Most mit tegyek? Hova menjek?
én a megye legjobb gimijébe jártam, 2 ember kivételével mindenkit felvettek az egyetemre, többséget első helyre.. és valaki írta hogy ha fizetős az egyetem..
vannak államilag támogatott szakok.. ha városban laksz felteszem egyetem is van, utana az is helyben lenne?
szerintem is gimibe menj, ha egyetem a cél. jobban felkeszitenek az érettségire..
szakmát gimi után is tudsz csinálni..
ráadásul nem értem miért akar elpaterolni otthonról... mindenképp állj ki a véleményed mellett, esetleg a család józan részét is vond be, hogy hasson anyukádra.. sztem nem mindegy hogy abban a 4 évben hol vagy.. ráadásul közel is van
nyilván nincs bajom a szakmával, a barátomnak is az van, nem nézem le.
de ha valaki egyetemre szeretne menni, ne próbáljuk beadni neki, hogy szakmával jobban jár.. diplomaval jó eséllyel többet keres az ember, kevesebb fizikai erőfeszítéssel... de persze jól kell egyetemi szakot választani.
Tulajdonképpen az, ahová anyád akar küldeni, szakgimnázium vagy szakközépiskola?
De annyiban lényegtelen, hogy mindkettö ad érettségit, amivel egyetemre is lehet menni, ez nem lenne akadálya a továbbtanulásnak, és ha az érettségi mellett egy szakképesítésed is van, az mindig jó, így jobban be vagy biztosítva.
A kollégium meg tényleg nem rossz, legalább önállósodsz és nem maradsz annyira gyerek. Ebben feltétlen igazat adok anyádnak, ezzel csak a te életedet teszik könnyebbé.
Első körben anyukáddal kellene rendesen elbeszélgetni, hogy mit és miért szeretne. Utána a tanárod is elbeszélgethet vele.
Sajnos a szülő írja alá a jelentkezési lapot, így hiába mondja bárki, hogy oda menj, ahova akarsz. De ha (ész)érvekkel próbálsz te vagy a családod valamelyik tagja hatni rá, hátha változtat az álláspontján.
Sok sikert és remélem sikerül egyezségre jutnotok!
Köszönöm a válaszokat
Abba a suliba ahova anyám akar küldeni olyan messze van hogy 2-szer kell átszállni és bőröndel+utazás fél napomat elvenné. Igen önállóbb lennék de nem tudom elképzelni magamat ott hosszútávon. Az a suli ha jól tudom szakgimi. Igen van egyetem itt a városba és anya sokszor mondja hogy tanuljak jól (persze mikor segitséget kérek ő nem érti) hogy felvegyenek államilag támogatott szakra mert nem tudná fizetni.
Anyára senki sem tud hatni. Mama probált vele beszélni de ő lett a hibás hogy miért szól bele.
Ma fogadóóra és reménykedem hogy osztályfőnök lebeszéli róla illetve holnap nyìlt nap. Kìváncsi leszek. Bár azért akarja anyám rámeröltetni mert ő is ezzel foglalkozik.
Köszönöm mégegyszer a válaszokat :)
Most megnéztem jobban "anya suliját" van egy gimnáziumi és egy szakközéiskolai osztály. Ugye a gimi kiesett mert "nem ad szakmát", a szakközépiskolai osztály olyan szakra irányul ami itt is van és elég jó suli, igazgató is ezt is ajánlotta. Bár más szakra mennék. Na mindegy holnap nyílt nap és majd többet írok.
szuloként értem, hogy miért szeretné, ha nem csak egy érettségid lenne, hanem szakmád is.. bármi torténik azzal legalább tudsz valamit kezdeni..de egy érettségivel ...
a szakkozépiskolai osztályok (legalábbis, ahova én jártam Szegeden) sokkal nehezebbek, mint a gimnáziumiak. mivel szakkozépiskolában az általános részekhez, még jon egy szakmai is...igy egy héten nekunk pl. 45 oránk volt..3 napba volt suritve az, ami a gimiseknek 5-be..
kollégium ot is értem. onálloságot, felelosséget tanulsz.
viszont, ha tényleg nem akarod a sulit, pláne azt a szakmát, akkor semmi értelme. csak kinlodni fogsz.
kollégiumot vaoszinuleg nem birnád, attol meg csak kikészulnél..
remélem az anyukád belátja minél hamarabb, hogy te mit szeretnél.
Menny ahova TE szeretnél. Te vagy te, nem anyád.
Am is mindegy. 1 éven belülnépírtás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!