Automata4477 kérdése:
Streamer és youtuber szeretnék lenni de otthon nem
támogatnak benne. Mit tegyek?
"em csak a nézettségből jön a pénz hanem reklámból is."
Hajaj, vannak itt gondok...
Amugy most mar ertem anyadek miert nem tartjak fontosnak az iskolat. Ok sem jarnak, es azt hiszik a havi 1500 euros fizetesuk mennyire baromi sok.
2016. jan. 19. 22:29
"Ki kell hogy ábrándítsalak mert nem csak a nézettségből jön a pénz hanem reklámból is..."
Azt ugye tudod, hogy csak abból a reklámból kapsz pénzt, amelyiket az a cég rakja ki, akikkel szerződtél, de más is rakhat ki, de abból nem kapsz semmit. A pénz felét viszi a Youtube. Egyébként a pénz alapból a megtekintett reklámokból jön, emlékeim szerint legalább 5másodpercig néznie kell a nézőnek, hogy számítson; ha kinyomta, nem kapsz pénzt.
2016. jan. 19. 22:43
53/83 A kérdező kommentje:
Látszik tényleg hogy nem értitek, bármelyik nagy STREAMERT megnézitek vagy akár youtubest is de azokná még nem annyira divat, pl a Lootcrate vagy IbuyPower vagy WTFast-al leszerződnek és kapnak egy kódot amit ha a nézők beütnek vásárláskor akkor pl 5%-al kevesebbet fizetnek. Én erről beszéltem, sajnálom lehet rosszul fogalmaztam. Nem arról a reklámról beszélek ami youtuben a videó elején megjelenik, vagy közbe. Mert igen, az a nézettséggel függ össze.
54/83 A kérdező kommentje:
A pénz felét meg csak akkor viszi a youtube ha nem vagy leszerződve partnercéggel. Bár ők is elvehetik a felét, vannak olyanok is de cserébe reklámoznak téged, segitenek fejlődni.
Felix Kjellberg (pewdiepie) tényleg dollármilliókat keres a youtube-bal, de ez nem olyan egyszerű mint hiszed. 1-2 hónap az semmi, még Felix is egyetem mellett kezdte el (nem gimi, hanem egyetem!) és később döntött úgy hogy abbahagyja, mert kezdett bejönni a YT.
Lehet ezzel foglalkozni, meg lehet próbálni, de ehhez tényleg olyan személyiség kell, olyan videók, olyan minőség, hogy valahogy ki tudj emelkedni a többi közül. Elég ez B-tervnek is, semmiképp ne próbáld erre alapozni az életed, mert később rossz lesz újrakezdeni.
2016. jan. 19. 23:03
56/83 A kérdező kommentje:
Igen igazatok van meg kell emberelnem magam végre. És ezt meg csinálni fogom a suli mellet...Mindenkinek köszönöm a válaszokat még ha nem épp a legjobb szándékkal is irták. És PewDiePie-ról tudok, minden nap nézem.
Ha olyna jól tudsz angolul akkor felejtsd el a magyarul való YoUTube-ozást azon ritka országok egyike, ahol ezzel nem lehet sokat keresni. Csináld angolul, és szedd ki a fejed ennek a gosunak a seggéből...
2016. jan. 19. 23:42
58/83 A kérdező kommentje:
Nem nézem gosut csak példának hoztam fel az egyiket a sok közül :D. Az angol nyelven való youtubezésen is gondolkodtam de sajnos még nem tudok tökéletesen. De majd idővel.
Más se tud, elképesztő akcentusokkal találkozni. Nincs iylen, hogy idővel, amikor elkezded döntened kell, nem teheted meg a nézőiddel, mondjuk egy év után, hogy na mostantól angolul megy tovább. Viszont a magyar reklámpénzből nem élsz meg, a partnercég meg nem fog befogadni, csak ha termelsz rendes bevételt. Szponzorod is csak akkor van, ha sok a néződ. Ez 17 évesen hobbi, karriert a felnőtt emberek csinálnak belőle, akik már tudnak mit kezdeni az ezzel elért kapcsolati tőkével.
2016. jan. 19. 23:52
60/83 A kérdező kommentje:
Akkor muszáj lesz angolul csinálnom úgy néz ki.
Kapcsolódó kérdések: