Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Behívatnak holnap az iskolába...

Behívatnak holnap az iskolába a 16 éves lányom miatt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ma délután felhívott az osztályfőnök hogy a lányomra több panasz érkezett több tanártól főleg tesi órán.Nem hajlandó átöltözni ha igen akkor nem csinálja feladatot és közben piszkálja az osztálytársait is.Más órákon visszabeszél a tanárnőknek kapott beírásokat is amit természetesen nem mutatott be itthon.Holnap kell bemennem beszélni az osztályfőnökkel és a tanárokkal!A mi családunkban ez soha nem volt divat ezért döbbentem le rajta teljesen.Az apja még nem is tud róla de biztos felpofozná,legszívesebben én is.

Hogyan oldjuk meg a helyzetet?

2015. nov. 2. 22:04
1 2 3
 11/30 acelsziv ***** válasza:
79%
Gondolom, ha a munkahelyeden ügyfélpanasz érkezik rád akkor elfogadott eljárás, hogy a főnököd odajön és fölpofoz ugye? Jobb lenne ha átgondolnád a stratégiádat, mert szülőként erősen bukásra álltok a fantasztikus pároddal együtt.
2015. nov. 3. 09:31
 12/30 anonim ***** válasza:
25%
nem értem a mai felnőtteket. Miért van mindenki azon felháborodva, ha a gyerek pofont kap? én már 30 éves vagyok, de igenis meg lettem fegyelmezve rendesen, ha rossz fát tettem a tűzre és nem csak elbeszélgettek velem. Őszintén kamaszként amint látom, hogy az anyukám aggódik, hogy ezt miért csinálom, tuti kamuznák valamit, hogy megsajnáljon. Szerintem szimplán a kölyök nem tudja földolgozni a kamaszkort,de ettől még ez nem elfogadott és igenis egy gyereket bűntetni kell ha rossz dolgot tesz, nem pedig putyulgatni. Láthatjuk annak mi a vége...
2015. nov. 3. 09:38
 13/30 anonim ***** válasza:
56%

#12: ez pontosan annak a következménye, hogy büntették. Mégpedig azzal büntették, hogy nem foglalkoztak vele. Kíváncsi lennék, hány hete nem látták az ellenőrzőjét vagy e-naplóját. "Kapott beírásoKAT" - biztos nem az utóbbi 3 napban kapta őket. A kedves szülők inkább egymást pofozzák fel.

Két felnőtt gyerekem van, szóval mindezeket SZÜLŐként írtam, nem ilyen szülőnek nevezett humanoidként.

2015. nov. 3. 10:51
 14/30 anonim ***** válasza:
73%

"Miért van mindenki azon felháborodva, ha a gyerek pofont kap? "

Ha ezt a kerdest felteszed, akkor tok felesleges barmilyen vitat folytatni.

Neked legyen eleg annyi hogy tilos.

2015. nov. 3. 10:59
 15/30 acelsziv ***** válasza:
75%
12 Értelmes ember nem pofozza a gyerekét, mert tudja, hogy az erőszak nem vezet eredményre. A hülyének meg tilos pofozni. Igazából üdvös lenne, ha az utóbbi nem is vállalna gyereket.
2015. nov. 3. 11:14
 16/30 anonim ***** válasza:
29%
először is a pofon, NEM ERŐSZAK, félreértés ne essék a folytonos ok nélküli pofon vágás az, meg annak már értelme sincs hisz akkor nem érzékeli hogy rosszat tesz csak " na megint apa hülye". Node amikor a gyerek ténylegesen kezd elvadulni és másokat is bánt akkor először fegyelmezni kell plusz munkával, pénz megvonással és ha ez sem használ akkor szerintem nyugodtan jöhet egy pofon.Plusz ha pedig folyton a ygerek seggében lenne az anyuka akkor meg jönne a következő mostani álszent duma a " nem bízik meg a saját gyerekében, pedig a szülőnek is bíznia kell a gyerekében és csak így kapja vissza azt a bizalmat" - a mai modern felfogás a gyerek az etalon és több joga van még nálad is és különben is "nekem" olyan pocsék gyerekkorom volt, ezért szegény gyereknek már ne legyen. Ennek következménye, hogy mindenki eltúlozza és túl ápolgatja a gyerekét aztán nagyokat pislant, hogy miért dekkol 25 évesen még mindig otthon és miért pofátlan velem, pedig én soha egy rossz szót sem szóltam rá. De oké nem kell pofon,de nem is kell "megbeszélés" szimplán szembesíteni kell azzal, hogy mit tett aztán jöhet a büntetés pl. manapság a net megvonás a divat
2015. nov. 3. 11:39
 17/30 anonim ***** válasza:
48%

"a mai modern felfogás a gyerek az etalon és több joga van még nálad "

Szerintem neked fogalmad sincs a mai modern felfogasrol, mert akkora baromsagokat irsz, hogy csak pislog az ember.

Amugy meg de, a pofon az eroszak.

2015. nov. 3. 11:56
 18/30 anonim ***** válasza:
76%

12 és 16, most ülj le, és kapaszkodj meg jó erősen a széked karfájába. A pofon igenis erőszak. Fizikai bántalmazás. Ha valaki odamegy hozzád az utcán és pofán vág, azt sem nevezed erőszaknak? Vagy azt már igen? Az a pofon miben különbözik egy gyereknek, a saját gyerekednek adott pofontól?

Még valamit elárulok. A gyerek, nem tulajdon, amivel azt csinálhatsz, amit akarhatsz.

A pszichologizált eszmefuttatásod meg egyszerűen szánalmas. Nem büntetve kell fegyelmezni egy gyereket, hanem kezdetektől fogva szeretni, és nevelni kell. Remélem te nem vagy szülő, mert ha ilyen felfogással állsz a gyerekneveléshez, nem lesz irigylésre méltó a gyerekednek. Azt azért remélem észreveszed magadon, hogy bár vertek téged, mégis az első gondolatod, hogy kamuznál valamit a szüleidnek. Na erről ennyit. Egyébiránt meg olyan szó, hogy kamuznák nincsen, helyette a kamuznék használandó.

2015. nov. 3. 11:58
 19/30 anonim ***** válasza:
39%
kedves utolsó, életemben egyszer kaptam pofont és meg is érdemeltem és a mostani eget rengetően rossz kölykökkel ellentétben felfogtam, hogy rosszat tettem és még nem nekem állt feljebb. Pofont én sem akkor adnék amikor leejt egy tányért stb. de amikor már piszkálja az osztálytársait és hazudik nekem és ezek után majd tojik rám és a többi akkor lehet hogy ha minden büntetés csődöt mond akkor jön a pofon(de ez már csak a végső kétségbeesés) és én nem hazudtam volna anyámnak,de ebből a kölyökből simán kinézem pl. én soha nem szóltam vissza a tanárnak de ez is a tutujgató nevelés eredménye. Te is kapaszkodj meg(ha már ezt a stílust kedveled) nézz a klaviatúrára és látni fogod, hogy az é és á betű egymás mellett van, szóval elütöttem a billentyűt nagyokos
2015. nov. 3. 12:17
 20/30 anonim ***** válasza:
77%
igen a gyerek nem az én tulajdonom,de a gyereké sem az egész világ a tanárokkal egyetemben, vagyis nem teheti azt amihez kedve van, ergo ha nem érzékeli, hogy a szülő által féken van tartva(akár net megvonás által), akkor ilyen lesz a mostani generáció úgy érzi azt tehet amit akar,azzal akivel akar és majd a való életben pofára fog esni.
2015. nov. 3. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!