Normális dolog, hogy a zsebpénzemből tankolnom kell ha használom a kocsit?
mondtam, hogy mondta?
1. írtam
2. nem
ez csak egy hasonlat volt, hogy nem vagyunk a felső tízezer tagja, mégis megteszik értem, gondolom akkor a kérdezővel van gondja a szüleinek (nem teljesít, nem kedvelik annyira, mint a tesót stb)
de ez már nem az én dolgom kideríteni, kit miért szeretnek, nem szeretnek a szülei.
Nem mondta, hogy mennyit keresnek. Viszont a foglalkozásukat elárulta.
Abból belehet határolni nagyságrendek közé. Ahogy egy kőművesnél, egy postásnál is lehet sejteni mennyit visz haza úgy egy interim managernél és egy marketing igazgatónál is.
Na lássuk.
Apuka:
Ahogy ebből a cikkből kiderül "Napidíjuk 70 és 180 ezer forint között mozog, a legjobbaké 220 ezer is meglehet."
Számoljuk csak napi 150-el. Az 20 munkanapra nézve kerek 3 millió havonta!
Ebből aztán még vagy adózik vagy nem. Álltalában szerintem nem.
Éljen az offshore és társai.
Plusz foglakozik ingatlanfejlszetéssel és befektetéssel. Ebben egyébként is óriási pénz mozog, havi néhányszázezer forintért meg olyan ember biztos nem kínlodna vele aki egyébként 3 millió körül keres.
Tehát számoljunk erre havi minimum 1 milliót. Ez szerintem amúgy jelentősen több lehet (ha egy nullával több lenne akkor sem lepődnék meg), de csak szerényen számolunk.
A kettő összesen tehát nettó 4 millió körül mozog havonta amit apuka haza visz.
Anyuka:
Abban a pozícióban amiben anyuka van havi bruttó 1,9 millió az átlagfizetés. Ez nettó 1,2 körül jön ki.
Ehhez jönnek még a béren kivüli juttatások, ami nem merül ki a 6 ezer forintos étkezési jegyben ezen a szinten:)
A céges autó alap. A multik csúcsvezetői körében az az általános, hogy egy adott büdzséből olyan kocsit választ a vezető amilyet akar.
Ez a keret nem ritkán 20-30 millió között is lehet. Szóval kap egy szép autót aminek minden költségét a vállalat állja.
Rengeteg féle címen kaphatnak és kapnak is a felsővezetők még pénzt. Például kaphatnak sport és kulturális hozzájárulást, lakástámogatást, részvénycsomagokat.
Na és akkor még a prémiumokról nem is beszéltünk. Évente, félévente, egyes helyeken akár negyedévente.
Mindennel eggyüt anyuka könnyen hazaviszi a 1,5 milliót havonta.
A két szülő jövedelme így összesen nettó 5,5 millió havonta, SZŰKEN számolva!
Ekkora jövedelmű embereknél pedig teljesen természetes, hogy vannak passzív befektetéseik amik szintén szép pénzt hoznak havonta. Ezt viszont megtippelni sem lehet. De egy átlag magyar család már csak ebből is nagyon vígan eléldegélne.
Ilyen ez az "Átlag top manager egzisztencia.":)))
Úgyhogy kár azon kattogni, hogy miként bír tankolni zsebpénzből 30 ezret. Nyilván csak a zsebpénze százezres nagyságrend. Azt is kár neki mondogatni, hogy menjen el diákmunkára. Nyilván soha nem fog. Meg az interim manager apuka óriási kapcsolati tőkéjéből kifolyólag valószínűleg a pályakezdő állása is olyan lesz, hogy arról a legtöbben csak álmodhatnak.
Inkább tényleg a furcsa miért nem állják a szülei. Mikor anyukának van üzemanyagkártyája, mégcsak nem is ők fizetnék hanem a cég. Gondolom valami nevelési célzat van mögötte, hogy próbálja beosztani a pénzt.
Most akkor meg mit vonyítasz, hogy kevés a zsebpénzed?
Egyébként meg nem kötelező kocsikázni, mehetsz busszal is, hidd el, a bérlet nem 30 ezer lesz, és egy hónapban annyit használod, amennyit csak akarod. De ha neked kocsi kell a popikád alá, akkor az ennyibe kerül neked. Ahhoz képest, hogy lenne miből költened rá, elég smucig vagy.
Azt meg értsd meg, hogy a szüleid nemhogy nem kötelesek neked olyan autót venni, amilyen a te ízlésednek megfelel, de tankolni sem kötelesek neked, meg nem kötelesek egyáltalán odaadni bármelyik autójukat, sőt, a jogsidat sem lettek volna kötelesek finanszírozni. Úgyhogy inkább örülj neki, hogy ennyi a rendelkezésedre áll, ha ezzel nem éred be, akkor szerezd meg magadnak, amire szükséged van. Hidd el, rengeteg korodbelinek ennyi sem jut, és még ők sem a létminimumon élnek (szerintem halvány fingod nincs arról, hogy az a gyakorlatban mit jelent, maximum hallottál róla).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!