Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Behívatnak holnap az iskolába...

Behívatnak holnap az iskolába a 16 éves lányom miatt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ma délután felhívott az osztályfőnök hogy a lányomra több panasz érkezett több tanártól főleg tesi órán.Nem hajlandó átöltözni ha igen akkor nem csinálja feladatot és közben piszkálja az osztálytársait is.Más órákon visszabeszél a tanárnőknek kapott beírásokat is amit természetesen nem mutatott be itthon.Holnap kell bemennem beszélni az osztályfőnökkel és a tanárokkal!A mi családunkban ez soha nem volt divat ezért döbbentem le rajta teljesen.Az apja még nem is tud róla de biztos felpofozná,legszívesebben én is.

Hogyan oldjuk meg a helyzetet?

2015. nov. 2. 22:04
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
60%

12-es remélem akkor se szól egy szót se, ha a főnök pofonvágja ha elront valamit illetve ha kiszolgáltatott idős lesz, akkor se zavarja majd ha a gyereke leoszt 1-2 pofont, ha nem úgy viselkedik ahogy neki tetszik. Ha már szerinte ennyire nem jelent semmit.

Nagyon undorító ez a kettős mérce, hogyha 17 év 11 hónapos akkor még meg lehet vágni, de ha már felnőtt 18 év 1 napos akkor már nem...

12-esre is ráférne egy pofon, h észhez térjen, ha már a szép szó nem használ....

2015. nov. 3. 12:45
 22/30 anonim ***** válasza:
42%
nekem 8 féltsétek agyon a gyerekeiteket, ahogy akarjátok, nem az a gond hogy ki hogyan neveli, mert nekem az mindegy,de ez a "pofon= erőszak" gondolkodásmód már naaagyon fárasztó. Nem, én tudom mi az az erőszak és köze sincs az anyámtól kapott 1 db pofonhoz. A gyerek sem hülye, tudja mikor kapja meg úgy a pofont, mert megérdemli(mert én tudtam, hogy elég nagy rosszaságot tettem aznap) és tudja mikor kapja tök értelmetlenül csak úgy a pofont és ha az a pofon értelmetlen és a szimpla dühből fakad és nem a nevelésből, na az az erőszak. De amíg csak azért mert pl. nagyobb értéket lopott vagy fiú létére súlyosan megvert egy nálánál kisebb lányt, akkor addig csak nevelő célzatú a pofon és egyáltalán nem erőszak.A mai modern szülőknek egyszerűen elszállt az agyuk, mert elvárják a tanártól, hogy neveljen viszont még szóban sem dorgálhatja meg a gyereket és mivel otthon sem neveli meg a gyereket senki(még szóban sem) ezért csodálkoznak amikor ilyen" b..zdmeg" típusú kamasz lesz belőle vagy csak anyám asszony katonája típus.
2015. nov. 3. 13:28
 23/30 anonim ***** válasza:
57%
azt még hozzá tenném, hogy szerintem van az életben egy olyan határ amit ha a gyerek átlép(és ez általában 1x fordul elő gyermekkora során)akkor jár 1 db pofon, nem pedig arra kell gondolni, hogy ész nélkül minden hiba esetén kap egyet, mert akkor a ti fantáziátok sántít
2015. nov. 3. 13:30
 24/30 anonim ***** válasza:
83%
Folyamatos szülői odafigyelés mellett elkerülhető lenne a fenti helyzet, és akkor nem kellene addig eljutni, hogy a pofon hasznosságáról vitázzunk.
2015. nov. 3. 13:38
 25/30 anonim ***** válasza:
86%

Az oké, hogy pofonvágnád a gyerekedet, ha bűncselekményt követne el, na de neked az az 1-2 beírás is veréssel büntethető? Szánalmas, szerinted minden ami az ellenőrzőben van szentírás? Én anno kaptam egy osztályfőnöki rovót "rongálásért", ami annyit takart, hogy hülyéskedtem a haverokkal az osztályban és eltört véletlenül egy ezeréves rozoga szék. Te egy ilyenért is megvernéd a gyerekedet?... Meg amit a kérdező leírt az se lehet olyan nagy tragédia:

Piszkálja az osztálytársait: Simán lehet, hogy kiközösíti az osztálya, és pont, hogy ő az áldozat, és ő csak egyszer megnyikkant és kapott egy beírást a többiekkel ellentétben a mai diákokat és TANÁROKAT elnézve.

