Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Valóban kínos az, ha 24-évesen...

Valóban kínos az, ha 24-évesen is otthon lakok még?

Figyelt kérdés

Nem dolgozom, mert nappalin járok egyetemre. Idén végzek és utána rögtön szeretnék munkát keresni.

Otthon segítek amit tudok főzésnél,vásárlásnál...stb amire megkérnek.

Viszont fizetik nekem az egyetemet, ruhákat, kaját.. mindent amire szükségem van és emiatt néha rosszul érzem magam, mivel azon kívül, hogy jól tanulok és segítek otthon, hogy máshogy viszonozhatnám ezt nekik? Ez az utolsó félévem lesz a legmegerőltetőbb, ezért biztosan nem most szeretnék állásinterjúkra járni, meg munkahelyet keresgélni. Illene mégis utána néznem, hogy hol vennének fel így végzettség nélkül? Szerintem ha felvennének valahová akkor sem keresnék olyan nagy összeget, ráadásul kevesebb időm lenne tanulni. Plusz az utazás is rengeteg idő. ( tudom, hogy lehet a buszon is tanulni )

Szóval a kérdésem inkább az, hogy: Jelen állapotomban, illene mégis elmennem munkát keresni? ( Pénzügyileg nem szorulunk rá egyébként. )

2016. jan. 4. 23:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
83%
Nem hiszem, hogy a szüleid örülnének, hq a vizsgák helyett a melóval foglalkozol. Szerintem mutasd meg nekik, hogy nemhiába támogattak ez idő alatt. Úgy tudod a legjobban meghálálni a támogatást, törődést, hogy időre lediplomálsz és akkor nézel magadnak munkát. Minden szülő azt szeretné hogy a gyereke sikeres legyen.
2016. jan. 4. 23:19
 2/15 anonim ***** válasza:
75%
Nem kínos, az a kínos ha valaki annyira sietősen hagyja el a családot hogy eladósítja magát fiatal korára albérlettel vagy hitelekkel saját lakásra.
2016. jan. 4. 23:27
 3/15 anonim ***** válasza:
79%

Fiam veled egyidős. Nappalin egyetemen tanul, és ő sem dolgozik. Ahogy te is, ő is sokat segít férfi létére. Bár erre nem szoktam megkérni, de nagyon sokszor ha korán ér haza mint mi, akkor meg is főz (tud főzni, és elég finoman)

Én nagyon megharagudnék rá, ha munkát keresne, amikor tudom, hogy most a legnehezebb a tanulása. Tudja jól, hogy ameddig bírom úgyis támogatom, ezért nem is engedném, hogy túlfeszítse magát. Ahogy fiamnak is mondtam már pár alkalommal, neked is mondom:

Az elkövetkezendő 40-50 évben úgyis dolgozni fogsz, most tanulj!

2016. jan. 4. 23:28
 4/15 anonim ***** válasza:
86%
Ha vállalok egy gyereket akkor azt is vállalom, hogy felkészítem az életre, szakmát adok a kezébe stb. nem fogom utcára rakni csak mert elmúlt 18 éves. Az a normális amit a szüleid csinálnak és ne érezd magad kellemetlenül.
2016. jan. 4. 23:31
 5/15 anonim ***** válasza:
72%
nem
2016. jan. 4. 23:31
 6/15 anonim ***** válasza:
83%
Kérdésed - "valóban kínos?" - arra utal, hogy valaki beszólt neked. hát ne hagyd magad provokálni, teljesen normális, hogy ha a szüleid anyagi helyzete megengedi, akkor a diplomáig eltartanak. Ne vedd el a tanulásra fordítható idődet szükségtelenül munkával, pláne ne a szakdolgozat és államvizsga előtt.
2016. jan. 4. 23:38
 7/15 anonim ***** válasza:
11%

ha nincs gyakorlatod nehezeben találsz melot

te felvenél egy olyan 25 -26 éves embert akinek göze sincs a munkáról

2016. jan. 4. 23:40
 8/15 anonim ***** válasza:
82%
Utolsó, ezt hogy gondolod mégis?? valamikor el kell kezdeni dolgozni és senki sem kezdte úgy, hogy már volt tapasztalata. Akkor ezek szerint soha ne keressen munkát, mert így akkor 40 évesen sem lesz neki tapasztalata :D
2016. jan. 4. 23:43
 9/15 anonim ***** válasza:
95%
Nem kínos. Ha pénzügyileg nem vagytok rászorulva, akkor most a tanulásra koncentrálj, ne másra.
2016. jan. 4. 23:57
 10/15 anonim ***** válasza:
97%
A szüleid anyagi helyzetétől függ, mert ha nélkülöztök akkor jogosan érzed hogy kellene pénz. De ha meg se érzik azt hogy te tanulsz akkor feleslegesen aggodsz. Max. majd idősebb korukban segited őket vagy ha már jól megy neked.
2016. jan. 5. 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!