Behívatnak holnap az iskolába a 16 éves lányom miatt. Mit tegyek?
Ma délután felhívott az osztályfőnök hogy a lányomra több panasz érkezett több tanártól főleg tesi órán.Nem hajlandó átöltözni ha igen akkor nem csinálja feladatot és közben piszkálja az osztálytársait is.Más órákon visszabeszél a tanárnőknek kapott beírásokat is amit természetesen nem mutatott be itthon.Holnap kell bemennem beszélni az osztályfőnökkel és a tanárokkal!A mi családunkban ez soha nem volt divat ezért döbbentem le rajta teljesen.Az apja még nem is tud róla de biztos felpofozná,legszívesebben én is.
Hogyan oldjuk meg a helyzetet?
12-es remélem akkor se szól egy szót se, ha a főnök pofonvágja ha elront valamit illetve ha kiszolgáltatott idős lesz, akkor se zavarja majd ha a gyereke leoszt 1-2 pofont, ha nem úgy viselkedik ahogy neki tetszik. Ha már szerinte ennyire nem jelent semmit.
Nagyon undorító ez a kettős mérce, hogyha 17 év 11 hónapos akkor még meg lehet vágni, de ha már felnőtt 18 év 1 napos akkor már nem...
12-esre is ráférne egy pofon, h észhez térjen, ha már a szép szó nem használ....
Az oké, hogy pofonvágnád a gyerekedet, ha bűncselekményt követne el, na de neked az az 1-2 beírás is veréssel büntethető? Szánalmas, szerinted minden ami az ellenőrzőben van szentírás? Én anno kaptam egy osztályfőnöki rovót "rongálásért", ami annyit takart, hogy hülyéskedtem a haverokkal az osztályban és eltört véletlenül egy ezeréves rozoga szék. Te egy ilyenért is megvernéd a gyerekedet?... Meg amit a kérdező leírt az se lehet olyan nagy tragédia:
Piszkálja az osztálytársait: Simán lehet, hogy kiközösíti az osztálya, és pont, hogy ő az áldozat, és ő csak egyszer megnyikkant és kapott egy beírást a többiekkel ellentétben a mai diákokat és TANÁROKAT elnézve.
Nem hajlandó átöltözni: Pff, és ha komoly hasi fájdalmai vannak, de mindenki hipohondernek nézi? Erre még nem gondoltál? Vagy vérzik mint a Niagara és nem akarja átáztatni a testnevelésruháit? -.-
Visszabeszél a tanárának: Itt sem ismered a hátttérsztorit.
Nem azért kedves 12es, de ha te úgy vélekedsz, hogy még meg sem hallgatod először a lányodat, csak adsz neki egy Istenes pofont, és utána meg vagy elégedve magaddal, az a primitívség legjava...
de bocs kérdező nagyon elvittem ezt a kérdést, szóval mostantól az úr Isten csak ne legyen gyereked válaszokra már nem reagálok.Nem azt írtam, hogy mindenképp pofont adok a gyereknek, csak az elvet, hogy mindentől védjük meg a lelkét azzal nem értettem egyet, ennyi.De a végén mindenki mást látott ebbe bele és végül valószínüleg a saját sérelmét vitte a válaszokba.
Kérdező egyszerűen megoldahtod, elmész meghallgatod a tanárokat, aztán meghallgatod a gyereket, végül mindkét sztorit elmondod az apának és együtt kitaláljátok melyik lehetett az igazság vagy hol van átfedés és annak megfelelően szigorúbban fogjátok a gyereket figyelni, pl. belenéztek az e-naplóba rendszeresen és alkalmanként felhívjátok a tanárt,hogy mi a helyzet akkor is ha a lányotok azt mondja nem történt semmi. Ha nem változtat a viselkedésén akkor olyan dolgot vonjatok meg tőle, amit nagyon szeret(pl.:net,tv,haverok,játék,mozi,buli stb.), attól függően mekkora hibát követett el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!