Az normális, hogy én otthon nem lehetek mérges?

Miért szoktál mérges lenni otthon?
Az otthon és az otthoni környezet mindenki számára annak kellene lenni és a szeretet a kölcsönös megértésben a hirtelen haragnak is hamar el kellene múlni. Vajon te is azért beszélsz hangosabban mert "gyárilag" magasabb frekvenciára vagy állítva és elfelejted a mérgedben,hogy vigyázni kellene a hangerőre vagy ténylegesen dübörögteted a hangerődet?
Mi lehet a kétségbeesésed oka?
Mi az amin nem tudsz változtatni?

Öszintén szólva, ha neked az jelenti a "mérges vagyok", hogy ordibálsz, akkor tökéletesen érthetö, ha nem tetszik a családodnak.
AZ normális, ha ezért rádszólnak, AZ NEM normális, ha üvöltözöl.
De ha kicsit részletesebben kifejtenéd, miröl is van szó, több érdemi választ kaphatnál.

Hát, ha valami bajod van, és ahelyett, hogy elmondanád a többieknek, és segítséget kérnél, inkább hisztizel és kiabálsz, akkor ne csodálkozz, ha veled is kiabálnak. De addig örülj, amíg nyugtatni próbálnak.
A kérdésed alapján valszeg 13-14 körül vagy, éppen kamaszodsz, ezért folyamatosan hisztizel és felkapod a vizet minden apróságon. A szüleid meg baromi türelmesek, hogy csak annyit mondanak, hogy nyugi. Miközben biztos, hogy már marhára unják, hogy te állandóan vinnyogsz.

Egyáltalán nem. Elfojtatják veled a haragodat, azért, hogy ne kelljen törődniük a bajaiddal (ami miatt haragos vagy dühös vagy).
Az ilyen szülő persze önmaga ordíthat és az ő bajaival kell a gyereknek foglalkoznia ...
Ordíts csak nyugodtan, ha nem akarsz később tartós betege, alkoholista, vagy még később rákos lenni (mindezek gyökere az indulatok elfojtása). Ha otthon nem lehet, akkor menj el otthonról, ahányszor csak lehet, és igyekezz minél előbb végleg elköltözni, amikor már lehet. Addig pedig kollégium, ill, olyan dühlevezés, ami segít.
Pl. sport.
Ja: "cserébe", mert nem ordíthatsz, te azonnal fordítsd hátat a szüleid ordításainak, panaszainak, és hagyd őket otthon maguknak. Ellenkező esetben az a játszma lényege, hogy te valójában családi bűnbak vagy, akin elverik a port, akire rátolják a saját megoldatlan feszkóikat, és neked mindent tűrnöd kell, amíg csak bele nem halsz. Persze, azért sem a szüleid lesznek a hibásak soha, hanem mindenki más.
Ha azt teszed, amit írtam és a szüleid erősebben durvulnak veled, akkor mindenképpen kérj szaksegítséget, mert akkor ez csak a jéghegy csúcsa.

" Ordíts csak nyugodtan, ha nem akarsz később tartós betege, alkoholista, vagy még később rákos lenni (mindezek gyökere az indulatok elfojtása)"
Ekkora ökörségeget írni!!!!
Komolyan a gyakori egyre veszélyesebb, mert vannak akik borzalmas ökörségeket tudnak tanácsolni.
Kedves kérdező! Mennyi idős vagy? Neked mit jelent a "mérges vagyok" Hogy jelentkezik ez nálad?
Ezek mind olyan kérdések amire jó tudni a választ, hogy tudjunk tanácsot mondani.

"Ordíts csak nyugodtan, ha nem akarsz később tartós betege, alkoholista, vagy még később rákos lenni (mindezek gyökere az indulatok elfojtása)."
lol...Nem ettől lesz alkoholista vagy rákos. Másrészt nem kell sem elfojtani, sem ordibálni mint egy idióta, meg kell tanulni kezelni az érzelmeket.
Amúgy tényleg baromi idegesítő tud lenni mikor valaki nekiáll ordibálni, dühöngeni körülöttem, olyankor én is rászólok hogy fejezze be. Főleg akkor zavaró, mikor teljesen marhaságokon húzzák fel magukat az emberek, aztán hallgasd a hülyeségeiket. Mérges lehetsz anélkül is hogy nekiállnál látványosan toporzékolni.
Ez amit írtál kevés!
Nem mindegy hogy amiatt ordítasz hogy elfogyott a kedvenc csokid mert akkor jogos a hogy lepisszegnek.
vagy:
Például mint barátnőméknél amikor a húga kérdés nélkül elvette a táblagépét játszott rajta és mikor nem siketült a játék elkezdte püfölni a tabletet erre barátnőm többször rászólt de nem használt ezért ráüvöltött, a szülei meg persze elkezdték nyugtatgatni hogy ne üvöltözzön már mert hogy a húga még csak gyerek miért nem lehet normálisan beszélni. A húgira persze egy rossz szavuk sem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!