Nem hajlandó átöltözni: Pff, és ha komoly hasi fájdalmai vannak, de mindenki hipohondernek nézi? Erre még nem gondoltál? Vagy vérzik mint a Niagara és nem akarja átáztatni a testnevelésruháit? -.-

Visszabeszél a tanárának: Itt sem ismered a hátttérsztorit.

Nem azért kedves 12es, de ha te úgy vélekedsz, hogy még meg sem hallgatod először a lányodat, csak adsz neki egy Istenes pofont, és utána meg vagy elégedve magaddal, az a primitívség legjava...

2015. nov. 3. 14:05
 26/30 anonim ***** válasza:
49%
titeket nem ért az ember, hol írtam hogy hazaér és puff a vége?többször írtam, hogy ha semmi sem működik akkor legvégén max egy pofon,de úgy látszik ide írhatok amit akarok, ti azt veszitek észre amit észre akartok venni.Jó tegyük fel, hogy tesin vérzik, de akkor is 16 évesen én már elég nagy voltam ahhoz, hogy anyámat megkérjem írjon egy igazolást nekem (sőt volt hogy hamisítottam az írását). és 1 tanárnál még elhiszem hogy szemét, na de tesi órán visszafeleselés és tanárnőkNEK tehát többesszám, vagyis több ember is tapasztalta ezt, innentől pedig szó sem lehet arról, hogy ki tudja mi történt valójában szegény pici jánykával. Egyszerűen kamasz és nagy lett a szája. Oké kapna egy esélyt, hogy elmondja a teljes sztorit,de minimum a rossz lereagálásért kapna valamilyen bűntetést pl. takarítás, plusz óra tanulás, zsebpénz megvonás vagy ami éppen a szülőnek jobban beválik.
2015. nov. 3. 14:53
 27/30 anonim ***** válasza:
20%
uccsó, akkor tényleg rongáltál, oké hogy nem akartad de attól még tönkretettél egy ezeréves széket, ezen nincs mit szépíteni, az ellenőrzőben az volt ami a hülyéskedésed eredménye lehetett, ha nem akartál volna a marhulásba beszállni akkor nem szálltál volna be.Egy gyerek nem hülye, tudja mit csinál.
2015. nov. 3. 14:56
 28/30 anonim ***** válasza:
43%

de bocs kérdező nagyon elvittem ezt a kérdést, szóval mostantól az úr Isten csak ne legyen gyereked válaszokra már nem reagálok.Nem azt írtam, hogy mindenképp pofont adok a gyereknek, csak az elvet, hogy mindentől védjük meg a lelkét azzal nem értettem egyet, ennyi.De a végén mindenki mást látott ebbe bele és végül valószínüleg a saját sérelmét vitte a válaszokba.

Kérdező egyszerűen megoldahtod, elmész meghallgatod a tanárokat, aztán meghallgatod a gyereket, végül mindkét sztorit elmondod az apának és együtt kitaláljátok melyik lehetett az igazság vagy hol van átfedés és annak megfelelően szigorúbban fogjátok a gyereket figyelni, pl. belenéztek az e-naplóba rendszeresen és alkalmanként felhívjátok a tanárt,hogy mi a helyzet akkor is ha a lányotok azt mondja nem történt semmi. Ha nem változtat a viselkedésén akkor olyan dolgot vonjatok meg tőle, amit nagyon szeret(pl.:net,tv,haverok,játék,mozi,buli stb.), attól függően mekkora hibát követett el.

2015. nov. 3. 15:02
 29/30 anonim ***** válasza:
90%
Igaz, tényleg rongáltam, de ezzel azt akartam mondani, hogy nincs beleírva a teljes történet az ellenőrzőbe, azért nem mindegy, hogy eltörtem véletlenül egy széket vagy kilyukasztottam a tanár kocsijának a gumiját. Azért valamennyire egyetértek veled, csak pár megjegyzésedet - úgy tűnik - rosszul értelmeztem o.O
2015. nov. 3. 15:33
 30/30 anonim ***** válasza:
Kamu vagy mi volt mesélj!
2015. nov. 4. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!