Titeket is elkezdtek a szüleitek kéretlenül szponzorálni, amikor gyereket vállaltatok?
A kérdés tényleg aggódásból született, nem "dicsekvésnek" szánom.
Elöljáróban: Én 10, a férjem 15 éve él külön a szüleitől, normálisan keresünk, kb. 300 az összjövedelmünk, hitelmentes lakás, nincs autónk. A szüleim az én fizetésem dupláját keresik, a férjem szülei pedig nagyon spórolósak.
Vettünk egy babakocsit, anyu kérdezte, mennyibe került. Megmondtam. Erre átutalta az árát...Anyósom ugyanez, megkérdezte, mennyibe került az amniocentézis, megmondtuk és mire legközelebb jött, volt egy kis borítékban nála annyi...Apu kapott év végi jutalmat, átutalta nekem egy az egyben.
És csak az utóbbi egy évben tört ez rájuk, mióta gyereket várunk (volt előtte egy vetélés is).
Nyilván nem utasítjuk vissza, mert így pl. tudunk magánkórházba szülni, meg nem szórjuk el hülyeségekre, le van kötve mind, de nem értem, miért történik ez velük. Nem szólnak bele a gyerek körüli dolgokba (még, meg aztán 100 km-ről nehéz is lenne), de nem értem, hogy mi tört rájuk.
Ez tipikus jelenség volt nálatok is? Elmúlt? Így fejezik ki, hogy érdekli őket az unoka? Remélem, nem kompenzálnak valamit, hogy úgy érzik, nem szeretnek egyébként minket eléggé...:/
Szerintetek vissza kellene utasítanunk a pénzt? Vagy beszélni velük erről az adakozásról? Vagy csak elfogadni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!