Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » úgy érzem 'kifordult' magából...

úgy érzem 'kifordult' magából a lányom. Jogosan viselkedik így?

Figyelt kérdés

21 éves egyetemista lányom van. Az apja személyiségzavaros. Szinte szót sem lehet érteni a férjemmel. Nagyon sok rossz dolgot csinál/t. A lányomnak nagyon-nagyon sérelme van vele kapcsolatban, nagyon dühös rá, nem is értékeli.

Azt mondta, már nem érdekli már az apja, nem is érzi azt, hogy igazán az apja lenne, olyan érzése van, mintha egy pokolian rossz lakótárs lenne az apja (az egyetem miatt nem engedem elköltözni).

Az elmúlt hetekben 80.000 Ft-os csizmát, 28.000 Ft-os parfümöt, 10.000 Ft-os alapozót, valamint 50.000 Ft értékben vett az apja pénzéből. Kondibérletet, edzőruhákat, valamint edzőt is 'fizetett'. Valamint fogorvoshoz is elment kétszer is a múlthéten rendbe tetetni a fogait (2×20.000 Ft). Ezek mellett még egy nagyon drága telefont is rendelt az internetről.

Kikelve ordított az apjával, hogy mit szólt volna ahhoz, ha tizen éves kora óta csak ilyen dolgok kellenének neki, más nem. Kikelt, hogy képtelen az apja felfogni, hogy szinte csak akkor vett korábban ruhákat, ha 300-500 Ft-ba kerültek és folyton csak bántja.

Normális, ha így kikelt a lányom magából?

2015. nov. 30. 22:43
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
38%
Csak kerdes hogy jutott a lányod az Apja pénzéhez?
2015. nov. 30. 22:50
 2/26 ahs1234 válasza:
46%
Szerintem teljesen jogos,bár kissé túlzásba viszi és 21 éves lánynak lehetne több esze,már elnézést. De jogos ,ha így vélelkedik az édesapjáról,hasonló a szituáció nálam is, csak apámat mindig minden sokkal jobban érdekelte ,mint a lánya.Már régóta nem nézek fel én se rá, már nem is várok el tőle semmit, szerintem 5 éve nem mondta.hogy szeret. Mondjuk a férjed is meglehet érteni, nem tehet arról ,hogy beteg.
2015. nov. 30. 22:56
 3/26 anonim ***** válasza:
19%
Nem nagyon értem a kérdést. Utálja az apját, de a pénze azért kell? Különben ezek jó dolgok, nem is nagyon drágák.. a csizmát leszámítva. Ezt eddig is megvehettétek volna neki.
2015. nov. 30. 23:01
 4/26 anonim ***** válasza:
64%

Egyáltalán nem jogos!!

Ha nem tiszteli az apját aki "személyiségzavaros"tehát beteg azt ne is használja ki a lányod anyagilag.

Ha nagysagnak Ennyi igénye van akkor dolgozom érte!!

21evesen biztos max egy pofont kapot volna ne hogy mar 80.E.ft csizmát vegyen es lealjon ordibálni biztos falra kentem volna! Hiaba 21eves!

Aki azt mondja jogos...valószínű tini válaszoló legalabbis nem felnőtt!!

Felnőttek tudjuk 80.E az nagyon sok meg ugyis hogy a férjemmel egyutt 1millio felett keresünk!! Soha sem adtam ki penzt Ennyi egy cipőre!

2015. nov. 30. 23:07
 5/26 anonim ***** válasza:
72%

Ne haragudj, de a lányod sem tűnik 100-asnak. Nem érdekli az apja, de azért a pénzét számolatlanul költi. Apropó, hogy jut hozzá?

Az ordítás sem normális.

Lehet, a lányod örökölte az apjától a személyiségzavarra való hajlamot, és egyre rosszabb lesz az állapota. Gondolom, a férjed sem ilyen volt, amikor megismerted.

2015. nov. 30. 23:23
 6/26 anonim ***** válasza:
84%

Engem az a rész zavar, hogy mi az, hogy nem engeded elköltözni a felnőtt lányodat?

Az egész család kattant.

Engedd hagy menjen a lány, majd akkor eltartja magát és nem kell az apjával együtt élnie és szónélkül szórnia a család pénzét.

Az egyetlen normális és jogos tétel a fogászati kezelés volt.

2015. nov. 30. 23:49
 7/26 anonim ***** válasza:
#9: Nem a saját pénzét szórja 28 ezres parfümre.
2015. dec. 1. 00:22
 8/26 anonim ***** válasza:
81%

A fogászati kezelést leszámítva gyakorlatilag az összes többi felesleges volt. Írták fentebb hogy csak a 80ezer forint a drága, az összes többi pedig olcsó.... Ez számomra elég keményen érthetetlen.... 28 ezres parfüm???

