Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most mit tegyek? Hova menjek?

Most mit tegyek? Hova menjek?

Figyelt kérdés
8.-os osztályos lány vagyok. Kinéztem egy erős gimit de anyának nem tetszik mert nem ad szakmát, gimi nem ér semmit stb.. Amit anya kinézet az jó messze és szeretné ha koleszos lennék de az a szakma nem annyira érdekel. Van itt is ilyen szakmájú suli de balhés. Akit érdekel a szak leirom privibe. A gimibe voltam nyilt napon nagyon tetszett, a messzi suliba csütörtökön megyünk. Egyik osztálytársam is hasonló szakú suliba megy szintén koleszos lesz de arról a suliról se irtak jót és nem szeretnék csak azért odajárni mert ő is odajár. Mit tegyek? Itt maradnék a városba de anya csak azt hajtogatja hogy kolesz, kolesz és kolesz. Küldene el itthonról de nem megyek. Probálom rábeszélni az osztályfőnököt hogy beszéljen anyával. Mit tegyek? Hallgassak anyára mert jöt akar nekem vagy magamra és akkor anyával még rosszabb lesz a kapcsolatunk. Anya elléggé befolyásol de probálok nem figyelni rá
2015. nov. 24. 22:19
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
89%

"Mert jót akar nekem"

Miért is jó, hogy lebeszél a gimnáziumról?

2015. nov. 24. 22:23
 2/20 anonim ***** válasza:
70%

Ne halgass rá. Neked kell dötened, mert te fogsz az iskolába járni, nem ő.

A gimnáziummal amúgy is jobban jársz.

2015. nov. 24. 22:26
 3/20 anonim ***** válasza:
77%
Irány a Gimi !!!!!! ⌒.⌒
2015. nov. 24. 22:29
 4/20 anonim ***** válasza:
85%
Mindenképpen gimibe menj!
2015. nov. 24. 22:32
 5/20 anonim ***** válasza:
73%

Gimi!

De kérdezd meg, hogy miért nem akarja a gimi?

Mert azt nem hiszem el, hogy csak azért, mert nem ad szakmát.

2015. nov. 24. 22:43
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Oda menj, ahová Te szeretnéd. Ne kényszerből dönts mégis amellett, amit anyukád javasol. Ha nem tetszik a szakma, nem tudod elképzelni magad benne egyáltalán, akkor tök felesleges kitanulnod, elvesztegetett idő, hogy odajártál. Ezt mondd meg otthon is.

Gimi után mik lennének a terveid? Érvelhetsz azzal is, hogy utána milyen főiskolára, egyetemre szeretnél még járni.

2015. nov. 24. 22:49
 7/20 anonim ***** válasza:
74%
Ha tényleg jobb tanuló vagy akkor annak tudatában menj Gimibe hogy az csakis akkor jó ha mégy utána egyetemre.
2015. nov. 24. 22:51
 8/20 anonim válasza:
55%
A te életed te döntesz, ha mégis a koleszba mennél tegyél róla ,hogy kirúgjanak....
2015. nov. 24. 22:52
 9/20 A kérdező kommentje:
Annyit mond hogy nem érek vele semmit pedig egyetemre készülök. Jó iskola, 10 perc gyalog jó környéken van (bár szerintem anyám azt se tudja hol van csak rávágja hogy sz@r). Még van egy szakgimi (ugye mostmár ez van) ez gyengébb suli, de igazgató ezt is ajánlotta. Holnap úgyis fogadóóra hátha történik valami csoda.
2015. nov. 24. 23:10
 10/20 anonim ***** válasza:
16%

a gimi tényleg nem ér sokat manapság, pláne ha utána nem tudsz fizetni egy normál helyért

nem érted mi bajod a kollival a többség inkább azért küzd hogy a szülei engedgyék

2015. nov. 25. 00:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!