úgy érzem 'kifordult' magából a lányom. Jogosan viselkedik így?
21 éves egyetemista lányom van. Az apja személyiségzavaros. Szinte szót sem lehet érteni a férjemmel. Nagyon sok rossz dolgot csinál/t. A lányomnak nagyon-nagyon sérelme van vele kapcsolatban, nagyon dühös rá, nem is értékeli.
Azt mondta, már nem érdekli már az apja, nem is érzi azt, hogy igazán az apja lenne, olyan érzése van, mintha egy pokolian rossz lakótárs lenne az apja (az egyetem miatt nem engedem elköltözni).
Az elmúlt hetekben 80.000 Ft-os csizmát, 28.000 Ft-os parfümöt, 10.000 Ft-os alapozót, valamint 50.000 Ft értékben vett az apja pénzéből. Kondibérletet, edzőruhákat, valamint edzőt is 'fizetett'. Valamint fogorvoshoz is elment kétszer is a múlthéten rendbe tetetni a fogait (2×20.000 Ft). Ezek mellett még egy nagyon drága telefont is rendelt az internetről.
Kikelve ordított az apjával, hogy mit szólt volna ahhoz, ha tizen éves kora óta csak ilyen dolgok kellenének neki, más nem. Kikelt, hogy képtelen az apja felfogni, hogy szinte csak akkor vett korábban ruhákat, ha 300-500 Ft-ba kerültek és folyton csak bántja.
Normális, ha így kikelt a lányom magából?
A jelenleg 48%-on álló válaszolóval értek egyet. A csaj neveletlen, illetlen, modortalan.
Nekem úgy tűnik, hogy a csaj nemcsak az apját, de a kérdést beíró anyát is kihasználja, aki meg ráhagyja ezt a viselkedési formát.
Az sem derült ki, hogy a kérdező férje hogyan keres ennyi pénzt, ha közben mentálisan beteg.
A kiscsaj tiszteletlen és gáz.
El kellene vinni orvoshoz, mert úgy tűnik, hogy neki is van valamilyen problémája.
Nem lehet, hogy a csaj direkt akar lefogyni és márkás ruhákban járni? Mert aki ilyen nagyon hirtelen át akar alakulni, azok általában okkal teszik (a testüket akarják befektetni, értsd: prostitúción gondolkodnak).
Nálunk is laktak a házban ilyen csajok, akik elkezdték a testüket befektetésnek használni (aztán tényleg prostik voltak a főiskola mellett, ezt sok vidéki csaj csinálja, mert nem akarnak dolgozni, inkább fekve akarnak pénzhez jutni).
Nem akartam meggyanúsítani a kérdező lányát, de azért érdekes, hogy hirtelen mennyire meg akar változni és mennyire másképpen akar kinézni.
Én a kérdező helyében nem adnék neki pénzt és a mobilokat is elkoboznám a csajtól.
Lehet bármilyen zavart az apja, lehet pocsék köztük a kapcsolat, ez akkor sem mentség baromságokra eltapsolni ennyi pénzt.
Hogy függ egyáltalán össze a kettő? Miért mentség vagy indok?
Mi az, hogy NEM ENGEDED?! Na, a helyében én MOST lépnék le, jó messzire az ilyen degenerált szülőktől.
Az apja kattant, megnyomorítja a lányod, tew meg kötődésmániás vagy, és szintén csak bántod őt!
MEGÉRDEMLITEK? hogy elbssza a pénzeteket, megértem a lányodat, én hasonló remek okok miatt kajazavaros lettem (mostohám ment. beteg, apám nem engedett elmenni tőlük), és majdnem belehaltam.
Azóta hazudozok nekik, semmibe veszem őket, apát lenézem, amiért a pnci fontosabb neki, mint a gyereke, mérhetetlenül dühös vagyok rá, szülőként megbukott.
Hát, ti is!
1. Ha a férj személyiségzavaros, akkor nem igazán felelös a tetteiért, mert ez betegség.
2. Ha a lánynak ellenszenves az apja, azt érthetö, hogy meglopja, az nem.
3. Ennyi pénzt elkölteni szerintem eleve sok ilyesmikre, de MÀS pénzét költeni kimondottan szemétség.
4. Nem értem, miért nem engeded elköltözni, ez viszont a te hibád.
5. A heyedben a lányt AZONNAL elküldeném otthonról, és utána magánügye, hogy mit és mennyit költ hülyeségekre, feltéve, hogy megkeresi a rávalót.
nem igazán értem. miért ne költözhetne el 21 évesen? egyetem mellett is lehet már dolgozni+ösztöndíj. mások is költöztek már el otthonról,főleg ha rossz a légkör otthon.
és miért nem akkor szóltál közbe,amikor ezeket megvette a lányod? ha férjed,akkor csak van valamennyi beleszólásod az ilyen nagyobb kiadásokba. azért ha legalább 200k eltűnik egy hét alatt a családi kasszából,kicsit durva..
avatkozz közbe, beszélgess el a kisasszonnyal..ha utálja az apját akkor a pénzét elfogadni nem kétszínűség?
valahogy próbáljátok rendbe tenni a családi viszonyt. lehet a távolság segítene,sokaknak javul a kapcsolat a szülőkkel, ha csak heti 1x látják egymást pár órára, nem kell együtt élni
Ha az apja személyislgzavaros, akkor szinte biztosan a lányod is és te magad is érintett vagy valamilyen hasonló betegségben. Különben látni sem bírnád (sem a lányod), és két szót sem tudnál vele beszélni.
Egy személyiszavaros ellen kikelni magából teljesen normális viselkedés, mert azok között van olyan, aki ezt egyenesen kiprovokálja (és nem is mindig az, aki látszik. Sokszor az apa tűnik betegnek, holott az anya az igazi bűnös. Persze, ezt most nem rád értem).
A lányod fiatal, és nem drága cucc kéne neki, hanem egy drága és igen jó pszichiáter. Azzal kerülhetné el az apja és az anyja sorsát. Ebben kéne neked őt támogatnod, ha szereted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!