Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket is elkezdtek a szüleit...

Titeket is elkezdtek a szüleitek kéretlenül szponzorálni, amikor gyereket vállaltatok?

Figyelt kérdés

A kérdés tényleg aggódásból született, nem "dicsekvésnek" szánom.

Elöljáróban: Én 10, a férjem 15 éve él külön a szüleitől, normálisan keresünk, kb. 300 az összjövedelmünk, hitelmentes lakás, nincs autónk. A szüleim az én fizetésem dupláját keresik, a férjem szülei pedig nagyon spórolósak.

Vettünk egy babakocsit, anyu kérdezte, mennyibe került. Megmondtam. Erre átutalta az árát...Anyósom ugyanez, megkérdezte, mennyibe került az amniocentézis, megmondtuk és mire legközelebb jött, volt egy kis borítékban nála annyi...Apu kapott év végi jutalmat, átutalta nekem egy az egyben.

És csak az utóbbi egy évben tört ez rájuk, mióta gyereket várunk (volt előtte egy vetélés is).

Nyilván nem utasítjuk vissza, mert így pl. tudunk magánkórházba szülni, meg nem szórjuk el hülyeségekre, le van kötve mind, de nem értem, miért történik ez velük. Nem szólnak bele a gyerek körüli dolgokba (még, meg aztán 100 km-ről nehéz is lenne), de nem értem, hogy mi tört rájuk.

Ez tipikus jelenség volt nálatok is? Elmúlt? Így fejezik ki, hogy érdekli őket az unoka? Remélem, nem kompenzálnak valamit, hogy úgy érzik, nem szeretnek egyébként minket eléggé...:/

Szerintetek vissza kellene utasítanunk a pénzt? Vagy beszélni velük erről az adakozásról? Vagy csak elfogadni?

2015. dec. 14. 07:42
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

6: "Nem biztos, hogy magánkórházra szórnám el, annyira nem álltok jól, de ti tudjátok. Ha nem jön közbe semmi, sima, komplikációmentes szülés lesz, akkor oké, ha neadj'isten végül császározni kell, az már problémás: vagy átküldenek rohammentővel állami kórházba, vagy kaptok olyan számlát, hogy kénytelenek lesztek a szülőktől kérni."

Már oda járunk a gondozásra is, így ki vagyunk okosítva, hogy megy a dolog. Nagyon tetszik az orvosi csapatuk profisága. Szerződést nemsoká kötünk velük a szülésre. Érdemes tájékozódni a dolgokról, nem ördögök ők sem.:) (Ha koraszülött a bébi, akkor valóban állami kórház, de reméljük a legjobbakat.) Amúgy programozott császárom lesz (orvosi okkal), és a férjem szeretne benn lakni velünk, és én kicsit rosszul vagyok a zsebbe pénzdugdosástól az államikban.:) Meg hát nem az egymillás Dr. Rose-ba megyünk, gondolhatod.:)

2015. dec. 14. 08:47
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, orulj neki, van mibol, szeretne adni, hat hadd adjon.

Adtak volna szegenyek az enyemek is, de nekik sajnos nincs mibol.

2015. dec. 14. 08:48
 13/21 anonim ***** válasza:
69%
Az 5. válaszolkó már leírta, kérdező, esetleg olvasd végig és értelmezd a leírtakat. A valódi SZÜLŐ meg valóban az, aki egy életen át támogat téged. Ez másnak miért nem evidens? Elég szomorú.
2015. dec. 14. 08:58
 14/21 anonim ***** válasza:
81%

Jó szándékkal írtam, mivel elég tájékozott vagyok a témában, magam is orvos lévén.:-) Szó nincs arról, hogy ördögök lennének, de ott a valós piaci árakon megy a szülés és minden egyéb beavatkozás, ha netán szükséges, az pedig nem olcsó. A magánban dolgozó orvosok pont ugyanannyira profik, mint az állami ellátásban lévők, időnként jelentős átfedés van köztük.:-) Nem a plusz szakértelmet kell megfizetni, mert az nincs, hanem az infrastruktúrát, amit az állami kórházakban az OEP finanszíroz. Nem minden magánklinikán adott a teljes műtéti és neonatológiai háttér. 300k összjövedelemmel nem biztos, hogy ezt bevállalnám, de ismétlem, ti tudjátok.

6-os

2015. dec. 14. 09:01
 15/21 A kérdező kommentje:
14: köszönöm a tanácsot, akkor immáron orvostól.:) nekünk beválni látszik eddig, rákérdeztünk minden orvosi háttérre, mindennel kapcsolatban. őszintén, a hotelszolgáltatásaik is érdekeltek minket, de főleg az orvosi (és egyéb egészségügyi) felkészültségük. (Egyébként nem akarok magyarázkodni az anyagi helyzetünkről, mert a szüleink azt is ki tudják fizetni, de nézzük meg, Mo-on hány nálunk szegényebbnek van pl. autója, mi arra egyáltalán nem költünk. Kinek mire kell a pénz, arra költi.:))
2015. dec. 14. 09:24
 16/21 A kérdező kommentje:
de nagyon eltávolodtunk a kérdésemtől.:)
2015. dec. 14. 09:28
 17/21 anonim ***** válasza:
44%

Úgy látom sokaknak nem megy a szövegértés.Az első pozitív dolgot írt.Azt jelenti,hogy ők a nagybetűs szülők,mert támogatják a felnőtt gyerekeiket még akkor is,ha nem szorulnak rá.

A kérdésre válaszolva,ha nekik ez örömet okoz,akkor szépen köszönjétek meg,és örüljetek neki.Én mondjuk biztos nem szórnám el magánkórházra a pénzt,de ez meg tényleg a ti dolgotok.

2015. dec. 14. 19:17
 18/21 anonim ***** válasza:
43%

ez egyálltalán nem tipikus

szerintem visszatetsző a családon belül boritékozni

2015. dec. 14. 19:38
 19/21 anonim ***** válasza:
Igen, pedig kifejezetten jól állunk anyagilag.Ők így szeretnének segíteni, támogatni.Az elején mi is próbáltuk visszautasítani, de idővel rájöttünk, hogy ha őket ez teszik boldoggá, akkor csinálják.Mert mi mindig a gyerekeik maradunk a szemükben.Az ilyen szülőket meg kell becsülni!
2015. dec. 16. 13:31
 20/21 anonim ***** válasza:

Nálunk is hasonlóan volt.

Mondjuk én nem úgy fogalmaztam volna, hogy kéretlenül szponzoráltak minket, hanem, hogy őszinte szeretettel segítettek.

2015. dec. 29. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!