Behívatnak holnap az iskolába a 16 éves lányom miatt. Mit tegyek?
Ma délután felhívott az osztályfőnök hogy a lányomra több panasz érkezett több tanártól főleg tesi órán.Nem hajlandó átöltözni ha igen akkor nem csinálja feladatot és közben piszkálja az osztálytársait is.Más órákon visszabeszél a tanárnőknek kapott beírásokat is amit természetesen nem mutatott be itthon.Holnap kell bemennem beszélni az osztályfőnökkel és a tanárokkal!A mi családunkban ez soha nem volt divat ezért döbbentem le rajta teljesen.Az apja még nem is tud róla de biztos felpofozná,legszívesebben én is.
Hogyan oldjuk meg a helyzetet?
Üsd a gyereket attól jobb lesz...
no comment
az esetleg felmerült benned, hogy az ilyen mértékű hirtelen viselkedésváltozás hátterében valami trauma állhat? pl terrorizálják a gyereket a iskolában, molesztálták, megerőszakolták, stb.
a verés biztos nem fog segíteni
Persze,hogy nem mutatta be a beírást.. azt te magad is láthatod az e-naplóban miért nem lépsz néha be? Nem lenne akkor most döbbenet. Ez közép iskola itt nincs ellenőrző.
Egyébként meg hallgasd meg mit mond az ofő aztán ülj le a gyerekkel.
Hallgasd meg az ofot, majd beszéld meg a lanyoddal
Es ha ennyire hirtelen valtozott akkor valami állhat a háttérben
Szerintem előbb hallgasd meg, hogy pontosan mi a probléma. Miután beszéltél az osztályfőnökkel a lányod verzióját is hallgasd meg (pl. kiközösítés is lehet az oka, amit az of nem biztos h észrevesz v csak egyszerűen nem akar észrevenni, könnyebb egy gyereket elővenni. Tesi órán esetleg vmilyen testképzavar is okozhatja h nem akar átöltözni, tiniknél elég gyakori. Aztán ezzel a viselkedésmóddal próbálja elterelni róla figyelmet.)
Miután mindkét felet meghallgattad, beszéld meg a férjeddel mit tegyetek. Bár én a férjemet is bevinném magammal, közösen hallgatnánk meg mindkét felet.
Ha egyértelműen a lánnyal van a gond, az of-tőlis kérhetsz tanácsot, h más szülők h szokták megoldani az ilyen jellegű problémákat, biztos nem a lányod az első visszabeszélő gyerek, akivel találkozott.
Azt sem tudod mi van, de legszívesebben már felpofoznád?
Ha engem hivatnának be a suliba a gyerekem miatt, tuti mondanám neki, hogy behívtak, és hogy mi a baj, miért viselkedik így. Meg lennék ijedve, hogy valami baj történt, azért lett ilyen. Nem hogy még megverjem. Hát micsoda hozzáállás ez a ti részetekről? Lehet nem véletlen, hogy gond van vele.
hát látszik, hogy a kommunikáció nem az erossegetek. te miért nem mondod meg a ferjednek hogy telefonáltak? tán nem közös a gyerek? neki is joga van tudni.
és valóban először tudd meg, hogy miket csinált a lanyod. ha anélkül már a pofozkodason jár az eszed, hogy tudnad mit csinált pontosan.. hát gratulálok. :)
és biztosan oka van, hogy ezeket csinálta. foglalkozz többet vele, és az ellenőrzőt nyugodtan kérd el tőle gyakran.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!