Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Streamer és youtuber szeretnék...

Automata4477 kérdése:

Streamer és youtuber szeretnék lenni de otthon nem támogatnak benne. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már fél éve hogy kiköltöztünk Németországba és azóta csak otthon vagyok, mert nem találtak nekem olyan középiskolát ahova nyelv nélkül járhatok, és az igazság az hogy nagyon nagyon utálom is a német nyelvet de sajnos nem tehetek semmit mert muszáj volt ide jönnöm. Körül-belül fél hónap múlva kapok egy komplett számitógépet ami képes volna a streamelésre és én tudom hogy összejöhet, már régóta tervezem szinte ez az álmom. Több ismerősöm is van aki segithet benne. Viszont most találtak egy olyan iskolát ahol dolgozni is lehet de már most tudom hogy teljesen kikészülnék tőle. Az előző iskolámba is már depressziós voltam mert senkivel se barátkoztam és nem is nagyon kedveltek engem...és ez velem mindig is igy volt. Én voltam az a srác aki nem beszél senkivel mert bunkó közben meg csak nagyon szégyenlős és depressziós vagyok...aminek megvannak az okai. Pedig az egy magyar iskola volt. Tehát most azt nem értem hogy miért nem képesek adni még időt ha már fél évem otthonléttel telt el? Már nagyon sokszor beszéltem anyukámmal ezzel kapcsolatba és sokszor azt mondta hogy rendbe van de napról napra újra és újra meggondolja magát és már teljesen ki vagyok készülve!

2016. jan. 19. 16:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/83 anonim ***** válasza:
100%
Mindegy, csak dolgozni ne kelljen, ugye?
2016. jan. 20. 00:39
 62/83 anonim ***** válasza:
100%

Partnercégre eleve nincs szükség, a youtube bevétel elég nagy, ha külföldiek néznek, a partnercég meg kb semmit nem csinál...reklámoz? persze :D Ok valamit tehet érte, hogy jobban pozicionáljon be a youtube rendszere de valójában nem sokat.

A Gameplay meg...baszsus máshoz nem értetek gyerekek? Bárki mondja hogy youtubeozni akar, rögtön GÉÉMPLÉÉJ, de miért basszus? Annyi jó téma van.

De figyi elég esélyes hogy ebből nem lesz karrier, és csak szólok 1-2 hónap az lófasz, ezt felfuttatni könnyen lehet egy év, vagy több, addig ingyen meló, még akár külföldön is.

Ráadásul nem könnyebb mint bármelyik másik meló, főleg magyarul, ahol napi 8 óra munka akár 200 ezer feliratkozóval is csak egy átlag magyar fizetést termel ki, szóval nem éri meg jobban mint melóba járni, persze ok külföldön jó nézettséggel király. A bevétel am is azon múlik kik néznek, és hogy nekik milyen reklámot tud betolni a rendszer. Ha 12 évesek néznek, nekik senki nem akar reklámozni, tehát kevés lesz a hírdetéspénzed.

45%-ot akármi van leszed a youtube és PONT a bevételed a fennmaradó 55, persze ezután még adózni kell hivatalosan. De ha van havi 1 millió néződ, azzal már meg lehet keresni 100 ezer körül, decemberben még a dupláját is, akkor mindenki reklámoz.

Létezik a szponzor mint olyan, de a magyarok még nem annyira mentek rá, külföldön meg ugye, németországban vagy, ott németül kéne videózni. Am se értem minek vittek ki hogyha nem ismered a nyelvet se, a 4 fal közt verni a fa...t? Ez hülyeség, én inkább hazadobnám a 17 éves gyereket és fizetném az albérletét...

A youtube karrierért otthagyni a sulit meg a világmarhasága, bármelyik percben jöhet egy konkurencia és akkor annyi az oldalnak annyi a pénznek, a facebook erre készül pl. Félreértés ne essék a google elég jól áll anyagilag ugye:D de a videómegtekintéseket meg lehet nyírbálni, a youtubeot könnyű veszteségessé tenni, most sem a legjövedelmezőbb...

Tessék szépen tanulni, mert szép ez a stream, főleg mert nem kell vele sokat dolgozni, még megvágni se, kreativitás se igényel... Jó oké elismerem, szeretem ha egy műsor egyedi és igényes, a gameplayek közt ez ritka, ide nem pár ötlet kell, hanem valami műfajteremtő, de te nagyon tájékozatlan vagy a youtubeal kapcsolatban. Ne írjunk már ilyen hülyeségeket, hogy a youtube nem szedi le a pénzét ha partnercégnél vagy...dehogynem sőt még a partnercég is megvág 15-40%-al a maradékból. Viszont aki nem ért ehhez, az nem biztos, hogy össze tud dobni egy olyan indexképet egyedül amire rákattintanak, vagy meg tud adni elég releváns kulcsszót hogy a keresőből is ráakadjanak...szóval ja a partnercég annak jó aki nem ért hozzá!

