Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Valóban kínos az, ha 24-évesen...

Valóban kínos az, ha 24-évesen is otthon lakok még?

Figyelt kérdés

Nem dolgozom, mert nappalin járok egyetemre. Idén végzek és utána rögtön szeretnék munkát keresni.

Otthon segítek amit tudok főzésnél,vásárlásnál...stb amire megkérnek.

Viszont fizetik nekem az egyetemet, ruhákat, kaját.. mindent amire szükségem van és emiatt néha rosszul érzem magam, mivel azon kívül, hogy jól tanulok és segítek otthon, hogy máshogy viszonozhatnám ezt nekik? Ez az utolsó félévem lesz a legmegerőltetőbb, ezért biztosan nem most szeretnék állásinterjúkra járni, meg munkahelyet keresgélni. Illene mégis utána néznem, hogy hol vennének fel így végzettség nélkül? Szerintem ha felvennének valahová akkor sem keresnék olyan nagy összeget, ráadásul kevesebb időm lenne tanulni. Plusz az utazás is rengeteg idő. ( tudom, hogy lehet a buszon is tanulni )

Szóval a kérdésem inkább az, hogy: Jelen állapotomban, illene mégis elmennem munkát keresni? ( Pénzügyileg nem szorulunk rá egyébként. )

2016. jan. 4. 23:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Mivel tanulsz, egyáltalán nem az. Ha nem csinálnál semmit, csak otthon tunyulnál, akkor viszont már 19 évesen is kínos lenne otthon lakni. Tehát a lényeg, hogy nem kortól függ a dolog. Általában azok szoktak ezen gúnyolódni, akik 18 évesen, közepes átlagú érettségivel elmentek pénztárosnak, callcenteresnek, árufeltöltőnek, vagy akárminek, majd 10 másikkal összeköltöztek egy lepukkant albérletbe. Nekem is sok ilyen ex-osztálytársam volt. Az ilyenek szeretik a leginkább hajtogatni, hogy ők bizony mennyire önállóak. Ja, csak hosszútávon nem sokra mennek vele.
2016. jan. 5. 00:28
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Emiatt ne érezd magad rosszul. A szüleid is szivesen támogatnak. Az, hogy más irigykedik arra, hogy Neked a szüleid tudnak segíteni, nem szabad foglalkozni. Tanulj. Tanulj. Tanulj. ;)
2016. jan. 5. 00:55
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem kínos. Egyetemista vagy, neked most a tanulás a foglalkozásod:)

Viszont mivel írásodból úgy veszem ki, igényed lenne a saját keresetre,("Viszont fizetik nekem az egyetemet, ruhákat, kaját.. mindent amire szükségem van és emiatt néha rosszul érzem magam, ") én a helyedben olykor körülnéznék diákmunka téren. Vannak időszakos, alkalmi munkák. Pl: ha már az adott időszakban túl vagy a vizsgákon, és jól esne egy kis saját kereset.

Én dolgoztam a fősuli mellett, diákmunkán és nagyon szerettem. Igaz én rá is voltam szorulva, de ez már más kérdés:)

2016. jan. 5. 13:03
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

Hát nem tudom én személy szerint gáznak tartom, én 16 éves korom óta önellátó vagyok, 18 óta külön élek, diplomám is van és pénzem is, mind saját erőmből, párommal közösen van autónk és házunk, 0 segítséggel. De én így jól is érzem magam. Sosem értettem a barátnőimet, akik még 23-28 évesen is otthon laktak. Persze ez neveltetés és élethelyzet kérdése is, kinek ez kinek az. Szerintem gáz, én biztos nem állnék 24 évesen a szüleim elé, hogy vegyenek nekem egy nadrágot vagy adjanak 5000 ft-ot hogy elmenjek valahova hétvégén. De ha nektek így jó akkor így csináljátok.

23N

2016. jan. 5. 14:28
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem az :) Jól csinálod, tanulj, fejezd be, amit elkezdtél, meg lesz a gyümölcse. Dolgozhatsz még eleget (apukám szavaival élve...) Én már lediplomáztam, sosem voltak alkalmi munkáim egyetem alatt...egy dolog, hogy nem voltunk rászorulva, másik pedig, hogy nehéz volt a szakom, az utolsó évről ne is beszéljünk. Most viszonylag jó a keresetem, otthon lakom és spórolok. Kaját vásárolok jelképesen,de ennyi. Jövőre szeretnék költözni, addig is spórolás. Szerintem így lenne a normális....Természetesen az megint más szitu, ha ezt a szülők nem engedhetik meg maguknak.
2016. jan. 5. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!