Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 20 ezer forint zsebpénz sok...

20 ezer forint zsebpénz sok havonta egy 16 éves fiúnak?

Figyelt kérdés
Ruhákat,iskolai büfét,hétvégi bulikat,stb ebből fizetné.

2016. jan. 5. 18:10
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
74%
Akár jó is lehet, bár én is külön intézném a ruházkodást. Az én gyerekeim 22 és 15 évesek. A nagy már nem kap zsebpénzt, de amíg kapott, addig egyformán kaptak mind a ketten havi 10.000.- Ft-ot. Ezzel azt csináltak amit akartak. A kaja, bérlet, ruha, stb. minden külön volt fizetve. Jelenleg is így van a kisebbiknél, a ruhát, cipőt ésszerű keretek között megveszem neki, a sportnál fizetem a nevezési díjakat, a zsebpénzéből fedezi a hobbiját, ha a suliban valamit akar büféből, bulikat, stb. Most pl. karácsonykor több helyről is pénzt kapott, vett magának egy cipőt. Nem volt rá szüksége, mert 5-6 pár őszi-téli cipője is van, így azt nem én fizettem, hanem mint "luxust" ő vette magának.
2016. jan. 5. 21:12
 32/46 anonim ***** válasza:
10%
Az a jó
2016. jan. 5. 21:21
 33/46 anonim ***** válasza:
46%

Mi a férjemmel havi 350 ezret keresünk ketten, a kocsit pár éve hitel nélkül vettük, a lakáshitelünk pedig tavaly lejárt, így a havi kiadásunk nem túl sok. Víz (4e), gáz (12e), villany(6e), internet(6e), tv(3e), telefonok(10e), diákhitel (10e), bérletek (20e), tankolás (kb 10e). Ez összesen 80 ezer, ennyi a rezsink. Kajára kb 60-70 ezer megy el egy hónapban hármunkra. Szóval mindenestül olyan 150 ezerből kijövünk. Marad 200 alsó hangon, van, hogy több. Semmire nem gyűjtünk már, van ház, kocsi, van félretett pénzünk stb. Én sok mindent megveszek a fiamnak, nem ész nélkül, de kire költsem ha nem rá? Ettől még nem lesz feltétlenül elkényeztetett.

Havi 30 ezer körül odaadok neki mindig, ebből veszi magának az illatszereit, ebből megy bulizni, ebből vesz nasit, a barátnőjét néha elviszi moziba vagy ilyesmi.

Iskolába kaját többnyire itthonról visz. Ruhákat ezen felül vesszük még neki.

Én nem érzem soknak, inkább rá költünk, mint cigire meg ilyenekre. Nyáron elmegyünk 2 hétre együtt nyaralni, hétvégére is szoktunk programokat szervezni, sokszor jön velünk a fiam és a barátnője is, persze mi állunk mindent. De én ebben nem érzek kivetnivalót.

39N (17 a fiam)

2016. jan. 5. 21:31
 34/46 anonim ***** válasza:
37%
Ki a fene kérdezte menyit kőltesz rezsire?
2016. jan. 5. 21:44
 35/46 anonim ***** válasza:
56%

Csak leírtam, hogy van felesleges pénzünk, és hogy akinek szintén van, az minek küldje dolgozni a kiskorú gyerekét? Nekünk is felesleges van, minek rakosgassam?

Nyilván, akinek rosszabb a helyzete, az nem ad 20-30 ezret a gyerekének, mindenki annyit ad, ami nem megterhelő meg amilyen a színvonal a családban.

De 20 ezer ft-ot nem lehet soknak nevezni semmiképp, ha ebből még ruhát is kell vennie.

2016. jan. 5. 21:49
 36/46 anonim ***** válasza:
53%
Igen, ez sztem is igaz, mi naon jól keresünk a férjemmel, és egy szem gyerekünk van csak, mivel nekünk már nincs sok igényük, így szinte csak neki vásárolunk és még ezen felül is kap 10-20 ezret havonta csak úgy. Sztem is úgy van, amennyit a családi kassza enged, annyit adj a gyereknek. De ha ruhát is akar rendszeresen a 20 kevés, ruha nélkül már jó
2016. jan. 5. 21:50
 37/46 anonim ***** válasza:
53%

Ja és szerintem még annyit, hogy te ismered a gyereked igényeit, mennyit jár ide oda, milyen ruhákat vesz meg mennyit eszik, az alapján adj neki.

előző voltam

2016. jan. 5. 21:52
 38/46 anonim ***** válasza:
84%

Elég relatív ez a 20 ezer.

Kérdés hova jár, mennyit bulizik, mennyit/mit eszik a suliban. 20 ezer az kb heti 5 ezer, hétköznapokra nézve napi 1000ft.

Suliban egy szendvics+tea is kb 500 forint, ha a bérletet magának veszi az is 2,5-3,5 ezer. Bulizásnál nem mindegy hova jár, van ahol 1000ft csak a belépő, de alapvetően egy sör is 3-350ft. Iszik 3 sört, már 1000 ft elment.

2016. jan. 5. 23:26
 39/46 anonim ***** válasza:
73%

Meg gyereke is válogatja, ki hogy osztja be a pénzt.

Bulizásnál mondjuk meg tud szaladni a kiadás, egy este alatt 2 gyros, vagy pizza, egy kis tömény, egy kis bor, belépők, taxi, pár sör. Esetleg csocsózás, billiárd.

Mondjuk én fiatalon nagyon spórolós voltam, még osztálykirándulásokon is úgy voltam, kaptam rá pénzt, de ettem az otthoni zsömlét, direkt beosztottam, mert drágálltam az ezer forintos ebédet. Vagy nem vettem kólákat, kekszeket. Még mobilom sem volt sokáig mert 20 ezer forintot kiadni rá hatalmas kiadásnak tűnt :D

2016. jan. 5. 23:31
 40/46 anonim ***** válasza:
81%

Ejha mennyi embert zavar ez a havi 20 ezer forint. Emberek, ti belegondoltatok, hogy 20 ezret elosztjuk 30 nappal az mennyi? Pontosan 666 (most nem antikrisztus szimbóluma) forint. Igazatok van, tényleg sok napi kb 660 forint egy 16 éves gyereknek úgy, hogy mellette ebből veszi a ruhákat, a kajákat és a többi dolgot. Szerintem inkább havi 5 ezret adjatok neki mert az csak 166 forint naponta, abból Magyarországon bőven kijön és még félre is rak egy keveset.

Kérdező, egyáltalán nem sok ez a havi 20 ezer forint csak néhány megkeseredett ember itt próbálja kiélni a magába fojtott rossz érzékeset. Manapság mire elég 5-600 forint? Konkrétan semmire.

Kezdhettek lepontozni. :)

2016. jan. 5. 23:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!