Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tudnám észhez téríteni a...

Hogy tudnám észhez téríteni a lányom?

Figyelt kérdés
A lányomnak volt egy 6 évig tartó, nagyon zűrös kapcsolata. Nem indult komolynak, de csak beleszeretett a férfiba, rengetegszer szakítottak, mert a pasi mindig félrejárt és megcsalta, mindig felszínre került valami kis apró elhallgatott titok, de mégis mindig kimagyarázta magát és kibékültek. Legutoljára úgy békültek ki, hogy megkérte a kezét, esküvőt ígért, gyerekeket, családot, aztán meggondolta magát és lefújta az esküvőt, mert neki ez mégsem kell és ha szereti a lányom, akkor így is szeretni fogja. Megint szakítottak, mert a lányom családot szeretne, talált is egy nagyon rendes férfit, de az exe nem tud róla leszakadni (érdekes, ilyenkor nem nőzik), nem hagyja békén, mert "barátok", de állandóan nosztalgiázik és azt látom, hogy megint szórakozni akar a lányommal, aki már teljesen össze van zavarodva és nem tudja elengedni az exét. Gondolom, mert ez a pasi nem is hagyja, állandóan szédíti. Hogyan tudnék segíteni a lányomon? Mit tudok csinálni?
2015. dec. 20. 15:17
1 2
 1/17 TR75 ***** válasza:
69%

Hát, ez a fazon szerintem tipikus pszichopatának néz ki. Az ilyenek ellen egyetlen lehetőség van: radikálisan minden kapcsolatot megszüntetni és ehhez tartani is magunkat. Sajnos nyilván olyan sármja van, annyira erősen hat a lányodra, hogy ő újra és újra esélyt ad neki. Amíg ezt ő maga (a lányod) nem érti meg, addig te nem tudsz tenni semmit. Nyilván a fazon látja az ingadozását, tehát látja, hogy van még keresnivalója nála. Ha azt látná, hogy teljesen hidegen hagyja minden praktikája, nagy valószínűséggel egyszerűen "lekattanna" róla, eltűnne és új áldozat után nézne.

Nézz utána, mik a jelei annak, hogy valakinek a párja pszichopata, és hogy a fazonra illik-e.

[link]

Sajnos az a helyzet, hogy ha a fazon valóban pszichopata (vagy mondjuk inkább antiszociálisnak, mert van itt pár zavar, amik részben fedik egymást), és a lányod nem tesz semmit, akkor te sem tudsz, ezt nyilván nagyon nehéz megélni, de így van. Beszélgess erről vele, olvassatok utána együtt. De ezt neki kell lezárnia, rá kell jönnie, hogy becsapják, és ő minden egyes alkalommal egy hazug ember hazugságainak dől be.

2015. dec. 20. 15:42
 2/17 TR75 ***** válasza:
44%
Ja, és igen, a pszichopata/antiszociális szó esetében nem kell egyből megrémülni, mert nem egyezik a valós képük a filmekben bemutatott "idegbeteg gyilkossal", az ilyen emberek paraziták, ha úgy tetszik, lelki vámpírok, szóval a legtöbb nem hidegvérű gyilkos, szerintem a lányod volt barátja sem az, hanem egy élősködő, zavart ember.
2015. dec. 20. 15:47
 3/17 anonim ***** válasza:
54%

nyilván vèlemènyt mondhatsz,de mást nem tehetsz.(mivel 6 èves kapcsolata volt,gondolom felnőtt már)

igazából az új párjának kène megmondani,hogy neki nem pálya,hogy az exèvel barátkozik.

de te mint anya, állj a lányod mellett,ha kell,de nagyon ne avatkozz be az èletèbe. neki kell rájönni,hogy így is elèg èvet pazarolt már arra a fickóra.

2015. dec. 20. 15:58
 4/17 anonim ***** válasza:
74%

már ne is haragudj, de az antiszociálisnak és a pszichopatának nem sok köze van egymáshoz a jelen szituációban.

