azért, mert nem szereted a sertést, de anyukád úgy gondolta, hogy az az étel viszont ízlene, akkor szerintem nem gáz. Nekem is gyerekkoromban egy csomó húsra azt mondták, hogy melle húsa, mert úgy megettem. Én is ha rakott kel van itthon, az egyik gyerekem tányérjába úgy teszem, hogy "tessék rizs", a másikéba meg úgy, hogy "tessék hús", mert úgy jóízűen megeszik.
Ha elvi oka van, pl. mert nem értesz egyet a malactartással vagy a vallásod tiltja, akkor nem szép dolog. De akkor sem csinálnék botrányt, csak elmondanám neki, hogy ilyet többet ne csináljon.
De miért kell megindokolni? Mi nem az a család vagyunk, akik azt eszik ami az asztalon van. Én megeszem az összes tengeri herkentyűt, a csigát, orosz kajákat. De disznót, szárnyast, vadat nem. Kész ez van. A kígyót is megenném.
El kell fogadni és tiszteletben kell tartani.
Na valakivel így etettek rókapörköltet. Megismerte, hogy róka? Nem. Te szeretnéd, ha anyukád rókával etetne titokban? Mi bajod a rókával? Az is hús. Finnyás vagy?
Kb. ugyanez
"marhát nem szokás rántani."
És a borjúbécsi??? (Bakker, most vegetáriánusként világosítsalak fel, hogy az is marhahús???) :D
Komolyan, vicc, ami itt megy.
Én 12 éves korom óta csak csirkehúst eszek, anyukám sosem próbált becsapni, vagy átvágni. Tiszteletben tartotta és a mai napig, ha megyünk hozzájuk, mindig van csirke az asztalon.
A húgom tavaly májusban kitalálta, hogy ő vegán lesz, meglepődtek otthon, de semmi gond nem volt belőle, egyszerűen jobban figyelt anya, hogy neki mivel főz (tesóm előre kitalálta, mit kér, általában recepteket is adott, ha otthon evett).
Szerintem ez bizalmatlansághoz vezet, bár nem tudom elképzelni, hogy nem jöttél rá, hogy az sertéshús. Én már kinézetre is megállapítom.
Elhiszem, hogy rosszul esett, elmondhatod anyukádnak ezt, hátha megérti...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!