Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Behívatnak holnap az iskolába...

Behívatnak holnap az iskolába a 16 éves lányom miatt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ma délután felhívott az osztályfőnök hogy a lányomra több panasz érkezett több tanártól főleg tesi órán.Nem hajlandó átöltözni ha igen akkor nem csinálja feladatot és közben piszkálja az osztálytársait is.Más órákon visszabeszél a tanárnőknek kapott beírásokat is amit természetesen nem mutatott be itthon.Holnap kell bemennem beszélni az osztályfőnökkel és a tanárokkal!A mi családunkban ez soha nem volt divat ezért döbbentem le rajta teljesen.Az apja még nem is tud róla de biztos felpofozná,legszívesebben én is.

Hogyan oldjuk meg a helyzetet?

2015. nov. 2. 22:04
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
44%

Üsd a gyereket attól jobb lesz...

no comment

2015. nov. 2. 22:08
 2/30 anonim ***** válasza:
96%
Meghallgatod az ofőt. Utána te, meg a lányod leültök beszélgetni. Ugye, ahhoz már nem kell segítség, hogy hogyan csináld?
2015. nov. 2. 22:09
 3/30 anonim ***** válasza:
88%

az esetleg felmerült benned, hogy az ilyen mértékű hirtelen viselkedésváltozás hátterében valami trauma állhat? pl terrorizálják a gyereket a iskolában, molesztálták, megerőszakolták, stb.

a verés biztos nem fog segíteni

2015. nov. 2. 22:10
 4/30 anonim ***** válasza:
32%
Hát. Ha jó tanuló akkor engem nem érdekelne, ha nem akkor tarts kiselőadást arról hogyha hülye akkor bunkó legalább ne legyen, ha akar valamit az élettől.
2015. nov. 2. 22:13
 5/30 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem beszelj az osztalyfonokkel aztan ulj le a lanyoddal es mondd el neki mit hallottal es kerdezd meg hogy mi volt, meg hogy egyaltalan igy volt-e. Adj neki eselyt arra hogy megmagyarazza, aztan dontsd el hogy elfogadhato volt-e amit felhozott a mentsegere. Fontos hogy ne tamadd le es maradj nyugodt, akkor sokkal konnyebben megnyilik neked es nagyobb esellyel derul ki az igazsag. A papa meg a haverjait pofozza leginkabb a kocsmaban, ne a lanyat!
2015. nov. 2. 22:17
 6/30 anonim ***** válasza:
68%

Persze,hogy nem mutatta be a beírást.. azt te magad is láthatod az e-naplóban miért nem lépsz néha be? Nem lenne akkor most döbbenet. Ez közép iskola itt nincs ellenőrző.

Egyébként meg hallgasd meg mit mond az ofő aztán ülj le a gyerekkel.

2015. nov. 2. 22:20
 7/30 anonim ***** válasza:
79%

Hallgasd meg az ofot, majd beszéld meg a lanyoddal

Es ha ennyire hirtelen valtozott akkor valami állhat a háttérben

2015. nov. 2. 22:25
 8/30 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem előbb hallgasd meg, hogy pontosan mi a probléma. Miután beszéltél az osztályfőnökkel a lányod verzióját is hallgasd meg (pl. kiközösítés is lehet az oka, amit az of nem biztos h észrevesz v csak egyszerűen nem akar észrevenni, könnyebb egy gyereket elővenni. Tesi órán esetleg vmilyen testképzavar is okozhatja h nem akar átöltözni, tiniknél elég gyakori. Aztán ezzel a viselkedésmóddal próbálja elterelni róla figyelmet.)

Miután mindkét felet meghallgattad, beszéld meg a férjeddel mit tegyetek. Bár én a férjemet is bevinném magammal, közösen hallgatnánk meg mindkét felet.

Ha egyértelműen a lánnyal van a gond, az of-tőlis kérhetsz tanácsot, h más szülők h szokták megoldani az ilyen jellegű problémákat, biztos nem a lányod az első visszabeszélő gyerek, akivel találkozott.

2015. nov. 2. 22:29
 9/30 anonim ***** válasza:
68%

Azt sem tudod mi van, de legszívesebben már felpofoznád?

Ha engem hivatnának be a suliba a gyerekem miatt, tuti mondanám neki, hogy behívtak, és hogy mi a baj, miért viselkedik így. Meg lennék ijedve, hogy valami baj történt, azért lett ilyen. Nem hogy még megverjem. Hát micsoda hozzáállás ez a ti részetekről? Lehet nem véletlen, hogy gond van vele.

2015. nov. 2. 23:28
 10/30 anonim ***** válasza:
84%

hát látszik, hogy a kommunikáció nem az erossegetek. te miért nem mondod meg a ferjednek hogy telefonáltak? tán nem közös a gyerek? neki is joga van tudni.

és valóban először tudd meg, hogy miket csinált a lanyod. ha anélkül már a pofozkodason jár az eszed, hogy tudnad mit csinált pontosan.. hát gratulálok. :)

és biztosan oka van, hogy ezeket csinálta. foglalkozz többet vele, és az ellenőrzőt nyugodtan kérd el tőle gyakran.

2015. nov. 3. 06:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!