2016. jan. 20. 01:22
 63/83 anonim ***** válasza:
100%

Megoldás:

Elkezdesz tanulni, akár angol nyelvű iskolában, azzal fejlődik az angolod, vagy a mostani iskolában, és nem depressziózol. Mellette meg elkezdesz videókat csinálni.

Amúgy jelen állapot szerint gyanús hogy nem leszel egy sikeres "youtuber". Ahhoz már elsőre kiemelkedőt kell alkotni, és folyamatosan tartani a szintet. Neked meg évente jön a 100 ezerért vennék gépet kérdésed.

Ráadásul ahogy írták, ha csak magyaroknak csinálod, akkor a büdös életben nem lesz pénzed belőle, ahhoz viszont hogy jól told angolul, még fejlődni kell.

De 17 évesen szerintem lehetne már több eszed és célod. Már csak azért is, mert gondolj bele, meddig csinálható ez a "youtuberkedés"? Hosszú távú karriert azért nem tudsz rá építeni.

Kicsit olyan vagy mint az a sok szerencsétlen, aki úgy megy el a Megasztárba hogy na majd ő most megmutatja hogy énekel, és meg is nyeri, és innentől ő lesz az új Justin Bieber....aztán nem. Persze az esély adott, de utána folyamatos hajtás kell, hogy a csúcson is maradjon, még ha megnyeri, akkor is.

Nagyjából olyan ez, mintha azt mondanád, hogy "majd ha megnyerem az 5-ös lottót". Aztán lehet soha nem fogod, akkor addig csak kezdeni kell valamit az életeddel.

2016. jan. 20. 06:13
 64/83 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat az utolsóknak. Most már tisztában vagyok vele. Az ötletem meg szerintem nem olyan rossz mivel mondtam kevesen csinálják még ezt a Gameplay/League Of Legends témában. Azt pedig tényleg kiirtam hogy 100 ezerért kell gép de azóta már van rá elég pénz hogy a hónapba vegyünk egyet 245 ezerért. Az egy darabig elég lesz. Majd újitok rajta.
2016. jan. 20. 09:32
 65/83 anonim ***** válasza:
100%

Azok, akiknek a nevével folyton dobálózol, legalább elvégeztek már valami iskolát. Intelligensek és tájékozottak annyira, hogy fenn tudják tartani az emberek érdeklődését. Ha a videóid is olyan színvonalat fognak képviselni, mint ahogy itt előadod magad, hát..., nem sok jót jósolok neked.

Mit fogsz csinálni, amikor ez a játék ki fog menni a divatból? Semmi sem tart örökké. Pár év és jön egy újabb játék, egy újabb trend. Újabb videósok.

2016. jan. 20. 11:16
 66/83 A kérdező kommentje:
Akkor alkalmazkodni kell ahhoz is...De ez már 6 éve divatban van és szerintem jó pár évig még abba is marad mivel folyamatosan nő a játék közössége.
2016. jan. 20. 11:58
 67/83 anonim ***** válasza:
100%

De már most kéne alkalmazkodnod, mivel elmondtuk hogy magyarul nem éri meg, te meg azt mondod hogy akkor angolul fogod csinálni. De akkor meg angolul nincs értelme, nem?

Mindegy, vedd meg a géped, és a SZABADIDŐDBEN csinálj videókat, vágd meg, aztán ha úgy érzed elég jó a minősége kezdd el felpakolni. De ha el is érsz valamit akkor is napi 8-10 óra ez is, csak nem irodában ülsz, hanem otthon. Biztos jól hangzik, de ez is kemény munka egy bizonyos értelemben.

2016. jan. 20. 12:54
 68/83 A kérdező kommentje:
Tudom jól hogy kemény munka, nem arra gondoltam hogy vágás nélkül kirakok mindent amit felveszek. És valószínűleg tényleg az lesz belőle hogy suli mellett fogom csinálni és aztán meglátom hogy mi lesz belőle.
2016. jan. 20. 13:15
 69/83 A kérdező kommentje:
Miért ne volna értelme angolul csinálni? Nagyobb a nézőközönség. De egyébként sokan csinálnak 2 csatornát 2 különböző nyelven. Én miért ne csinálhatnám meg?
2016. jan. 20. 13:16
 70/83 anonim ***** válasza:
100%

Te írtad hogy angolul rengeteg olyan LoL-os videó van, EZÉRT magyarul lenne az érdekes.

Csinálhatsz két csatornát persze, bár szerintem nem lehet olyan minőséget fenntartani akkor amit már érdemes nézni.

2016. jan. 20. 13:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!