50 ezer kondira edzőre és sok sok kacatra???

Az alapozóról meg ne is beszéljünk.

Emberek! Mégsincs ebben az országban akkora szegénység ha ezeket egyesek meg tudják maguknak engedni és itt most nem csak egyedül a lányra értem, hanem azokra is akik ezt nem tartják drágának.

Ráadásként a lányt egy pofonnal illetném minimum, vagy egy igen komoly leordítással ezért a viselkedésért és elküldeném dolgozni, ha ordibálni és személyi edző mellett kondizni is van energiája. Egy jó kis tescos munka, vagy kukoricatördelő állás jót tenne neki. Vagy mosogatói állás is akár. Való világban élünk, nyilván PEsten kondival meg bevásárlóközponttal meg okostelefonnal mennek a dolgok, de vidéken kicsit másabb a helyzet. Az apja nyilván már egy "idegroncs", nem ismerem, nem mondtad el teljesen a történetét, de semmi baj, nincs közöm hozzá, ismerem ezt a típust, sok ember szenved személyiségzavarban. Az apa akármilyen is, nem jogosítja fel a lányt hogy így viselkedjen és a pénztárcájánál fogva kihasználja őt, helyette inkább türelmesebbnek engedékenyebbnek kell lenni és elfoglalnia magát valamivel. De nem 208 ezer forintos tevékenységekkel és dolgokkal!!!(+ még a nagyon drága telefon, aminek az árára se merek gondolni) Ebből már egy autót veszel.

Megkérdezhetem milyen egyetemre jár? Milyen szakirányt választott? nem tán fogorvos?

Elnézést nincs jogom osztani a lányod, nem ismerem, nem sértésből írtam ezeket, de engem felháborítana annyi biztos, főleg az anyagi része.

23/F

2015. dec. 1. 00:31
 9/26 anonim ***** válasza:
83%
meglop egy beteg embert a lányod egy kétszinű anyagis kis ribi
2015. dec. 1. 01:05
 10/26 anonim ***** válasza:
76%

Hozzátenném még hogy a lány tettei elfogadhatatlanok!!

"Szinte szót sem lehet érteni a férjemmel. Nagyon sok rossz dolgot csinál/t. A lányomnak nagyon-nagyon sérelme van vele kapcsolatban, nagyon dühös rá, nem is értékeli."

A kérdésre akkor lehetne pontosabb választ adni ha megtudnánk mi az a szörnyűség amit az apa a lánnyal művelt? Egyáltalán miért van sérelme a lánynak? Miért dühös rá? Miért nem értékeli? A pénzt ki tudja venni a zsebéből, ha én utálok valakit nem szedem le sok pénzzel, ez elég gyenge és szánalmas dolog, inkább a saját lábamra állok és magam keresek pénzt és igyekszem felülmúlni azt akit utálok, de itt most nem idegen ellenségről van szó, hanem a saját szülőről, aki elvileg felnevelte, akiből megszületett.

"Azt mondta, már nem érdekli már az apja, nem is érzi azt, hogy igazán az apja lenne, olyan érzése van, mintha egy pokolian rossz lakótárs lenne az apja (az egyetem miatt nem engedem elköltözni). "

Miért?? Mi az oka hogy így gyűlöli? Mit tett az a szerencsétlen ember???

Az egyetemi elköltözés nem érdekes, fentebb írta valaki hogy ez nagy hiba a részedről, szerintem meg érthető is ha így tettél, de ez most nem tartozik ide.

"Kikelve ordított az apjával, hogy mit szólt volna ahhoz, ha tizen éves kora óta csak ilyen dolgok kellenének neki, más nem. Kikelt, hogy képtelen az apja felfogni, hogy szinte csak akkor vett korábban ruhákat, ha 300-500 Ft-ba kerültek és folyton csak bántja. "

Elnézést ebből csak az első mondatot értettem meg, ami annyit tesz lefordítva hogy a lány minden szépet kényelmeset és jót akar az apja pénzén, mert úgy érzi joga van hozzá hogy megkapja, és csak a saját önös érdekek vezérlik. A második mondatot ebből viszont nem értem. Mivel bántja az apja? Azzal dobálózik a lány hogy régen 300-500 forintos ruhákat vetetett az apjával, viszont most megérdemelné a drága csillagászati áras cuccokat? Tehát az volt az apa nagy bűne hogy a lányt nem engedte hogy drága dolgokat vegyen?

2015. dec. 1. 02:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!