Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » úgy érzem 'kifordult' magából...

úgy érzem 'kifordult' magából a lányom. Jogosan viselkedik így?

Figyelt kérdés

21 éves egyetemista lányom van. Az apja személyiségzavaros. Szinte szót sem lehet érteni a férjemmel. Nagyon sok rossz dolgot csinál/t. A lányomnak nagyon-nagyon sérelme van vele kapcsolatban, nagyon dühös rá, nem is értékeli.

Azt mondta, már nem érdekli már az apja, nem is érzi azt, hogy igazán az apja lenne, olyan érzése van, mintha egy pokolian rossz lakótárs lenne az apja (az egyetem miatt nem engedem elköltözni).

Az elmúlt hetekben 80.000 Ft-os csizmát, 28.000 Ft-os parfümöt, 10.000 Ft-os alapozót, valamint 50.000 Ft értékben vett az apja pénzéből. Kondibérletet, edzőruhákat, valamint edzőt is 'fizetett'. Valamint fogorvoshoz is elment kétszer is a múlthéten rendbe tetetni a fogait (2×20.000 Ft). Ezek mellett még egy nagyon drága telefont is rendelt az internetről.

Kikelve ordított az apjával, hogy mit szólt volna ahhoz, ha tizen éves kora óta csak ilyen dolgok kellenének neki, más nem. Kikelt, hogy képtelen az apja felfogni, hogy szinte csak akkor vett korábban ruhákat, ha 300-500 Ft-ba kerültek és folyton csak bántja.

Normális, ha így kikelt a lányom magából?

2015. nov. 30. 22:43
1 2 3
 21/26 acelsziv ***** válasza:
93%
Szerintem lőni kellene az egész bagázst. Egyik sem normális....
2015. dec. 1. 08:30
 22/26 anonim ***** válasza:
90%
Amúgy jah. :D Itt mindenki gáz, anyukával kezdve. A kiscsaj csak menekülni akar.
2015. dec. 1. 08:53
 23/26 anonim ***** válasza:
30%

hááát valahol a lány reagálása nagyon is érthető, mivel előtte mindig kénytelen volt spórolni az apja hülyesége miatt(legalábbis nekem az jön le) ráadásul az apja nem áll mögötte érzelmileg sőt tönkrevágja az életét akkor legalább anyagilag kihasználja, ha már apának nem jó sőt felebarátnak sem. Az más hogy a viselkedése nagyon gyerekes és felesleges. De:

mi az hogy anyaként nem engeded el a lányodat mondjuk koleszba, ha ennyire szenved a férjedtől? Mi az hogy ha látod hogy a gyereked életét tönkretette gyerekkorától kezdve a férjed betegsége, akkor nem válsz el tőle, hanem hagyod tovább sínylődni és még felnőtt korában sem engeded el? Nagyon önző vagy aki csak nem akar egyedül szenvedni és ezért a másikra is ráerőszakolj a baját,de ha bezzeg az a másik lázadozni kezd az már nem tetszik. Te nem tettél semmit azért, hogy a gyereked ne legyen részese a férjed beteg aurájának, ettől a gyereked személyisége is beteg lett, hát most idd meg a levét, te vagy a minta anya-.-"

2015. dec. 1. 09:25
 24/26 anonim ***** válasza:
71%
Sajnos elképzelhető, hogy örökölte, pl. a Borderline személyiségzavar egyik jellemzője az értelmetlen költekezés.Am sajnálom a lányt, tudom milyen hasonló apa mellett felnőni( mentálisan beteg és alkoholista), ráadásul az én anyám is eljátszotta a cserbenhagyom a családot amiért huszonévesen elköltöztem a családtól műsorszámot.Meg az indokok amiért itthon "kell" maradnod: suli, aztán azért mert nélküled nem tudunk megélni stb. Elárulom: nem a lányod érdekeit nézed, hanem a magadét, Te nem akarsz egyedül maradni "életed párjával", akkor is ha a lány ebbe akár véglegesen tönkremegy. Úgyhogy javaslom ne csak a lányod viselkedésén töprengj, hanem a sajátodon is.
2015. dec. 1. 11:37
 25/26 anonim ***** válasza:
55%

Csoda hogy csak most kattant meg ilyen családi körülmények közt...

Miért maradtál az apjával ha bántja a lányod és folyamatosan veszekedtek, semmiben sem lehet vele szót érteni?

Még egy egészséges ember is becsavarodik ilyen helyzetben, lányod meg ráadásul lehet genetikailag is hajlamos rá és te meg előtte hagyod 20 éven keresztül a "jó példát".

2015. dec. 1. 14:41
 26/26 anonim ***** válasza:
65%

"az egyetem miatt nem engedem elköltözni"

Na ezért csinálja, mert 21 éves és még mindig korlátozni akarod. Ez lázadás, kicsit későn jött neki, tinikorban kellett volna:P

2015. dec. 1. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!