"mert a pasi mindig félrejárt és megcsalta"

ha antiszociális lenne, akkor nem keresne magának kalandokat.

nem kell egyből mindenféle pszichikai esetnek elkönyvelni valakit 5 mondat alapján...

attól még a férfi valóban egy görény szar alak, de inkább csak kihasználja a csaj naivitását, ilyenből pedig akad dögivel a világban.

a kérdésre válaszolva elsősorban a lányodnak kéne végre kinyitni a szemét, mert addig még saját maga be nem látja hogy előbb utóbb rá fog fázni ismét, te nem sok mindent tehetsz.

egyébként kínosan az én régi kapcsolatomra emlékeztet a sztori, sajnos nekem is kellett vagy 2 év a szakítás után, mire rájöttem hogy feleslegesen pazaroltam azt a cirka 5 évet az életemből.

pedig az 5 éves kapcsolat után kb fél évvel már jártam valakivel, de ismét megpróbált behálózni az ex, és hellyel közzel össze is jött neki...

2015. dec. 20. 16:00
 5/17 anonim ***** válasza:
77%

Sajnos, a drasztikus eljárás nem fér be jogi keretek közé, pedig ilyenkor az a legcélravezetőbb: néhány markos férfi családtag elkapja a szemétládát, és beleveri a fejébe, hogy a lány tabu, messziről kerülje el a jövőben, felejtse el mindenféle elérhetőségét, különben kiskanállal fogják összekapargatni, ami marad belőle. (Ettől függetlenül, ha a gyerekemről lenne szó, lehet, hogy megjátszanám ezt azzal a görénnyel, aki tönkrevágja az életét.)

Legálisan elmondhatod, hogy te mit tennél, újra és újra végigveheted vele, milyen szemétségeket követett el ez az alak ellene, hogy a nagy rózsaszín ködben ne merüljön feledésbe. Felnagyíthatod, mekkora szégyen és megaláztatás, ha megcsalják újra és újra, akkor is, ha ez fáj neki - inkább most fájjon a múlt, mint hogy 20 év múlva, testileg-lelkileg tönkremenve keresgéljen valamit, amivel kinyírhatja magát az elcseszett élete miatt.

2015. dec. 20. 16:19
 6/17 anonim ***** válasza:
57%

"Ilyen a nok tobbsége. Mindig a hulyék utan mennek, aztan megy a jajgatas... semmit nem tehetsz, szerintem se, mert a nok tobbsége felszines."

Remélem a családod-ha van egyáltalán - nőtagjai elé kiállva is így mersz pofázni. Szánalmas már ez a "jajfrusztráltvagyokbántottegynő" sértettség és az óvodás szintű általánosítás is.

Bocs az offért.

2015. dec. 20. 16:32
 7/17 anonim ***** válasza:
35%
Ezt csak a töketlenek mondják akik életképtelenek vagy anyuci seggéből nem jöttek ki teljesen.
2015. dec. 20. 16:39
 8/17 anonim ***** válasza:
92%

Én 4,5 évig húztam egy ilyen kapcsolatban. Sokan mondtak sok mindent, de nem volt jelentősége. Nekem az segített, hogy a magam gondjait rendbe raktam, és a legutolsó szakitasnál rájöttem, hogy itt a vége, mert többet nem tudok kihozni magamból, és ha igy sem vagyok jó, sosem leszek az.

Ettől még nagyon szenvedtem, egy ideig gyogyszert is kellett szednem. Aztán összejöttem a(z azota) Férjemmel, akkor persze ex megint rákapcsolt, hogy most mar komolyan, feleségül vesz, kinézte a házat is, stb.

De már nem volt visszaút. Mivel addigra 4-5-ször szakított, többször nem akartam ezt átélni.

Szerintem annyit tehetsz, hogy megkéred a lányod: gondolkozzon el rajta, hogy viselne egy újabb szakítást, miközben elvesztett egy rendes embert. De ne szapuld exet, nálam legalábbis nem vált be.

Még jó tulajdonságai is voltak, jó közös emlékek, azt is gondolom, hogy amennyire tudott, szeretett, csak nekem úgy nem volt jó.

2015. dec. 20. 16:52
 9/17 anonim ***** válasza:
4-es, te meg az antiszociálist kevered az aszociálissal.
2015. dec. 20. 16:54
 10/17 anonim ***** válasza:

aszociális

A társadalomba, a közösségbe beilleszkedni nem tudó; társadalmi érzék nélküli.

[link]

antiszociális

közösségellenes, magának való, társadalomellenes

Olyan személy, aki nem tud, és ne m is akar beilleszkedni semmilyen közösségbe.

[link]

2015. dec. 20. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!