Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha volt feleségemn...

Mit tegyek, ha volt feleségemnél a két kislányomra folyton bébiszitterek vigyáznak?

Figyelt kérdés

6 és 8 évesek

1 éve elköltöztem

1 hónapja olyan munkát vállalt, ami mellett csak 1-2 napot tud velük lenni a héten és reggel elviszi az iskolába őket. Én 2 napot tudok velük lenni hetente, ami több mint az "előírt". Persze szívesen vagyok velük.

2016. jan. 4. 15:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 anonim ***** válasza:
56%
"Egy PASI" - aki inkább megmarad magnak, mert a gyerek még a végén pénzbe kerül :DD
2016. jan. 5. 11:54
 62/71 anonim ***** válasza:
57%
47% még mindig szitkozódsz, de még mindig nem válaszoltál arra, hogy szerinted mi lenne az ideális?
2016. jan. 5. 11:58
 63/71 anonim ***** válasza:
75%

A közös felügyelet, helyesebben váltott elhelyezés jól működhet olyan szülők között, ahol nincs az egyik részről merev elutasítás, a másik részről vádaskodás. A problémát ebben az esetben akkor oldaná meg, ha az anya munkabeosztásának megfelelően váltakozna, hogy kinél vannak a gyerekek, különben ugyanúgy bébiszitter kell az ő két hetében, mint eddig. A bíróság szemében csak ez lehet valós probléma, nem az, hogy apa sokallja a tartásdíjat...Egyébként, mint alább olvasható, jövedelemkülönbség esetén így is lenne tartásdíjfizetési kötelezettsége a többet kereső félnek, és nyilván jóval kevesebb lesz apának a gyerekek nélkül tölthető szabadidő. Kérdés, hogy ezt "bevállalná"?

[link]

2016. jan. 5. 12:23
 64/71 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem az alapprobléma nem is probléma. Mi baja lenne a gyerekeknek a bébiszittertől? Jónéhány ismerősömnél volt/van, és semmi bajuk nem lett tőle. Sőt, tekintve hogy gyereket bárki csinálhat mindenféle pedagógiai ismeretek nélkül, sok esetben még jobban is jár a gyerek, ha egy hozzáértővel tölti az időt, mintha az elfoglalt szülő levágná a tévé vagy a gép elé, mert nem ér rá.
2016. jan. 5. 16:33
 65/71 anonim ***** válasza:
69%
Ezt a "hozzáértő" vonalat nem erőltetném annyira, meg lehet nézni, hogy a pedagógusok többségének milyen elcseszett gyerekei vannak, a többivel egyetértek.:-) Elvált barátnőm is rengeteget dolgozik (nagyon jól keres is vele), neki van házvezetőnője, aki egyúttal fuvarozza is a gyerekeket sportra, különórákra délutánonként, meg egy nyugdíjas pedagógus házitanító, aki napi 1-2 órában átveszi velük a leckét, és kikérdezi őket. Anya általában estére ér haza, együtt vacsoráznak, beszélgetnek, teljesen jól működik a dolog.
2016. jan. 5. 16:55
 66/71 A kérdező kommentje:

Az lehetne egy újabb kérdés, hogy bébiszitter vagy szülő?

Én úgy tudom, hogy akármilyen is a szülő, a gyereknek őrá van szüksége. A világ legjobb bébiszitter sem tudja pótolni anyát vagy apát.

Az is tény, hogy hosszú távon aztán, lehet, hogy mégis jobban jár egyes szülők esetén a gyerek, ha bébiszitterek nevelik fel. Ez persze szomorú, de hát a szülők is emberek. Gyereknevelést meg nem tanítanak sehol. Az ösztönös nevelés 99%-ban szerintem csődöt mondott.

https://www.youtube.com/watch?v=Ah0g1obExwc

A gyerektartás csökkentése arra vonatkozott, ha nálam vannak 7-5 napot minden héten. Elnézést ha összekavartam a dolgokat.

2016. jan. 5. 20:44
 67/71 anonim ***** válasza:
57%

"A gyerektartás csökkentése arra vonatkozott, ha nálam vannak 7-5 napot minden héten."

"Én 2 napot tudok velük lenni hetente, ami több mint az "előírt"."

Na jó, elmész te a pitsába, ott szórakozz másokkal hülyegyerek...

2016. jan. 5. 20:54
 68/71 anonim ***** válasza:
87%

...Kérdező.. szerintem te is csak itt vagy nagybetűs PASI, mint egy másik válaszoló.

Mindent felsorakoztatsz, hogy miért jobb a gyereknek a szülővel, mint a bébiszitterrel. Azzal jössz, hogy nem ítélik az apáknak a gyereket. Tévedésben vagy, ha az apa megy a dolog után, akkor ugyanannyi esélye van, mint az anyának. De te el sem mész a bíróságra, meg sem próbálod, mondván, se pénzed, és ami a durvább SE IDEGRENDSZERED hozzá. Ezek után javaslom is, hogy sose kerüljenek hozzád a gyerekek, mert ahhoz bizony idegrendszer kell, és ez most nem arra vonatkozik, hogy a rossz gyerekhez türelem kell. Szimplán arra utalok, hogy egyedülálló szülőnek nehezebb és bizony elkél az erős ember, nem kell olyan, akinek nincsenek rendben az idegei.

2016. jan. 6. 00:27
 69/71 anonim ***** válasza:
58%

Arra a verzióra miért nem reagálsz, hogy váltva legyenek nálatok a gyerekek, és akkor senki nem fizet gyerektartást a másik fele, de 50%-ban nálad lennének, és te oldanád meg a felügyeletüket, életüket?

Azt hogy anyuk ilyenkor is babysitterre bízná őket, legalább csak az ő idejében lenne, a tiedben nem. Vagy talán te sem tudnád magad megoldani, hogy suliba már te menj értük, és utána lefekvésig szórakoztasd a saját gyerekeidet, amit anyutól is elvárnál?

2016. jan. 6. 05:52
 70/71 anonim ***** válasza:
35%

Én erre azt mondanám, hogy ha akarja az ex, ha nem le kell ülni és félretenni az egymás elleni ellenszenvet és megbeszélni. Hogy rendben, akkor a bébiszitter helyett, amikor csak tudod, Te megoldod a gyerekek felügyeletét, viszont így csak az olyan kiadások felét fizeted, mint mondjuk iskolai dolgok (étkezés, kirándulás, oszálypénz stb) felét, meg ha ruha kell, vagy tanévkezdés, esetleg tanszer pótlásnál néha Te is veszel plusz ceruzát, meg ilyenek.

A gyerekenek is jobb lenne, anyuka megspórolná a bébiszitter árát, Én sem tartom igazságosnak, hogy akkor is fizesd a havi 60.000 ft-ot fixen, (bár mondjuk iskolakezdéskor, lehet így is lesz annyi) amikor nálad is annyit vannak, mint otthon. De ez csak úgy működik, ha mindent megbeszéltek, és leírtok, esetleges tanúkkal aláírattok, vagy nem hülyeség közjegyzővel hitelesíteni.

33/N egy gyermek anyukája, és nem elvált :)

2016. jan. 6. 11:02
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!