Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 20 ezer forint zsebpénz sok...

20 ezer forint zsebpénz sok havonta egy 16 éves fiúnak?

Figyelt kérdés
Ruhákat,iskolai büfét,hétvégi bulikat,stb ebből fizetné.

2016. jan. 5. 18:10
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
86%
Ez a család anyagi helyzetétől függ.
2016. jan. 5. 18:33
 12/46 anonim ***** válasza:
20%

Nem!! Menjen csak el dolgozni! Van diákmunka! Akkor legalább megtudja,hogy mennyit is kell dolgozni a pénzért.

Na és most jöhet a lepontozás :)

2016. jan. 5. 18:34
 13/46 anonim ***** válasza:
71%

De ha nem szorul rá miért menjen 16 évesen dolgozni? Dolgozhat még egész életében 40-45 évet, minek elvenni a tinikorát is?

Nyáron oké, azzal nincs baj, de iskolaidőben minek?

Mondom én ezt úgy, hogy én már 15,5 évesen gimi mellett dolgoztam heti 4 napot, kedd-szerda-péntek-szombat, de azért, mert nekem muszáj volt, mert a szüleim kb az 1300 ft-os buszbérletem nem tudták már néha állni, mert annyira nem volt, csak ételre futotta, így én inkább dolgoztam, de jobb lett volna nekem is, ha csak a tanulásra koncentráltam volna. ( így is 4.8 lett amúgy az érettségi átlagom) De ha nem muszáj, akkor ne dolgozzon egy 16 éves év közben szerintem, csak nyáron max 1-2 hónapot.

2016. jan. 5. 18:46
 14/46 anonim ***** válasza:
0%

Igen kevés.ha én kaptam volna ennyit megdupláznám tippmixen.

Vagy megtripláznam. Az már tűrhetö lenne talán.

20ezer nem elég egy hétre se bakker.

2016. jan. 5. 18:47
 15/46 anonim ***** válasza:
27%

Nevetségesen sok. Ruhát tudnak venni neki a szülei, kaját vihet otthonról, a hétvégi bulikra meg majd kér pénzt, amikor megy. Minden egyes hétvégén amúgy se járjon buliba egy 16 éves gyerek! Inkább valami értelmessel töltse a szabadidejét!

30/N

2016. jan. 5. 18:48
 16/46 anonim ***** válasza:
36%
Ha nem a kenyéren kell spórolni miatta, akkor nem sok.
2016. jan. 5. 18:48
 17/46 anonim ***** válasza:
24%
szerintem sok, elég lenne 15 ezer is, mert gondolom nem minden hónapban vesz ruhát, bulizni se minden hétvégén jár.
2016. jan. 5. 18:49
 18/46 anonim ***** válasza:
49%

Egyrészt függ a családi kassza kapacitásától.

De ha megengedheti magának a család, akkor szerintem kb. az az összeg amit én is adnék. Leszámítva a ruhákat. Szerintem egy 16 éves gyereknek még a szülei állják a ruházkodását. Ha egy hónapban vesz egy nem is luxus cipőt vagy nadrágot, ne adj' Isten kabátot, már oda is zsebpénz jelentős része.

A diákmunka felesleges. 16 évesen az iskolával törődjön, a szabadidejében pedig hadd legyen tini! Az más dolog, ha valami "luxusra" akar gyűjteni, pld. egy robogóra és hozzá tanfolyamra, vagy komolyabb nyaralására haverokkal, vagy hasonlóra. Akkor menjen el nyáron 1 hónapra diákmunkára, de az iskolaidőben ne terhelje magát azzal is!

Szerintem ha minden hónapban kap 20 000 Ft-ot, akkor pont meg fogja tanulni a pénz értékét, mert ezt be kell tudnia osztani! Megtanul prioritásokat felállítani a megvenni szánt dolgok között, megtanulja hogy addig nyújtózkodhat meddig a takarója ér.

2016. jan. 5. 18:56
 19/46 anonim ***** válasza:
0%

Szia!

Az iskolai büfében lehet egészséges dolgokat is kapni? Mert ha nem, akkor csak elhízhat tőle...

Egyébként, szerintem nem sok, pláne ha csillagászati árak vannak ott és szeret enni.

2016. jan. 5. 19:01
 20/46 anonim ***** válasza:
38%
Nálam ez attól függ, hogy mégis pontosan mit kéne belőle fizetnie. Ha ünnepeken kívül az összes ruháját abból veszi, nem kap otthonról reggelit, akkor egyáltalán nem sok, sőt. Akkor picit sokallanám, ha csak divatozásra kellene meg minden hétvége a diszkóban szlopálna belőle, és már ki is fújt.
2016. jan. 5. 19:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!