Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális ha egy anya ilyet...

Normális ha egy anya ilyet mond a saját lányának?

Figyelt kérdés
Tegnap este keresztanyáméknál voltunk, s ott anyuék elmondták, hogy nagyiéktól wellness hétvégét kapnak karácsonyra, s hogy mit válasszanak, milyen helyet. Tudni kell hogy rajtam kívül (16) van egy 8 éves testvérem is. A vicc meg, hogy anyuék kettesben akarnak menni. Mondtam erre, hogy 3 személyre foglalják, mert én is szeretnèk menni. Erre anyum azt mondta, hogy minden vágya, hogy a 16 éves lányával hármasban wellnessezzen. Ezt én nem bírom felfogni, hogy lehetnek ilyen önzők? Nyáron sem voltunk kirándulni sehol, csak strandolni jártunk. Igazságtalannak tartom az egészet. Meg az a bajuk, hogy én mindig rajtuk lógok. Ez ekkora baj? Nemhogy örülnének neki. Meg még a 25 éves keresztanyám azt mondja nekem, hogy beteges az, hogy ennyire rá vagyok akaszkodva a szüleimre, meg hogy ők már mennyi mindenért lemondhattak azért, hogy nekem jobb legyen, én meg sajnálok tőlük egy kettesben eltöltött hétvégét. De én nem sajnálom, én csak ott akarok lenni. Ők akartak gyereket, akkor miért ilyenek?

2015. dec. 11. 10:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/82 anonim ***** válasza:
96%

Itt te vagy az onzo, nem ok. Kaptak egy nyaralast. Ok. Karacsonyra. Nem te. Gondolom te is kaptal nagyiektol ajandekot nem?

Amugy tenyleg eleg fura, mas tinedzser lazad ilyen korban, meg igenyli az onallosagot, szabadsagot, es epp azert lenne kiakadva ha nem tud kulon lenni kicsit a szuleitol.

2015. dec. 11. 10:48
 12/82 anonim ***** válasza:
92%
Oh mi ilyenkor hatalmas bulit csapatunk otthon... Inkább örülj neki ;)
2015. dec. 11. 10:48
 13/82 anonim ***** válasza:
92%
Nincsenek barátnőid,akikkel ezt át tudjátok beszélni? Mi így idegenként nem hiszem,hogy hitelesnek tűnünk,bármit mondunk. Hallod,ha nekem 16 évesen a szüleim elhúztak volna néha pár napra,biztos egy széles vigyor lett volna a válasz és már azon gondolkodtam volna,kit hívjak ottalvós bulira.
2015. dec. 11. 10:49
 14/82 anonim ***** válasza:
93%

Ugy viselkedsz, mint egy ovodas, komolyan 16 eves vagy?

Igazuk van, ez nem olyan program, amit gyerekkel elvezni lehet, attol meg, hogy szulok, attol meg partnerek is, es egeszseges csak kettesben lenniuk, egymassal foglalkozniuk.

Neked meg ideje lenne legalabb elkezdened felnoni, mert nagy pofaraeses lesz belole, ha meg el sem kezded a kamaszkorod vege fele a levalast anyuciekrol.

A ragaszkodassal addig nincs baj, amig at nem csak onzo kisajatitassa, nalad pedig boven megvan. Kezdd el megszokni, hogy par ev, es onallonak kellene lenned.

Mindenkinek jobb lenne, ha szoknad a helyzette, igenis menj ottalvos programokra, mert eleg beteges, amit csinalsz.

2015. dec. 11. 10:50
 15/82 A kérdező kommentje:
Osztályfőnök elküldött iskolapszichológushoz, miután már a sokadik kirándulást is visszautasítottam ezzel az indokkal. A pszichológus szerint Pán Péter szindrómám van, ami hülyeség, teljesen nem értett meg, úgyhogy nem is mentem többet. Nem gyerek akarok maradni, csak egyszerűen azok a dolgok, amik a többi 16 éves lányt érdeklik, engem egyszerűen nem.
2015. dec. 11. 10:51
 16/82 anonim ***** válasza:
88%

*at nem csap

*szoknad a helyzetet

2015. dec. 11. 10:51
 17/82 anonim ***** válasza:
93%

Ha téged visznek, akkor a tesódat miért ne vigyék? Őt miért hagytad ki?

Rájuk fér egy kettesben töltött hétvége, bár anyukád máshogy is fogalmazhatott volna.

2015. dec. 11. 10:53
 18/82 A kérdező kommentje:
Nem vagyok önző, de az se igazságos, hogy ők kirándulást kapnak, nekem meg majd kiszúrják a szemem valami kacattal.
2015. dec. 11. 10:54
 19/82 anonim ***** válasza:
95%

A Pán Péter szindrómában szenvedők tartanak a felnőtt lét összes kihívásától, nincsen jövőképük, és semmit nem tesznek azért, hogy ezen változtassanak. Örök fiatalok akarnak maradni, kerülik az olyan mérföldkőnek számító élethelyzeteket, mint a családalapítás, házasság, munka, vagy otthonteremtés.

A Pán Péter generációba a 25-40 évesek azon nagyszámú csoportja tartozik, akik a baby boom generáció gyermekei, bár jócskán túllépték a serdülőkort, még mindig szüleikkel élnek.

Egyesek félelemből, mások kényelemből, és olyan is van, aki abnormálisan kötődik a szüleihez. Bár személyiségfejlődési zavarról van alapvetően szó, a Pán Péter szindróma terjedésének a társadalmi tényezők ma kifejezetten kedveznek, így mindez köszönhető többek között a felsőoktatáshoz való fokozott hozzáférésnek, az elhúzód tanulmányoknak, és a munkaerőpiachoz vezető egyre rögösebb útnak egyaránt. Ezek a felnőttek tagadással próbálják megoldani a problémákat, azt hiszik, ha nem gondolnak a problémákra, azok majd maguktól eltűnnek.

Ha valaki nem tudná mi is ez :)

Van benne valami... Szerinted?

2015. dec. 11. 10:56
 20/82 anonim ***** válasza:
87%
ha az én gyerekem lennél már nagyon elegem lenne belőled. Mi az, hogy nem mész osztálykirándulásra, mert nem érdekel ami a többieket? akkor kiránduláson külön sétálgatsz és ennyi.igenis marha fárasztó egy szinte ujját szopó anya szoknyájába kapaszkodó 16 éves...komolyan azt hinné az ember, hogy te vagy a 8 éves.milyen fárasztó lehet, hogy soha nem mész el otthonról még egy kávézóba se és mindig nézniük kell az arcodat ahelyett hogy kicsit élhetnének házaséletet is, tudod téged sem a gólya hozott valószínüleg ezt akarják majd a wellness hétvégén is gyakorolni.
2015. dec. 11. 10:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!