Behívatnak holnap az iskolába a 16 éves lányom miatt. Mit tegyek?
Ma délután felhívott az osztályfőnök hogy a lányomra több panasz érkezett több tanártól főleg tesi órán.Nem hajlandó átöltözni ha igen akkor nem csinálja feladatot és közben piszkálja az osztálytársait is.Más órákon visszabeszél a tanárnőknek kapott beírásokat is amit természetesen nem mutatott be itthon.Holnap kell bemennem beszélni az osztályfőnökkel és a tanárokkal!A mi családunkban ez soha nem volt divat ezért döbbentem le rajta teljesen.Az apja még nem is tud róla de biztos felpofozná,legszívesebben én is.
Hogyan oldjuk meg a helyzetet?
#12: ez pontosan annak a következménye, hogy büntették. Mégpedig azzal büntették, hogy nem foglalkoztak vele. Kíváncsi lennék, hány hete nem látták az ellenőrzőjét vagy e-naplóját. "Kapott beírásoKAT" - biztos nem az utóbbi 3 napban kapta őket. A kedves szülők inkább egymást pofozzák fel.
Két felnőtt gyerekem van, szóval mindezeket SZÜLŐként írtam, nem ilyen szülőnek nevezett humanoidként.
"Miért van mindenki azon felháborodva, ha a gyerek pofont kap? "
Ha ezt a kerdest felteszed, akkor tok felesleges barmilyen vitat folytatni.
Neked legyen eleg annyi hogy tilos.
"a mai modern felfogás a gyerek az etalon és több joga van még nálad "
Szerintem neked fogalmad sincs a mai modern felfogasrol, mert akkora baromsagokat irsz, hogy csak pislog az ember.
Amugy meg de, a pofon az eroszak.
12 és 16, most ülj le, és kapaszkodj meg jó erősen a széked karfájába. A pofon igenis erőszak. Fizikai bántalmazás. Ha valaki odamegy hozzád az utcán és pofán vág, azt sem nevezed erőszaknak? Vagy azt már igen? Az a pofon miben különbözik egy gyereknek, a saját gyerekednek adott pofontól?
Még valamit elárulok. A gyerek, nem tulajdon, amivel azt csinálhatsz, amit akarhatsz.
A pszichologizált eszmefuttatásod meg egyszerűen szánalmas. Nem büntetve kell fegyelmezni egy gyereket, hanem kezdetektől fogva szeretni, és nevelni kell. Remélem te nem vagy szülő, mert ha ilyen felfogással állsz a gyerekneveléshez, nem lesz irigylésre méltó a gyerekednek. Azt azért remélem észreveszed magadon, hogy bár vertek téged, mégis az első gondolatod, hogy kamuznál valamit a szüleidnek. Na erről ennyit. Egyébiránt meg olyan szó, hogy kamuznák nincsen, helyette a kamuznék használandó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!